Máme svojí hru, které se chceme držet. Jen k ní musíme přidat efektivitu v zakončení, uvědomuje si Tomáš Čachotský

18.09.2016 / Tomáš Lysý

Utkání pátého kola WSM Ligy mezi Jihlavou a Kladnem splnilo to, co od něj bylo očekáváno. Ukázalo se, že když se proti sobě postaví dva týmy, které chtějí hrát hokej, je se na co dívat. Pohledné utkání se spoustou šancí na obou stranách nakonec dopadlo lépe pro Rytíře, kteří rozhodli šest minut před koncem z trestného střílení. „Šancí jsme měli dost, ale nedali jsme je. Kladno šance využilo, o to byl soupeř lepší. Proto je výsledek takový, jaký je,“ hodnotí zápas trefně kapitán Dukly Jihlava Tomáš Čachotský, který ve čtvrté minutě poslal svůj tým do vedení. Jeho gól ale na body nestačil, Kladno zvítězilo 3:1.

Úvod do zápasu měla Dukla více než slušný. Soupeře prakticky k ničemu nepustila a sama se dostávala do ohrožení kladenské branky. Nebylo se tak čemu divit, že se ve čtvrté minutě domácí radovali, když si kladenský bek David Růžička smolně srazil puk z hole Tomáše Čachotského do vlastní klece. „Dostal jsem dobrou přihrávku na mantinel do jízdy. Obešel jsem beka a chtěl jsem puk dávat před branku, protože jsem viděl, že tam dva naši kluci dojíždí. Kladenský hráč si to tam srazil sám bruslí. Byl to šťastný gól, ale i takové padají. Tlak do branky tam byl a puk šel do předbrankového prostoru,“ říká o svém třetím gólu ve třetím utkání po sobě kapitán Dukly.

Tomáš Čachotský: Týmu věřím. Věřím, že vítězství přijde, uděláme sérii a půjdeme tabulkou nahoru

Rytířům se ale z jediného vážnějšího protiútoku podařilo srovnat na 1:1 a poté začala hra na to, kdo spálí více šancí. Mnohdy i gólových. Buď střelci z vyložených příležitostí netrefili branku nebo se vyznamenal Jakub Škarek v domácí brance či Miroslav Hanuljak na straně druhé. Zlom zápasu přinesla čtyřiapadesátá minuta, kdy bylo nařízeno trestné střílení pro Kladno a Jakub Strnad jej proměnil. „Vedli jsme a měli jsme i další šance, kterými jsme mohli zápas hned na začátku rozhodnout. Postupně se utkání vyrovnávalo a Kladno využilo těch pár chyb, které jsme v zápase udělali. O to byl soupeř lepší a proto je výsledek takový jaký je,“ hledá příčiny porážky jihlavská devadesátka.

Právě na produktivitu a gólovou efektivitu zatím Jihlava doplácí nejvíce. Zde je třeba hledat hlavní příčiny, proč z posledních dvou domácích utkání nezískali červenožlutí ani bod. „Máme nějakou svojí hru, které se chceme držet. Jen k ní musíme přidat efektivitu v zakončení, abychom dali více gólů a zápasy rozhodli. Třeba jako se nám to povedlo v Havířově,“ snaží se najít recept na zlepšení Tomáš Čachotský, který doufá, že se lepší zítřky v zakončení brzy dostaví. Třeba už v dalším utkání na ledě první Slavie Praha. „Týmu věřím. Věřím, že vítězství přijde, uděláme nějakou sérii a půjdeme tabulkou nahoru. Zápasů je strašně moc. Kladno má výborný mančaft, zápas byl vyrovnaný a přiklonilo se to k nim. Takový je bohužel sport,“ ví moc dobře zkušený hokejista, že ke sportu patří nejen vítězství, ale i porážky.

Videorozhovor s Tomášem Čachotským

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 1:3

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1