Cíle jsou určitě nejvyšší. Takže baráž a postup, prozrazuje odhodlaně Tomáš Harkabus

08.03.2016 / Tomáš Lysý

Ve druhém, čtvrtém a pátém zápase čtvrtfinálové série nastupovala Dukla do třetí třetiny vždy s průběžným vedením 2:1 a vždy se jí tento stav podařilo udržet. V rozmezí třiačtyřicáté až dvaapadesáté minuty pátého zápasu Jihlava skórovala hned třikrát a definitivně zlomila odpor Havířova. Nejprve se trefil Miha Štebih, další dva políčky havířovským nadějím zatloukl třetí útok červenožlutých Harkabus – Seman – Kohout. „Ze začátku jsme byli strašně nervózní, protože ten poslední krok je vždycky těžký. Jsme strašně rádi, že jsme to nakonec takhle zvládli,“ má radost Tomáš Harkabus, autor čtvrtého gólu a asistent u páté trefy Filipa Semana.

Do Havířova odjížděla Dukla za stavu 2:0 na zápasy. Jejím cílem pro dvě těžké bitvy na ledě Slezanů bylo jednu vyhrát a přivést si domů mečbol. Povedlo se. Ve třetím utkání se sice Tomáš Harkabus střelecky prosadil, ovšem snižoval pouze na 1:4. Hned v dalším měření sil už trefa jednadvacetiletého útočníka pomohla Dukle k jednomu kýženému vítězství na ledě AZetu. „Havířov byl nepříjemný soupeř. Dobře jsme věděli, že dobře bruslí a dohrávají to. Základ byl, že jsme doma uhráli dva zápasy a venku jeden ubojovali. V pátém utkání jsme to chtěli ukončit a podařilo se,“ ohlíží se za celou sérií. Právě třetí jihlavská lajna Tomáš Harkabus, Filip Seman, Martin Kohout utnula v pátém mači jakékoliv šance klubu s iniciály Antonína Zápotockého v názvu na zvrat. „Harky“ si ke svému svátku v den zápasu nadělil gól a asistenci, stejnou bilanci měl i „Semiš“ a třetí do party „Kohyc“ dvakrát přesně nahrával.

Tomáš Harkabus: Základ byl, že jsme doma uhráli dva zápasy a venku jeden ubojovali

Celý tým Dukly táhne za jeden provaz a góly dokážou dát všechny čtyři lajny, což je velká zbraň červenožlutých. Vyjma Marka Prokše, který ovšem naskočil pouze do jednoho zápasu, mají všichni útočníci červenožlutých na svém kontě minimálně dva kanadské body. Na čele bodování je právě Tomáš Harkabus (3+2) s Martinem Kohoutem (1+4) a Richardem Divišem (0+5). Proti jakému soupeři nastoupí Jihlava v prvních dvou domácích zápasech semifinále (pondělí 14. března a v úterý 15. března od 17:30), zatím ještě není známo. Záleží na sérii Kladno – Ústí, ve které Rytíři v pondělí odvrátili první hrozbu vyřazení, stále však prohrávají 2:3 na zápasy. V případě postupu Kladna narazí Dukla na Motor. Pokud uspěje Ústí, budou právě hokejisté zpod hradu Střekova soupeřem Jihlavy v bitvě o baráž. „V play-off si asi nemůžeme vybírat. Musíme porazit úplně každého, kdo nám přijde do cesty. Cíle jsou určitě nejvyšší. Takže baráž. A postup,“ říká odhodlaně Tomáš Harkabus.

K tématu:

Dukla proměnila hned první čtvrtfinálový mečbol a postupuje do semifinále

Pocity jsou krásné, jsem rád, že máme takovou partu, říká Jakub Škarek po postupu do semifinále

Chtěl jsem jen trefit branku a spadlo to tam, hovoří Miha Štebih o svém vyrovnávacím a vítězném gólu

Obrazem: Fotogalerie z 5. čtvrtfinále Havířov - Dukla

Video: Postupová radost hráčů a fanoušků

Pozápasové ohlasy trenérů: Trenér Dukly Petr Vlk a asistent trenéra AZetu Martin Janeček

Autor videí: Ondřej Šuhaj

Sestřih 5. čtvrtfinále 15/16 HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010:

Autor videa: HZStv1

Na celé 5. čtvrtfinále Dukla – Havířov se můžete podívat zde (autor: HZStv1)