Musíme se od něčeho odpíchnout a začít od detailů. Třeba od výhry za dva body, myslí si Petr Šidlík

25.09.2016 / Tomáš Lysý

Polovina zápasu proti Litoměřicím se pro Duklu vyvíjela dobře. Domácí vedli nejprve v první třetině krátce o dvě branky, v prostředním dějství hájili dvojnásobný náskok o něco déle. Jenže Stadion nejenže srovnal, ještě minutu a půl před závěrem dokonce vedl. „Když soupeř vyrovnal, tak jsme přestali trošku hrát. Začali nás dohrávat a zalezli jsme,“ domnívá se obránce Petr Šidlík, jenž po návratu do Jihlavy vstřelil ve druhém utkání první gól. Dukla ale 88 vteřin před koncem základní hrací doby Michalem Důrasem srovnala a rozhodnutí zápasu přinesl nájezd Tomáše Čachotského.

Potřetí za sebou se Jihlava v domácím utkání dostala jako první do vedení. V polovině třetí minuty totiž rozvlnil síť za zády zkušeného gólmana Filipa Šindeláře dvaadvacetiletý obránce Petr Šidlík. Ten si přesně pamatuje, jak se celá situace udála. „Důry (Michal Důras – pozn. aut.) mi před vhazováním řekl, že mám střílet na první tyčku. Josef Skořepa vyhrál buly, tak jsem se tam snažil vystřelit a padlo to do vinglu. Je to taková třešnička,“ praví s úsměvem mladý zadák, který za A-tým Dukly nastoupil poprvé v šestnácti letech.

Naopak příliš úsměvů nepřinesla Jihlavě druhá část zápasu. Ztratila v ní totiž dvougólové vedení, a když litoměřický útočník Jan Veselý sedm minut před koncem poprvé převážil misky vah na stranu Stadionu, zdálo se, že Dukla odejde potřetí za sebou z vlastního ledu bez bodu. To však domácí nedopustili. V závěru při dohrávané přesilovce, umocněné hrou bez gólmana srovnali a ve finále získali utkání v nájezdech. „Vítězství je dobré, akorát jsme mohli udržet vedení 2:0 a 3:1. Možná jsme pak trošku přestali hrát, když soupeř vyrovnal. Začali nás trošku dohrávat a zalezli jsme. Ale od něčeho se musíme odpíchnout a začít od detailů. Teď přišlo vítězství za dva body a můžeme jít dále,“ praví obránce s tříletými zkušenostmi z kanadské juniorské hokejové ligy QMJHL.

Jihlavští mohli utkání rozhodnout již v prodloužení, kdy hráli dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Jenže nestalo se tak. Během základní hrací doby využili dvě klasické početní výhody, v pětiminutové nadstavbě to ale nevyšlo. Přišla tak řada na samostatné nájezdy, což je parketa především pro Tomáše Čachotského. Jihlavský kapitán nakonec rozhodl. Napoprvé se svým typickým blafákem do bekhendu ještě neradoval, ovšem ve čtvrté sérii již byl úspěšný. „První nájezd jsem možná udělal lépe než druhý. Ale puk mi trošku přelezl hokejku. Místo abych ho dal do brány, tak šel rovně. Stalo se. Jsem strašně rád, že potom dal Jerglík (Aleš Jergl – pozn. aut.) gól a měl jsem ještě jednu šanci. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo,“ má alespoň dílčí radost hráč s číslem 90.

Videorozhovor s Petrem Šidlíkem a Tomášem Čachotským

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 5:4 po sn.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1