Měl bych za blázna člověka, který by mi řekl, že budu chytat za Áčko a ještě baráž, přiznává s úsměvem Jakub Škarek

22.03.2016 / Tomáš Lysý

Neznalý člověk by si nepomyslel, že branku Dukly hájí klučina, jenž ještě loni nastupoval za jihlavský mladší dorost a který si na plnoletost ještě dva roky počká. Řeč je o šestnáctiletém Jakubu Škarkovi, který vytvořil spolu s dvaadvacetiletým Davidem Honzíkem výbornou gólmanskou dvojici. Mladí strážci červenožluté svatyně mají lví podíl na tom, že Dukla po dvanácti letech postoupila do baráže o extraligu. „Postup do baráže si užívám. Už teď se na ní moc těším a doufám, že uděláme nějaký dobrý výsledek. Chtěl bych poděkovat klukům, kteří celou sezonu výborně pomáhali jak mě, tak Davidu Honzíkovi,“ říká bezprostředně po postupu talentovaný gólman.

Rozpis baráže o extraligu 2016

Tisková konference Dukly Jihlava před startem baráže o extraligu

Chceme v baráži udělat co nejlepší výsledek, říká Josef Skořepa. Nechceme v ní hrát podřadné housle, doplňuje Marek Melenovský

Předprodej vstupenek na baráž odstartoval: Vstupné 200 korun. Které permanentky platí?

Jakub Škarek: Škola je základ, tam chodím každý den, ať se hraje baráž nebo ne

O šestnáctiletém jihlavském gólmanovi Jakubu Škarkovi již byly v právě probíhající sezoně napsány stovky vět a odstavců. Mladičký talent v masce se během základní části střídal mezi tyčemi s dvaadvacetiletým Davidem Honzíkem a oba dva ovládli statistiky této fáze soutěže. Během deseti zápasů play-off se Jakub Škarek dostal do branky čtyřikrát a ve všech případech slavil vítězství, navíc s jednou vychytanou nulou. Nyní již může pomýšlet na baráž. „Škola je základ, tam chodím každý den, ať se hraje baráž nebo ne. Na baráž se budu připravovat normálně jako na každý zápas, kdybych hrál třeba za starší dorost. Udělám maximum pro nějaký dobrý výkon,“ povídá sympaticky a znovu tak potvrzuje slova svého tatínka, pro kterého je prioritou, aby úspěšně dokončil střední školu.

HC Dukla Jihlava – vítěz WSM Ligy 2015-16 a účastník baráže o extraligu

Dle jeho názoru se série rozhodovala jedním vítězstvím na ledě soupeře. Semifinále proti Ústí totiž mělo naprosto stejný průběh jako čtvrtfinálová série s Havířovem. Dukla vyhrála úvodní dva zápasy na domácím stadionu. První klání na ledě soupeře se jí nevydařilo, ovšem o den později vybojovala výhru a dovezla si na Vysočinu možnost ukončení série, kterou v obou případech ihned využila. „Ve čtvrtém zápase se lámal chleba. Kdybychom tam prohráli, bylo by to 2:2 a Ústí by bylo ještě hodně nepříjemným soupeřem,“ ohlíží se za vývojem série Jakub Škarek, jenž zároveň nezapírá, že si nepředstavoval, jakým směrem se sezona z jeho pohledu vyvine. Tedy hájení svatyně A-týmu během základní části, v play-off a nyní i v baráži. Co by sdělil člověku, který by mu před sezonou tohle řekl? „Měl bych ho za blázna a vůbec bych mu nevěřil, že budu chytat za Áčko a ještě k tomu baráž. Možná bych mu věřil, že si zachytám play-off se starším dorostem, ale tohle ne,“ říká sympaticky a s úsměvem na tváři.

Autor videa: Ondřej Šuhaj

K tématu:

Dvanáctikolové zápolení o extraligu startuje. Dukla Jihlava míří k prvnímu zápasu na led Karlových Varů

Videopozvánka na baráž 2016: Pojďme snít svůj sen a společně bojovat do posledního dechu!

Oslavy postupu Dukly do baráže obrazem i videem

Inspekce ředitele extraligy: Na Horáckém zimním stadionu se může hrát baráž

I kdybychom měli být nejchudší klub v extralize, tak do ní chceme, říká Bedřich Ščerban

Reportáž z pátého zápasu semifinále Dukla – Ústí 7:2

Fotogalerie z pátého zápasu semifinále

Oprašte vitríny, Dukla je mistrem! Kdo je kdo v týmu Jihlavy? (hokej.cz)

Sestřih 5. semifinále 15/16 HC Dukla Jihlava – HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM s.r.o.:

Autor videa: HZStv1

Na celé 5. semifinále Dukla – Ústí se můžete podívat zde (autor: HZStv1)

NEJLEPŠÍ GÓLMANSKÁ DVOJICE WSM Ligy - David Honzík (vlevo) a Jakub Škarek. Foto: Tomáš Buksa.