Druhá Dukla přivítá na Mikulášské pondělí třetí Kladno a pokusí se Rytíře napotřetí v sezoně udolat

04.12.2016 / Tomáš Lysý

Jen co se jihlavští hokejisté vrátili ze sobotní daleké vítězné cesty z Havířova, už je před nimi další zápas. V pondělí 5. prosince 2016 přijede na Horácký zimní stadion aktuálně třetí tým WSM Ligy, Rytíři Kladno. Domácí HC Dukla Jihlava sehrála letos proti klubu Jaromíra Jágra dva vyrovnané zápasy, ve kterých tahala herně za delší provaz, ale v obou případech vyhráli Kladenští. Tentokrát by se červenožlutí již chtěli radovat, a to i před zraky Mikuláše a jeho družiny, jenž dorazí do ochozů. Návštěvníci zápasu, který startuje v tradičních 17:30, se mohou těšit nejen na souboj dvou tradičních českých hokejových týmů, ale i na Čertovskou show, kterou mají připravenou jihlavské krasobruslařky během přestávky utkání.

Výhra po jednom vstřeleném gólu? Výsledek, který patří spíše do fotbalového prostředí. Ale občas se urodí i na ledové ploše hokejových stadionů. Poslední výhra Dukly 1:0 se datuje na 10. únor 2014, kdy červenožlutí dokázali doma porazit Kadaň 1:0 gólem Patrika Urbance. Na venkovním vítězství Jihlavy tímto skóre už leží pořádná vrstva prachu, je totiž staré bezmála osm let. V polovině prosince 2008 si jihlavští hokejisté přijeli do Hradce Králové pro tři body zásluhou trefy Davida Dolníčka. Nyní se stejné vítězství urodilo v Havířově. V sedmé minutě se totiž prosadil Adam Zeman a gólman Dukly Miroslav Svoboda zavřel svojí klec na pořádnou petlici. Zlikvidoval všech 29 střel a před slušnou návštěvou sahající téměř k třem tisícům lidí oslavil třetí čisté konto v sezoně. Jihlava se – stejně jako v minulém kole – opět posunula o příčku výše a aktuálně je již na druhém místě tabulky se ziskem 56 bodů.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Hned dva výsledky 30. kola WSM Ligy přinesly skóre 0:1. Vedle zmiňované výhry Dukly v Havířově se jedním gólem radovala i Slavia na ledě Kladna. Jediná branka zápasu padla také v první třetině, když v 16. minutě zamířil přesně Jan Pohl. Pražanům doslova vyčaroval čisté konto gólman Dominik Frodl, který si poradil se všemi třiatřiceti pokusy domácích. Rytíři tak z posledních pěti zápasů hráli čtyřikrát doma a vždy padli, předtím neuspěli proti Litoměřicím, Benátkám a tuto neblahou sérii odstartovali domácím prohraným soubojem o první místo proti Motoru. Přesně mezi tyto čtyři zápasy se vmísila jediná radost Kladenských, a to výhra 2:1 na ledě Havířova. Kladenští se tak propadli na třetí místo tabulky, která je ale velmi vyrovnaná. Mají stejně bodů jako jejich poslední přemožitel, Slavia. Na druhou Duklu ztrácí Rytíři pouze bod a na první Motor jen šest, což při tříbodovém systému není mnoho.

Na utkání Jihlava – Kladno dorazí Mikuláš s andělem a čertem. Jihlavské krasobruslařky mají připravenou přestávkovou Čertovskou show!


Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Právě po vítězném utkání v Havířově oznámili Kladenští posilu ofenzívních řad, do jejich kádru zamířil jihlavským fanouškům dobře známý útočník Jan Kloz s nálepkou druhého nejproduktivnějšího hráče ligy. Devětadvacetiletý hokejista tak následoval Davida Tůmu, svého parťáka z loňské obávané ústecké lajny Kloz, Tůma, Roubík, která řádila v play-off. Zatímco Tůma přišel do Kladna již v předsezonním období, jeho staronový spoluhráč má vyřízeno hostování v dresu Rytířů do konce sezony. Čtrnáctigólový snajpr se ale zatím ve dvou utkáních brankou ani bodem neprosadil. Kádr Kladna naopak opustil Matěj Pekr, jenž poslední listopadový den posílil Třebíč hostováním dlouhým měsíc a půl.

Dosavadním nejproduktivnějším hráčem týmu je odchovanec kladenského hokeje Jiří Burger. Devětatřicetiletý útočník se do svého mateřského týmu vrátil po dlouholetém angažmá ve Vítkovicích, kde plnil posledních sedm let roli kapitána a velké C na dresu nosí i v dresu Rytířů. Doposud zaznamenal 7 gólů a 16 asistencí. Jen o tři přesné nahrávky méně má další velké jméno týmu, třiačtyřicetiletý Petr Ton. Bývalý sparťanský střelec následoval Jiřího Burgera a také před sezonou zamířil zpět do klubu, který jej vychoval. Již v průběhu loňské sezony Kladno posílil sice nikoliv navrátilec, ale další zkušený hráč, obránce František Ptáček. Ten je se třemi góly a šesti asistencemi nejproduktivnějším zadákem týmu. Mezi gólmany zatím dostává více příležitostí Miroslav Hanujak, který hájil klec v sedmnácti utkáních, ale o něco lepší čísla z hlediska úspěšnosti zásahů i průměru obdržených gólů má Lukáš Cikánek, jenž odchytal o čtyři utkání méně.

Pořiďte si již nyní vstupenky na utkání Dukly Jihlava proti Kladnu. Možnost zakoupit si lístek máte jednak prostřednictvím Ticketportalu – odkaz zde nebo v předprodeji na Infocentru HZS



Předchozí vzájemný zápas:

18. kolo WSM Ligy: Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 2:1
Utkání 18. kola WSM Ligy pro Jihlavu na ledě Kladna nezačalo příliš šťastně, neboť již v páté minutě se Rytíři dostali do vedení. Na konci první a v úvodní minutě druhé třetiny ještě Cikánek uhájil proti velkým šancím Dukly svojí klec, ovšem hned vzápětí již inkasoval z hole Aleše Jergla. Ve třetím dějství nejprve Dukla nevyužila dvě klasické přesilové hry, naopak Kladenští se prosadili při 82 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce. Byť se Jihlava poté hnala za srovnáním, své dvě dobré šance nevyužila. Slušný výkon Dukly k bodům nevedl, Rytíři už těsný náskok 2:1 uhájili.

Branky a nahrávky: 5. Redlich (Cetkovský, Repe), 51. Tůma (Tenkrát, Ton) - 22. Jergl (Důras, Seman). Rozhodčí: Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2368. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Rytíři Kladno: Cikánek – Drtina, Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, Růžička, Repe – Machač, Burger, Tenkrát – Ton, Kubík, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Redlich, Zikmund, Cetkovský

HC Dukla Jihlava: Škarek – Říha, Půža, Dobrovolný, Szathmáry, Kaláb, Dundáček – Čachotský, Zeman, Diviš – Důras, Seman, Jergl – Březina, Kondratěv, Stoklasa – Danišovský, Jícha, Čermák


DOPOSUD DVĚ PORÁŽKY. Letošní dva zápasy Jihlavy a Kladna byly prakticky totožné. Na domácím stadionu se Dukla ujala ve čtvrté minutě vedení, a byť Rytíři v polovině první části srovnali, měli červenožlutí více ze hry. Gól ale už nepřidali, naopak soupeř proměnil ve třetí třetině trestné střílení a poté pojistil tři body trefou do prázdné klece. Čtvrtá minuta přinesla gól i ve druhém vzájemném utkání v ČEZ areně, kdy se nejprve radovali domácí. Jihlava měla na přelomu první a druhé třetiny pár šancí a ve 22. minutě srovnal Aleš Jergl (na snímku). Rozhodla tak třetí třetina. Kladno přestálo dvě oslabení a vzápětí skórovalo na konečných 2:1, kdežto Dukla při honbě za vyrovnáním nevyužila další dvě velké šance. Foto: Tomáš Buksa



31. kolo WSM Ligy, pondělí 5. prosince 2016:

HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Most – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice (18:00)
SK Trhači Kadaň – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC ZUBR Přerov (18:00)

32. kolo WSM Ligy, středa 7. prosince 2016:

ČEZ Motor České Budějovice – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC ZUBR Přerov (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Most (18:00)
Rytíři Kladno – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava (18:00)

33. kolo WSM Ligy, sobota 10. prosince 2016:

SK Trhači Kadaň – HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha (17:30)
HC Most – Rytíři Kladno (17:30)


Tabulka WSM Ligy po 30. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016