Ve šlágru 5. kola WSM Ligy přivítá Dukla Jihlava kladenské Rytíře

16.09.2016 / Tomáš Lysý

Oba týmy patří mezi pojmy historie českého hokeje. Ať už svými úspěchy nebo díky hráčům, které vychovaly. Jejich zápasy by patřily mezi vrcholy i v české extralize. V sobotu 17. září 2016 se na Horáckém zimním stadionu střetne domácí Dukla Jihlava proti Rytířům z Kladna. Bitva dvou týmů, které patří do silné čtyřky WSM Ligy, začíná již v 16 hodin vzhledem k termínové kolizi zápasu fotbalové Vysočiny Jihlava.
Podaří se na třetí pokus urvat Dukle doma všechny tři body a potvrdí výhru z Havířova? Přijďte se podívat! Lukáš Anděl vzkazuje za celý tým fanouškům: „Proti Kladnu potřebujeme tvoji pomoc!“

Věděli jste, že?

Zápasy s Kladnem tvoří rekordy v návštěvnosti? Od vítězné baráže v roce 2004, kdy čtvrtý a postupový zápas Jihlavy proti Českým Budějovicím sledovalo na HZS 8122 diváků, udávají utkání Dukly proti Kladnu divácké rekordy. V extraligové sezoně 2004/2005 navštívilo v Jihlavě nejvíce diváků zápas mezi Duklou a Kladnem s Jaromírem Jágrem v sestavě - 7500. Divácký rekord Dukly ve WSM Lize drží sedmé čtvrtfinále play-off 2015, kdy Jihlava před 5691 návštěvníky postoupila do semifinále.

První tři body v sezoně. I to si mohla říct Dukla Jihlava po skončení utkání v Havířově. AZet, který doma během úvodních dvou utkání neprohrál (porazil 4:1 Litoměřice a 2:1 Kladno), tentokrát vyšel bodově zkrátka. Dukla totiž Slezany na jejich stadionu nepustila prakticky k ničemu. Po celý zápas držela otěže zápasu pevně ve svých rukou a zvítězila 4:1. Havířovští dali svůj první gól až v okamžiku, kdy červenožlutí vedli již o čtyři branky. Jak řekl Filip Seman v ohlasech – Jihlava svého soupeře k ničemu nepustila a naopak své šance proměnila.

Jestliže Dukla měla po dvou utkáních na svém kontě dva body za výhru v prodloužení nad Prostějovem, Kladenští na tom nebyli lépe. Rytíři totiž doma na úvod sezony ztratili proti Benátkám dvougólové vedení a nakonec je skolili až v prodloužení. V dalším utkání odjeli z dalekého Havířova s prázdnou po porážce 1:2. Ve třetím kole doma proti bezbodovým Litoměřicím již potřebovalo Kladno bodovat. Ačkoliv se Stadion ujal jako první vedení, otočili kladenští hráči průběh utkání a vyhráli 4:2. Rytíře výhra hodně povzbudila, šlágr minulého kola WSM Ligy proti Slavii dotáhli do vítězného konce 3:2 a ze čtyř utkání tak mají osm bodů.

Téma zápasu: Mistr WSM Ligy proti posilněnému Kladnu

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Kladno, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Server hokej.cz ve svém ohlédnutí za posledním kolem WSM Ligy uvedl, že šlágrem dalšího kola bude zápas mezi Duklou Jihlava a Kladnem. Jihlava je totiž úřadujícím šampionem soutěže, Kladno zase výrazným aspirantem na postup do extraligy. Oba týmy se navíc zvedají. Nezbývá než souhlasit, tím spíše, že o obou týmech se spolu s Českými Budějovicemi a Slavií hovoří jako o silné čtyřce druhé nejvyšší české soutěže.

Před novou sezonou Kladenští rozhodně nelenili. Nebylo se čemu divit, protože po jejich opětovném sestupu do první ligy dvakrát po sobě skončili ve čtvrtfinále. V play-off 2015 je v rozhodujícím sedmém utkání vyřadila Jihlava. Loni jakožto vítěz WSM Ligy je v šesti zápasech zastavilo Ústí nad Labem s několika bývalými kladenskými hráči v sestavě. Třetí vyřazení po sobě již klub majitele Jaromíra Jágra dopustit určitě nechce, nastala tak výrazná obměna hráčského kádru.

Do Plzně odešel David Stach, jenž loni v základní části první ligy překonal letitý rekord Václava Prospala. Na Slovensko zamířil jeho parťák z útoku Vítězslav Bílek, EBEL za Štýrský Hradec bude hrát produktivní obránce Brendon Nash. Zpět do Karlových Varů se vrátil Václav Skuhravý, do zámořské juniorské USHL přešel talentovaný junior Juki Miura. A dalo by se pokračovat jmény jako Lukáš Mensator, Tomáš Pitule nebo Jan Rudovský.

Do svých řad přivedlo Kladno velezkušené a ostřílené plejery, kteří by týmu měli výrazně pomoct v play-off. Zpět se vrátili odchovanci Petr Ton a Jiří Burger, druhý jmenovaný je dokonce novým kapitánem Rytířů. Zejména díky úsilí jednatele Pavla Patery, jenž se zároveň stal i trenérem A-týmu, přišel snajpr Matěj Pekr, o kterého se zajímalo hned několik klubů. Trefou do černého je zatím angažmá Davida Tůmy, loňského člena ústecké zabijácké formace Kloz-Roubík-Tůma, jenž má ze čtyř zápasů čtyři body (2+2). Opětovný návrat do kladenského dresu čekal Petra Tenkráta, obranu Rytířů vyztužil Jiří Drtina. Jednoznačně nejzkušenější hráč mezi beky je jednačtyřicetiletý František Ptáček, ten ale přišel do Kladna již loni z Brna. V brance zatím dostávají rovnoměrně šanci Lukáš Cikánek a Miroslav Hanuljak.

Poslední zápas Kladna ve WSM Lize:

Rytíři Kladno – Slavia Praha 3:2
Branky a nahrávky: 10. Ton (Cetkovský), 15. Jánský (Přikryl, Strnad), 51. Zikmund (Ulrych, Cetkovský) - 30. Šafránek (M. Drtina, Knot), 60. Tuominen (Šafránek, Knot. Rozhodčí: Hribik, Smitka - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2368. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestava Kladna: Cikánek - D. Růžička, Hořava, Repe, J. Drtina, Ptáček, Ulrych, Matula - Ton, Burger, Tenkrát - Tůma, Machač, Pekr - Jánský, Přikryl, Strnad - Cetkovský, Kubík, Zikmund. Trenéři: Patera, Kaberle, Kopecký.

ČTĚTE TAKÉ:

Soupiska Kladna

Předsezonní preview Kladna na www.hokej.cz

VÝHRA A PROHRA. Loni hrálo Kladno v Jihlavě dva mistrovské zápasy, na rozdíl od sezony 2014/2015, kdy kvůli sedmizápasovému čtvrtfinále přijeli Rytíři na Horácký zimní stadion hned šestkrát. První domácí zápas si Jihlava pohlídala a vyhrála 4:2, při druhé návštěvě Kladenští loupili tři body opačným poměrem výsledku. Oba týmy nejde s loňským ročníkem WSM Ligy příliš srovnávat, zejména u Rytířů proběhly výrazné změny v kádru. Obránce David Růžička (v bílém) a útočník Josef Skořepa (ve žlutém) jsou hráči, kteří pokračují ve stejném klubu také letos. Foto: Tomáš Buksa

5. kolo WSM Ligy, sobota 17. záři 2016:

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno (16:00)
HC Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC Frýdek-Místek - LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - HC Zubr Přerov (17:00)
HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (17:30).

6. kolo WSM Ligy, středa 21. záři 2016:

Předehrávka – neděle 18. záři 2016: HC Stadion Litoměřice – HC ZUBR Přerov (16:00)

ČEZ Motor České Budějovice – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Kadaň (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Most (18:00)
Rytíři Kladno – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava (18:00)