WSM Liga nabídne další utkání dvou týmů z první čtyřky tabulky. Jihlava doma hostí Slavii

24.01.2017 / Tomáš Lysý

Už jen tři domácí zápasy sehrají jihlavští hokejisté v základní části letošního prvoligového ročníku. Každý z nich je rozdělen rovnoměrně do jednoho týdne a první přichází na řadu ve středu 25. ledna 2017, kdy Dukla Jihlava změří na síly na Horáckém zimním stadionu se Slavií Praha. Červenožlutí budou chtít po porážce v Kladně opět zvítězit a načít novou sérii výher, která se minule zastavila na čísle devět. Také Slavia bude mít motivaci, předešlá tři utkání totiž prohrála navíc bojuje o udržení výhodného čtvrtého místa do play-off.

Porážka po devíti zápasech, porážka se ctí, ale bohužel porážka se zraněným kapitánem, pro kterého letošní sezona možná skončila. Toť zápas Dukly v minulém kole na ledě Kladna, více zde. Pokud jde pouze o góly, dokázali Jihlavští dvakrát vyrovnat kladenské vedení. Na konci první třetiny překvapil domácího gólmana Hanuljaka jihlavský střelec-obránce Jiří Říha a devět minut před koncem základní hrací doby srovnal na 2:2 Lukáš Anděl. Červenožlutým poté možné došly síly, vždyť od osmé minuty zápasu hráli bez dvou obránců a polovinu závěrečné dvacetiminutovky i bez Petra Šidlíka. Kladenští hráči dali tři rychlé branky a slavili zisk tří bodů. I přes porážku zůstala Dukla na druhém místě tabulky, kde má na předešlého soupeře jednobodový náskok.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Porážka na ledě Kladna byla pro Duklu teprve druhou z posledních osmnácti zápasů, jinak Jihlavští sbírali samá vítězství. Na něj naopak čeká jejich následující soupeř již tři utkání. Slavia se naposled radovala 14. ledna, kdy na domácím ledě přetlačila Benátky 2:1. Poté dostali Sešívaní těžký direkt v Havířově prohrou 1:7. Do vítězného konce nedotáhli ani předešlé dva zápasy, ovšem vytěžili z nich alespoň dva body. V Edenu ještě v polovině třetí třetiny vedli nad Kladnem 2:0, ale padli 2:3 v nájezdech, a nájezdovou porážku si připsali i v Litoměřicích (1:2).

Po třech neúspěších v řadě tak Slavia musela rázem zapomenout na stíhání třetího Kladna a nyní se ohlíží výrazně pod sebe, aby udržela čtvrté místo. Tato pozice totiž dává výhodu zahájení vyřazovacích bojů na domácím ledě. Pražané mají aktuálně 74 bodů a jako supi je stíhají ústečtí a třebíčští hokejisté, kteří shodně zaokrouhlili počet bodů na sedmdesáti. Poté už je odstup vyšší, protože sedmý Prostějov má na kontě 62 bodů. Pomalu se tak začíná vyjasňovat šestice týmů, jenž bude mít zajištěný přímý postup do play-off. Zbývá už jen vyluštit hádanku, v jakém pořadí. Odpověď dá zbylých osm kol základní části WSM Ligy.

Kanadské bodování Slavie vede David Šafránek, jenž doposud nasbíral ve 32 zápasech 27 bodů za šestnáct branek a jedenáct asistencí. Pětadvacetiletý útočník, jenž má vyřízeny střídavé starty do extraligového Hradce Králové, je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Obranu si diriguje loňský zadák Ústí nad Labem Jan Pohl s velezkušenou dvojicí Jan Novák – Pavel Kolařík. Zajímavá je pozice kapitána, kterou zastává mladý dvaadvacetiletý obránce a odchovanec klubu Ronald Knot. Ke slávistickým objevům této sezony patří i gólman Dominik Frodl, jenž při odchodu Alexandra Hyláka kvůli finančním potížím pevně chytil šanci za pačesy a patří z pohledu statistik k nejlepším gólmanům celé WSM Ligy.


Předchozí vzájemný zápas:

32. kolo WSM Ligy: HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 2:5
Mikuláš sice byl již 5. prosince, ale Dukla nadělovala i o dva dny později, a to v pražském Edenu. Na stadionu Slavie se dostala během prvních šesti minut do dvougólového vedení, když se poprvé v červenožlutém dresu prosadil Patrik Danišovský a vzápětí na něj navázal Jiří Říha. Byť sešívaní na konci třetiny během 17 vteřin srovnali, byla to jejich jediná radost zápasu. V devětatřicáté minutě se v přesilovce trefil obránce Jiří Říha a vstřelil svůj desátý gól v sezoně, který měl nakonec přívlastek vítězný. Během třetí části si totiž Dukla nejenže pohlídala tři body, navíc ještě navýšila svůj náskok. Poprvé za Jihlavu skóroval i David Kajínek a na konečných 5:2 upravil Richard Diviš.

Branky a nahrávky: 18. Endál (Dušek, Jankovský), 18. Kubica (Krliš, Kadlec) – 3. Danišovský (Čachotský, Dundáček), 6. Říha (Diviš, Zeman), 39. Říha (Šidlík, Zeman), 46. Kajínek (Zeman, Diviš), 50. Diviš (Čachotský, Zeman). Rozhodčí: Valenta – Štofa, Beneš. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1123. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

HC Slavia Praha: Frodl – Bača, Novák, Pohl, Knot, Kolařík, Holý – Jankovský, Dušek, Endál – Schleiss, Šagát, Kverka – Krliš, Kubica, Kadlec – Tejral, Andrlík, Kružík

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný – Důras, Seman, Jergl – Březina, Stoklasa, Protasenja – Čachotský, Zeman, Diviš – Danišovský, Jícha


DVĚ VÝHRY, DVA GÓLY. Jihlava se letos proti Slavii utkala třikrát. První vzájemné měření sil vyšlo lépe Pražanům, kteří vyhráli doma 3:0. Po obměně sešívaného kádru se dvakrát radovala Dukla. Nejprve vyhrála na Horáckém zimním stadionu 2:1, přičemž vítězný gól zapsal Richard Diviš (na snímku). Druhý zápas v Edenu vyšel Jihlavě mnohem lépe, když si odtud odvezla výhru 5:2 Sympatický útočník Dukly se na ní podílel gólem a dvěma asistencemi. Foto: Tomáš Buksa


45. kolo WSM Ligy, středa 25. ledna 2017:

HC Most – HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – Rytíři Kladno (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Frýdek-Místek – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
SK Trhači Kadaň – HC Benátky nad Jizerou (18:00)

46. kolo WSM Ligy, sobota 28. ledna 2017:

HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč (15:00)
Rytíři Kladno – HC Most (16:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Trhači Kadaň (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (17:00)

47. kolo WSM Ligy, pondělí 30. ledna 2017:

HC Most – HC Slavia Praha (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC AZ Havířov 2010 (18:00)
SK Kadaň – Rytíři Kladno (18:00)

Dohrávka:

35. kolo, středa 7. února 2017: LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 44. kole: