5:0
(1:0, 2:0, 2:0)

Střelci Dukly recept na Hyláka nenašli

03.04.2016 / Michal Toman

V neděli 3. dubna byla odehráno třetí barážové kolo. Duklu čekala cesta do Prahy, kde je čekala Slavia. Hosté byli v první třetině střelecky aktivnější, přesto prohrávali 0:1. Ve druhé části domácí přidali dvě branky a rázem vedli 3:0. Pražané se prosadili i v poslední dvacetiminutovce. Střelci Jihlavy recept na dobře chytajícího Hyláka najít nedokázali a svěřenci Petra Vlka tak z Prahy odjeli s prázdnou po porážce 0:5. Další duel čeká oba soupeře již v úterý, tentokráte se bude hrát od 17:30 v Jihlavě.
03.04.2016 18:00, WSM Liga - 0. kolo

HC Slavia Praha

Hylák – Kolařík, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Ondráček, Tuominen, Jiránek – Bahenský, Kašpařík, Čermák
5

HC Dukla Jihlava

Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Šafář, Štebih, Grebenjuk, Bilčík, Zadražil – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Seman, Beránek – Diviš, Jícha, Kolář – Anděl, Melenovský, Mrňa
0
Branky a nahrávky: 14. Mikulík (D. Hruška, Pavlin), 22. Hraško (Růžička, Čermák), 31. Jiránek (Tuominen), 44. Bahenský (Kašpařík), 55. Robinson (M. Hruška). Rozhodčí: Hradil, Polák – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Mrňa (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3546. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Obě mužstva začala od úvodních minut velmi aktivně a důrazně, napěchovaný stadion se však dočkal prvních gólových šancí až v 5. minutě při přesilové hře Jihlavy. Hokejisté Dukly se nejprve pokoušeli Hyláka neúspěšně prostřelit od modré čáry, poté se v dobré příležitosti objevil ještě hostující Harkabus. Slávisté ale nebezpečnou přesilovku Dukly ubránili a sami začali vystrkovat růžky.

V 11. minutě vypálil z pozice mezi kruhy Markovič a Škarkem vyražený kotouč se následně dostal k dvojici Vas – Robinson, která jej ale ke smůle domácích nedokázala dopravit do odkryté klece. Na druhé straně střílel Diviš po povedené akci Dukly nad horní tyčku domácí svatyně. V čase 13:21 vypukla v Edenu nefalšovaná gólová radost. Mohl za to Milan Mikulík, jenž vyslal na mladého jihlavského brankáře ostrý projektil z vrcholu pravého kruhu. Puk se dostal po odrazu od tyčky až do sítě hostů a sešívaní se ujali vedení.

Ve zbytku třetiny úřadovali oba gólmani. Mikulíkovu prudkou střelu z pravé strany zastavila Škarkova lapačka, Hylák zase na druhé straně zneškodnil betonem Důrasův pokus z pravého kruhu.

Druhou část utkání odstartovali domácí, kteří hned po dvou minutách zvýšili svůj náskok na dvě branky zásluhou Petera Hraška. Slávistický obránce poslal na jihlavského brankáře od modré takovou pumelici, že puk zastavila až síť ve Škarkově kleci. Ve 27. minutě mohl skórovat v přesilovce Markovič, ale jeho ránu zastavila tyčka.

Pražané se ale navzdory neproměněným šancím stále hnali do ofenzivy a jejich snažení přineslo ve 31. minutě kýžené ovoce. Tuominen šikovně prostrčil puk na Tomáše Jiránka, který se prohnal mezi hostujícími obránci a nadvakrát překonal Škarka. A zbytek třetiny už patřil jen hráčům v červenobílých dresech, kteří skoro nepouštěli Jihlavské ke kotouči. Žádnou ze svých šancí ale neproměnili, a tak platil po čtyřiceti minutách v Edenu stav 3:0.

Vstup do třetí dvacetiminutovky vyšel opět lépe sešívaným. Po čtyřech minutách hry ukořistil ve středním pásmu kotouč Zdeněk Bahenský a rozjel se do útoku. V cestě mu sice stál obránce, přesto však slávista vypálil a puk zapadl přesně k levé tyči Škarkovy klece. O chvíli později propadlo Škarkovi mezi nohama nahození Pavlina a Vas měl před sebou prázdnou branku, jenže nepřetlačil rychle se vrátivší obránce Dukly.

V 55. minutě už ale domácí vyslyšeli volání jejich fanoušků a dali Jihlavě „bůra“. Hruška skvěle vyřešil přečíslení dvou proti jednomu, když poslal skrz brankoviště pas na Nathana Robinsona, jenž neměl problém dopravit kotouč do úplně prázdné branky. Pětibrankové vedení sešívaní udrželi až do konce zápasu a připsali si důležité tři body do barážové tabulky.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře, i když jsme paradoxně vyhráli první třetinu 1:0. Hodně nás podržel Saša Hylák. V dalším průběhu utkání se to už jenom zlepšovalo a hráči podali parádní výkon, za který je musím pochválit. Myslím, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Myslím, že jsme do utkání nevstoupili vůbec špatně. První polovinu utkání jsme odehráli velice slušně, bohužel bez gólového efektu a domácí potom využili naše chyby v obranném pásmu. Výsledek je pro nás ale hodně krutý.“