Pojďme jim to vrátit, říká bojovně Tomáš Kaláb a věří v podporu jihlavských fanoušků

04.04.2016 / Tomáš Lysý

Pět slávistických gólů oproti nule na kontě jihlavských branek. Neznalý zájemce o výsledek třetího kola baráže mezi červenobílými a červenožlutými by si mohl pomyslet, že šlo z pohledu vítězného týmu o jasné a lehké utkání. Ne tak docela. Dukla totiž doplatila zejména na svou produktivitu. „Pro nás to byl trošku krutý zápas. V první třetině jsme měli šance, abychom dali třeba dva góly. Pak by se zápas možná vyvíjel jinak. Slavia naopak proměnila šance, do kterých se dostala,“ povzdechne si jihlavský obránce Tomáš Kaláb. Aneb jak říká staré známé pravidlo. Nedáš-li gól, nemůžeš vyhrát. I po třech kolech baráže tak stále vítězí domácí celky.

Videosestřih: Slavia – Jihlava 5:0 (ČT Sport)

Videosestřih: Slavia – Jihlava 5:0 (www.hokej.cz)

Úvodní třetina zápasu mezi Slavií a Duklou dost možná ukázala, jak se bude celý zápas vyvíjet. Jihlava totiž měla převahu jak na střely, tak na šance, ovšem jedinou branku vsítili domácí. Vše nejlépe vystihl slávistický asistent trenéra Jan Srdínko. „Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře, i když jsme paradoxně vyhráli první třetinu 1:0. Hodně nás podržel Saša Hylák,“ pronesl bývalý velezkušený extraligový zadák. Podobný názor byl i na jihlavské straně. „Padnout nám tam nějaký gól, tak zápas mohl vypadat úplně jinak. Slavia z jedné odražené střely dala gól a dostala se do vedení,“ ohlíží se za utkáním v Edenu obránce Dukly Vojtěch Zadražil. Jihlava ještě v samotném závěru prvního dějství mohla srovnat, když ve vlastním oslabení ujel Jan Kolář a před branou předložil puk Divišovi, ovšem domácí znovu podržel Alexandr Hylák.

Tomáš Kaláb: Věřím, že nás doma proti Slavii poženou lidi

Ostatně, tak tomu bylo po celý zápas. Když se Dukla dostala do šance, vylámala si zuby na slávistickém gólmanovi. Sešívaní byli naopak v koncovce úspěšnější. „Pro nás to byl trošku krutý zápas. V první třetině jsme měli šance, abychom dali třeba dva góly. Pak by se zápas možná vyvíjel jinak. Slavia naopak proměnila šance, do kterých se dostala. Odskočila nám a za stavu 4:0 už byl zápas hotový,“ povídá s lehkým pokrčením ramen další z jihlavských obránců Tomáš Kaláb. jenž vidí jednoduchý recept, jak porážku proti Slavii odčinit. Hned v úterý 5. dubna totiž Jihlava přivítá Pražany na svém kluzišti. „Pojďme jim to vrátit. Věřím, že nás doma poženou lidi, zápas zvládneme a bude to úplně jiné,“ vzývá jihlavské fanoušky k podpoře muž s velkým A na dresu. Hráč s číslem 41 totiž moc dobře ví, že domácí prostředí hraje doposud velkou roli. Během úvodních tří kol baráže se vždy radoval domácí tým. Odpověď na otázku, zda tomu tak bude i nadále, vejde ve známost při prvním dubnovém úterním večeru.

Autor videa: Tomáš Lysý a Ondřej Šuhaj