Duklu čekají dva domácí zápasy po sobě. První z nich proti předposledním Litoměřicím

23.09.2016 / Tomáš Lysý

Pět bodů v pěti utkáních, z toho dva získané body ve třech domácích zápasech. Taková je zatím bilance jihlavských hokejistů. Nyní má Dukla možnost bodový zisk navýšit, představí se totiž dvakrát před vlastním publikem. Na Horáckém zimním stadionu nejprve nastoupí v sobotu 24. září 2016 od tradičních 17:30 proti Litoměřicím, které jsou v tabulce na třináctém místě, o pozici níže než Jihlava. V rámci vloženého pondělního kola odehraje Dukla zápas proti tradičnímu prvoligovému soupeři z Třebíče.

Věděli jste, že?

Skóre 10:2, body tři? Jihlava loni odehrála proti Litoměřicím dva domácí zápasy, ve kterých měla celkové skóre výrazně pozitivní – 10:2. Jenže body si připsala pouze tři. Nejprve totiž Stadion doma rozdrtila poměrem 10:1, ale v druhém utkání na Horáckém zimním stadionu stačila Kališníkům jedna branka, aby Dukla prohrála 0:1.

Stačí tři věty kapitána Tomáše Čachotského, aby bylo jasno, proč je Dukla v tabulce až na dvanáctém místě se ziskem pěti bodů v pěti utkáních. „Herně na tom nejsme úplně špatně, ale nedáváme góly. Prostě nám to tam nepadá tak, jak bychom chtěli. Musíme být efektivnější,“ sděloval zástupcům médií jeden z nejzkušenějších hokejistů v týmu po posledním zápasu, který Jihlava prohrála na ledě Slavie 0:3. Dukla opravdu nebyla herně horším týmem, ale na rozdíl od soupeře své šance neproměnila. Tomáš Čachotský je tak z posledních dvou utkání jediným jihlavským úspěšným střelcem, když doma proti Kladnu otevíral gólový účet zápasu.

Ani Litoměřicím se nedaří tak, jak by si sami přály. Ačkoliv má Stadion odehráno o jedno utkání více než Dukla (která druhé kolo na ledě Motoru bude dohrávat v prosinci), tabulkově je ještě o pozici níže než Jihlava. Momentálně tak litoměřickým hokejistům patří předposlední třinácté místo se čtyřmi získanými body z šesti utkání. V úvodních třech utkáních vyšli Litoměřičtí bodově naprázdno. První body, a rovnou tři, získali ve čtvrtém kole doma proti Ústí nad Labem. Ani tato výhra však hokejisty z Kalich areny příliš nepozvedla. Následně totiž prohráli na Slavii a doma odevzdali dva body Přerovu za porážku na nájezdy.

Děti mohou během domácích utkání Dukly navštívit výtvarný koutek s rysem Fandou

Organizační opatření při zápasech WSM Ligy: Vstupy jen z parku a od vysoké školy, východy všude kromě nádvoří mezi halami


Téma zápasu: První domácí tříbodová výhra Dukly nebo první body Stadionu z venku?

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Litoměřice, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Počty a výsledky hovoří jednoduše. Dukla se ve čtvrtém domácím utkání bude snažit o první plný bodový zisk. Doposud totiž získala na Horáckém zimním stadionu dva body za výhru v prodloužení nad Prostějovem. Proti Benátkám nad Jizerou i Kladnu otevřela gólový účet zápasu vždy jako první Jihlava, ale oba její soupeři dokázali překlopit výsledek utkání na svou stranu. „Jsou věci, které si v kabině musíme říct a nikoliv doufáme, ale věříme, že příští utkání bude lepší,“ řekl jasně po utkání na Slavii Praha trenér Dukly Jihlava Petr Vlk. Synonymem pro slovo lepší by v tomto ohledu zřejmě byly tři získané body hned proti Litoměřicím.

Stadion je celkem, který zatím čeká na první bodový zisk z kluziště soupeře. Čtyři body, které Litoměřice do tabulky zapsaly, získaly výhradně v domácím prostředí. Dlužno ale říct, že jednoduchý venkovní los rozhodně Kališníci neměli. V prvním kole totiž zajížděli do dalekého Havířova, kde prohráli 1:4. Další venkovní klání je čekalo na ledě silného Kladna, kde sice Litoměřičtí po první třetině 1:0 vedli, ale nakonec podlehli Rytířům 2:4. Minulou sobotu změřili síly s loňským účastníkem baráže, Slavií Praha, které Stadion v Edenu podlehl 1:4. Na jednu stranu je sice začátek soutěže, ale zkušený obránce severočeského týmu Aleš Pavlas ví, že další bodové ztráty by byly hodně nepříjemné. „Nesmíme dopustit, aby nám ujel vlak. Ztrátu je pak strašně těžké dohánět a letos bude liga hodně vyrovnaná. Žádný tým nebude chtít doma ztrácet body a z venku se budou těžko vozit. Asi bude nutné nehrát možná pro diváky hezký hokej, ale hokej účelný, který body přinese,“ řekl kapitán Litoměřic pro klubový web.

Start do sezony si tak svěřenci trenéra Miloše Říhy mladšího určitě představovali lepší. Přitom má ve svém kádru na první ligu zajímavé a zkušené hokejisty, navíc může využít spolupráce s partnerským Hradcem Králové. Jmenovitě jde o zkušené útočníky Václava Pletku, Davida Švagrovského nebo Jaroslava Kallu. První jmenovaný má zkušenosti z NHL, druhý ze Sparty, Pardubic či Hradce a třetí do party nasbíral loni jednačtyřicet kanadských bodů. Jenže v dosavadním průběhu sezony má toto trio bilanci dohromady dvou gólů a tří asistencí. Týmové produktivitě tak zatím vládne posila z Popradu Matúš Paločko a královehradecký Ondřej Kopta (oba 2+1). Dobrým tahem bylo angažování obranného golema Ondřeje Smetany (193 cm, 95 kg), který přišel z Ústí nad Labem. V brance se zatím více objevuje královehradecká posila z Piešťan Patrik Rybár, jenž zatím naskočil do pěti zápasů. V prvních čtyřech kolech se v brankovišti střídal se zkušeným Filipem Šindelářem, který však dostal právě ve čtvrtém kole během prvních deseti minut od Ústí tři branky, střídal a od té doby jej slovenský kolega do svatyně nepustil.

Poslední zápas Litoměřic ve WSM Lize: HC Stadion Litoměřice – HC ZUBR Přerov 1:2 sn.

Branky a nahrávky: 9. Paločko (Kalla, Šulc) – 22. Sikora (Popelka, Plášek), rozh. náj. Kovařík. Rozhodčí: Wagner – Kájínek, Bosák. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 730. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestava Litoměřic: Rybár – Pavlas, Smetana, Šulc, Jebavý, Frühauf, Bača, Zeleňák – Ondráček, Nedvídek, Valášek – Paločko, Veselý, Kalla – Beránek, Hanták, Kopta – Miškář, Pilař, O. Procházka.

ČTĚTE TAKÉ:

Soupiska Litoměřic

Předsezonní preview Litoměřic na www.hokej.cz

SEMANŮV DESETIMINUTOVÝ HATTRICK. Na demolici Litoměřic 10:1 se ve čtrnáctém kole loňského ročníku WSM Ligy výrazně podílel také Filip Seman (vpravo). Ve čtrnácté minutě totiž vstřelil třetí gól Dukly, o pět minut později čtvrtý a ve čtyřiadvacáté minutě zkompletoval čistý hattrick. K jednomu ze tří gólů mu gratuloval tehdejší spoluhráč Martin Kohout (vlevo). Foto: Josef Plechatý

7. kolo WSM Ligy, sobota 24. záři 2016:

SK Kadaň – HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha (17:30)
HC Most – Rytíři Kladno (17:30)

8. kolo WSM Ligy, pondělí 26. září 2016:

ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Frýdek-Místek (18:00)
Rytíři Kladno – SK Kadaň (18:00)
HC Slavia Praha – HC Most (18:00)

Tabulka WSM Ligy po neúplném 6. kole: