Chtěl jsem jen trefit branku a spadlo to tam, hovoří Miha Štebih o svém vyrovnávacím a vítězném gólu

09.03.2016 / Tomáš Lysý

Třetím respondentem po vítězné čtvrtfinálové sérii proti Havířovu byl hráč, který zaznamenal dvě přesné trefy ranami od modré. A to pořádně důležité trefy. Nedlouho po gólu AZetu totiž v přesilové hře srovnal stav, ve třetí třetině trefil vítězný gól - Miha Štebih. Po jeho druhé brance, která znamenala třetí gólový úspěch Dukly, již Slezané neměli příliš sílu na zvrat. „Ve třetí třetině jsme chtěli hned ze začátku soupeře zlomit. Věděli jsme, že už nemají tolik sil. Nechtěli jsme se už vracet do Havířova a je super, že se nám to povedlo,“ praví spokojeně rodák z Mariboru.

Havířov vstoupil do pátého zápasu na ledě Dukly lépe, když se po šesti a čtvrt minutách prosadil v oslabení po nedorozumění jihlavské přesilovkové pětice Zdeněk Okál. Ovšem jeho úspěch byl na dlouhou dobu jedinou radostí AZetu. Slezané sice otevřeli a zároveň uzavřeli skóre pátého čtvrtfinále, mezitím se ale Jihlava prosadila hned pětkrát. „Ze začátku to bylo těžké. Věděli jsme, že po nás půjdou. Řekli jsme si, že byli tři hodiny na cestě a budou mít tvrdé nohy. Chtěli jsme na ně vlétnout a dostat je do tlaku, což myslím, že se nám podařilo. Bylo jen otázkou času, kdy dáme první gól,“ domnívá se slovinský obránce.

Miha Štebih: Je nám jedno, koho dostaneme. Když chceme postoupit, musíme porazit každého

První gól ovšem dal Havířov. Nicméně hosté se neradovali dlouho, již za tři a čtvrt minuty po jejich brance srovnal v přesilové hře právě mladý zadák, jenž za měsíc oslaví své čtyřiadvacáté narozeniny. „Na první gól mi nahrál Jerglík (Aleš Jergl – pozn. aut.). Jen jsem vystřelil z první. Ani nevím, kam to šlo, vím jen, že to spadlo do brány. Při druhém gólu mi někdo nahrál z rohu. Taky jsem vystřelil, chtěl jsem jen trefit branku a spadlo to tam,“ ohlíží se za vyrovnávací a vítěznou brankou. Podle Mihy Štebiha bylo také důležité, že se Dukla neuchýlila k oplácením, protože Havířov na ní opět vyrukoval s tvrdším stylem hry, kterým se prezentoval po celou sérii. „Takhle hrál Havířov celou sezonu. Občas to bolelo, ale to je play-off. Věděli jsme, že budou provokovat, což dělali od prvního utkání. Prostě jsme si řekli, že to nebudeme řešit, protože oni za to budou potrestáni,“ prozrazuje jeden z taktických plánů.

Nyní má celý tým trochu času na regeneraci, než se pustí do další práce, která snad bude stejně úspěšná jako doposud. „Máme dva dny volna. Trošku si odpočineme a pak začneme znovu pracovat,“ říká Miha Štebih. Dukly se již dnes, ve středu 9. března, může dozvědět svého semifinálového soupeře. Pokud Ústí promění v sérii s Kladnem domácí mečbol, půjdou červenožlutí právě na modrožluté. V opačném případě bude protivník Jihlavy znám v pátek večer. „Je nám jedno, koho dostaneme. Když chceme postoupit, musíme porazit každého. Víme, že jsme schopní baráž udělat a jdeme zápas od zápasu,“ věří v sílu a odhodlání týmu slovinský reprezentant.

Autor videa: Ondřej Šuhaj

K tématu:

Dukla proměnila hned první čtvrtfinálový mečbol a postupuje do semifinále

Pocity jsou krásné, jsem rád, že máme takovou partu, říká Jakub Škarek po postupu do semifinále

Cíle jsou určitě nejvyšší. Takže baráž a postup, prozrazuje odhodlaně Tomáš Harkabus

Obrazem: Fotogalerie z 5. čtvrtfinále Havířov - Dukla

Video: Postupová radost hráčů a fanoušků Dukly

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih 5. čtvrtfinále 15/16 HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010:

Autor videa: HZStv1

Na celé 5. čtvrtfinále Dukla – Havířov se můžete podívat zde (autor: HZStv1)