Dukla se po týdnu opět představí doma, na její led míří trápící se Havířov

21.10.2016 / Tomáš Lysý

Po vítězném zápase nad Českými Budějovicemi, který sledovalo přes čtyři tisíce diváků, nastoupí HC Dukla Jihlava opět na domácím ledě. V sobotu 22. října 2016 vyzve od tradičních 17:30 na Horáckém zimním stadionu celek, který se aktuálně hodně trápí a nachází se na posledním místě tabulky - HC AZ Havířov 2010. Loňský čtvrtfinálový soupeř Dukly vyměnil v průběhu týdne trenéra, po odvolaném Štefanu Mikešovi převzal kormidlo AZetu Martin Janeček s Patrikem Rimmelem. Jihlava z posledních deseti utkání devětkrát zvítězila, Havířov naopak devětkrát prohrál. Přijďte Dukle pomoct k šestému vítězství v řadě na domácím stadionu.

Kanonáda na ledě Benátek. Ano, čtete dobře. Nejmrazivější stadion ve WSM Lize určitě nepatří k oblíbeným destinacím nejen jihlavských hokejistů, body se odtud nevozí zrovna snadno. Jenže letos není benátecká tvrz zrovna nejpevnější. Během šesti zápasů Benátky vyhrály doma jen dvakrát a čtyřikrát odešly poraženy, ovšem nikdy v základní hrací době. Až do zápasu s Duklou. Ta se na začátku ujala vedení, a ačkoliv domácí rychle stačili vyrovnat, na další góly hostí již odpověď nenašli. Jihlava se ještě do konce třetiny prosadila v oslabení a poté v přesilovce, další dvě branky ve druhé třetině přišly také v početních výhodách. Když v závěru zápasu uzavřel Josef Skořepa – legenda benáteckého hokeje hrající již druhou sezonu za Duklu – svým druhým gólem v utkání skóre, odvezli si hosté tři body za vítězství 6:1.

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Havířov, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Havířovští také pomýšleli v předešlém utkání na tři body. Tím spíše, že se jim předtím podařilo poměrně nečekaně ukončit sérii osmi proher na ledě prvního týmu tabulky – Kladna. Proti Rytířům totiž Havířov v poslední minutě vyrovnal a nakonec vyhrál v prodloužení. Doma chtěl AZet dvoubodovou výhru potvrdit proti dalšímu trápícímu se týmu – ekonomickými problémy zmítané Slavii. Jenže nevydařilo se. Pražané, kteří v posledních třech utkáních nezískali ani bod při skóre 0:19, totiž šli v desáté minutě do vedení. Krátce poté sice Havířov srovnal, jenže Slavia si ještě před přestávkou vzala průběžné vedení zpět a ve druhé třetině jej jednou navýšila. Domácí už pouze stačili v závěru snížit na konečných 2:3 a na výhru doma čekají již přes měsíc.

Devátá porážka z posledních deseti utkání, která Havířov přikovala na poslední místo tabulky, definitivně srazila vaz trenérovi Štefanu Mikešovi. Vedení klubu reagovalo na špatné výsledky odvoláním slovenského trenéra. Na jeho místo se posunul dosavadní asistent Martin Janeček. Dvaačtyřicetiletý kouč bude na lavičce spolu s asistentem Patrikem Rimmelem, jenž je zároveň manažerem klubu. Pod novým trenérským duem se budou chtít havířovští hráči určitě ukázat. Mezi nimi je i Lukáš Anděl, který směr Slezsko zamířil na začátku října. Odchovanec jihlavského hokeje požádal vedení Dukly o uvolnění a v Havířově bude hrát do konce kalendářního roku 2016. Během pěti zápasů si připsal dvě asistence s bilancí jednoho plusového bodu účasti na ledě. Další zajímavou personou v kádru AZetu je jeho kapitán Daniel Seman, jenž je o sedm let starším bratrem Filipa Semana, spolu s Josefem Skořepou současného nejlepšího střelce Jihlavy.

V právě probíhající sezoně již AZet postavil do hry tři gólmany, devět obránců a devatenáct útočníků. Z celkového počtu devětatřiceti hokejistů odehrála všech šestnáct utkání rovná desítka hokejistů. Zatím nejproduktivnějším z nich a zároveň nejlepším střelcem je Daniel Štumpf s bilancí šesti gólů a čtyř přesných nahrávek v šestnácti utkáních. Mezi beky si s pěti brankami a dvěma asistencemi nejlépe vede Marcel Petran. Zatím čtrnáctkrát se do branky Havířova postavil Marek Laco a je tak jasnou brankářskou jedničkou, protože Kamil Šimeček a Jiří Matoušek zatím dostávají šanci jen sporadicky.

Krátký pohled do statistik

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ
Dukla: Tomáš Čachotský, 15 zápasů, 19 bodů (6+13)
Havířov: David Štumpf, 16 zápasů, 10 bodů (6+4)

NEJLEPŠÍ STŘELEC
Dukla: Filip Seman, 14 zápasů a Josef Skořepa, 15 zápasů, oba 8 gólů
Havířov: Daniel Štumpf, 16 zápasů, 6 gólů

NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ
Dukla: Tomáš Čachotský, 15 zápasů, 13 asistencí
Havířov: Antonín Pechanec, 16 zápasů, 7 asistencí

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE
Dukla: Jiří Říha, 15 zápasů, 12 bodů (3+9)
Havířov: Marcel Petran, 15 zápasů, 5 bodů (3+2)

NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ
Dukla: Vlastimil Bilčík, 15 zápasů, 20 tr. min. a Filip Seman, 14 zápasů, 20 tr. min.
Havířov: Michael Hlinka, 12 zápasů, 40 tr. min.

ÚČAST + / -
Dukla: Tomáš Čachotský, 15 zápasů, +10;
David Březina, 15 zápasů, Alexander Grebenyuk, 11 zápasů, Jevgenij Kondratěv, 8 zápasů, Matej Síkela, 6 zápasů
a David Kajínek, 5 zápasů, všichni -1
Havířov: Marcel Petran, 15 zápasů, +6; Jiří Krisl, 16 zápasů, -7

GÓLMANI
Dukla: Miroslav Svoboda, 7 zápasů, 95,48%, 1,41 průměr; Jakub Škarek, 8 zápasů, 91,49 %, 2,46 průměr.
Havířov: Marek Laco, 14 zápasů, 91,17%, 2,72 průměr; Kamil Šimeček, 3 zápasy, 90,74%, 2,78 průměr; Jiří Matoušek, 1 zápas, 78,57%, 5,14 průměr.

PRVNÍ GÓL DIVOCHA. Střelecké trápení je prolomeno, mohl si po utkání v Benátkách nad Jizerou říct útočník Dukly Richard Diviš (na obrázku). Během prvních čtrnácti utkání Dukly připravil pro své spoluhráče sedm gólových asistencí, ta osmá přišla v první třetině na benáteckém ledě, kdy přistrčil puk Petru Šidlíkovi, jenž vyzval do brejku Aleše Jergla a ten v sedmnácté minutě vsítil v oslabení vítězný gól Jihlavy. Za dalších osm minut se poprvé v sezoně dočkal i dukláckými fanoušky oblíbený Ríša, který zvyšoval vedení Jihlavy na 4:1. Přidá další gól i v sobotu proti Havířovu? Foto: Josef Plechatý

17. kolo WSM Ligy, sobota 22. října 2016:

Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (17:00)
SK Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Most – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Slavia Praha – Rytíři Kladno (17:30)

18. kolo WSM Ligy, středa 26. října 2016:

HC Benátky nad Jizerou – HC Most (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Kadaň (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (18:00)
Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC ZUBR Přerov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)


Tabulka WSM Ligy po 15. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016