Výhra za dva body se počítá a jedeme dále, hovoří Vlastilmil Bilčík o zvládnutém prodloužení proti Slavii

26.01.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Poslední lednová středa roku 2017 přinesla zápas mezi Duklou a Slavií. Oba týmy nastupovaly do třetí třetiny za nerozhodného stavu 2:2. Poměr střel ve třetím dějství byl naprosto jednoznačný – 18:2 ve prospěch Jihlavy, která však rozhodující gól ne a ne vstřelit. „Šancí jsme měli strašně moc. Byla to naše nemohoucnost dát gól. Ale musím říct, že gólman Slavie chytal také suprově,“ podotýká po zápasu jihlavský obránce Vlastimil Bilčík, jehož domácí fanoušci během utkání několikrát vyvolali.

Jako první se v utkání prosadila Slavia a našlo by se poměrně dost jihlavských fanoušků, kteří by tipovali, že branku Pražanů vstřelí Lukáš Endál. I díky němu byly někdejší prvoligové bitvy mezi Duklou a Havlíčkovým Brodem, kde tuto sezonu opět hraje, vyhecovanější. Na jeho gól dokázala Jihlava během 105 vteřin dvakrát odpovědět a v desáté minutě již vedla. Sešívaným se podařilo na začátku druhé třetiny vyrovnat a přes několik dalších šancí, zejména na domácí straně, již další gól v základní hrací době nepadl. „Mohli jsme vyhrát za tři body. Šancí tam bylo strašně moc. Ale nakonec jsme za dva rádi. V první třetině nám to moc nejezdilo a byli jsme takoví vlažnější. Postupem času jsme se do toho dostávali a kdybychom ve třetí třetině dali tři čtyři góly, tak by nikdo nic neřekl,“ na jednu stranu Vlastimil Bilčík lituje ztraceného bodu, na druhou stranu dva získané body bere a zároveň přiznává, že Slavii výborně zachytal gólman Patrik Polívka, jenž ve třetím dějství pochytal osmnáct jihlavských střel.

DOBRASI, BOJUJ! Fanoušci Dukly poslali na dálku vzkaz zraněnému kapitánovi týmu Jiřímu Dobrovolnému


Více jak 1500 diváků, kteří přišli na Horácký zimní stadion, si mohli všimnout nejen rozvinutého nápisu a vzkazu pro zraněného kapitána týmu Jiřího Dobrovolného, ale také sympatického skandování domácích kotelníků. Ti během utkání a po jeho skončení vyvolávali jméno Vlastimila Bilčíka, kterému děkovali, že se v posledním venkovním utkání na ledě Kladna zastal svých spoluhráčů a pustil se do pěstního souboje s útočníkem Rytířů Joshem Grattonem. Jihlavský zadák se vyhlášeného bitkaře nebál a shodil proti němu rukavice. „Jsem rád, že se to fanouškům líbí. Prostě jsem to musel udělat. Takhle to beru a jsem rád, že to ohodnotili i diváci,“ je rád za fanouškovskou podporu čtyřiadvacetiletý obránce Dukly.


Videoohlasy s Vlastimilem Bilčíkem


Vyrovnávací gól na 1:1 si připsal hbitý útočník Aleš Jergl, který si předtím odpočinul na trestné lavici, kam putoval za sevření puku rukou. Během dvou minut pak přemýšlel, jak dle svých slov „zbytečné vyloučení“ napravit. Podařilo se mu to tím nejlepším způsobem, když se prosadil dvanáct vteřin po návratu na ledovou plochu. „Důry (Michal Důras – pozn. aut.) tam dobře napadal beka. Já jsem si počkal, že soupeř bude dávat puk na střed. Vystihl jsem stranu, chytil jsem puk a pak přebruslil obránce, kterého jsem si trošku odclonil a pohlídal si kotouč. Zkusil jsem kličku do forhendu, ta vyšla, gólman ujel do rohu a já to měl do prázdné branky,“ popisuje detailně vyrovnávací trefu a nezapomněl poděkovat časoměřiči, který ho z trestné lavice správně pustil. „Tak určitě, ta nahrávka časoměřiči je tam taky,“ rozesměje se útočník, jenž zamířil přesně pojedenácté v sezoně.

Také rodáka z Kroměříže možná trošku mrzí ztracený bod, tím spíše přes výraznou střeleckou převahu Jihlavy v závěrečné dvacetiminutovce, kdy proti domácím hokejistům stála i levá spojnice břevna a tyče. Slavia se často musela bránit výraznému tlaku Dukly. „Hrálo se před slávistickou brankou, ale bohužel. Když gól nepadne, tak to jde těžko. Může se tam hrát klidně celý zápas, ale dokud puk nedostanete do brány, tak je to celkem i zbytečné. Určitě jsme rádi za dva body a příští zápas to bude za tři,“ vyhlíží již další zápas Aleš Jergl, ke kterému červenožlutí cestují v sobotu 28. ledna 2017 na led Litoměřic.

Videoohlasy s Alešem Jerglem


Hodnocení trenérů: Jan Srdínko (HC Slavia Praha) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava):

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 3:2 pr.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1