Do poslední chvíle jsme nic nevzdali a vyplatilo se nám to, hodnotí výhru v derby Tomáš Čachotský

30.01.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Utkání Dukly na ledě Třebíče se nevyvíjelo pro hosty vůbec dobře. Po čtyřiceti minutách totiž červenožlutí prohrávali o dvě branky, když Horácká Slavia využila dvě dlouhé přesilovky pět na tři. Po šedesáti minutách svítily na ukazateli stavu dvě dvojky a zápas šel do prodloužení, poté do samostatných nájezdů. „Byla to bitva se vším všudy. Hodně osobních soubojů, bruslilo se. Celý zápas jsme dotahovali a vezeme si odsud dva body. Po průběhu zápasu jsme hodně spokojení,“ říká s úsměvem jihlavský útočník Tomáš Čachotský, jenž v rozstřelu jel hned tři nájezdy a hned první se mu podařilo proměnit tradičním blafákem do bekhendu.

Ve třetí třetině se nejprve Dukle podařilo snížit zásluhou Patrika Danišovského. Poté hráli Třebíčští potřetí v utkání více jak minutovou přesilovku pět na tři, ale oproti dvěma předchozím stejným výhodám jí nevyužili. A tím možná došlo na lámání chleba. Jihlava naopak dlouhou dvojnásobnou početní výhodu využila, když se trefil čerstvý rekordman Jiří Říha. Prodloužení nerozhodlo, přišel proto na řadu nájezdový rozstřel, specialita Tomáše Čachotského. Mistr bekhendových blafáků v první sérii uspěl, ve čtvrté a v páté nikoliv. „První jsem asi udělal dobře, když jsem dal gól,“ směje se nejproduktivnější muž WSM Ligy a dává hokejové veřejnosti nahlédnout, co se v jeho hlavě honilo při dalších dvou nájezdech. „Druhý jsem chtěl udělat stejně, ale puk mi při zakončení sjel. Neudělal jsem to špatně, ale stane se, že mi to někdy ujede. Ve třetím to zas udělal dobře gólman, počkal si na mě. Chtěl jsem změnit zakončení a dát do forhendu, ale on se nenechal zaskočit mým prvním pohybem a byl v nájezdu lepší,“ upřesňuje do detailů.

Nájezdy mezi Třebíči a Duklou, které vyhrála Jihlava 2:1

Autor videa: Zdeněk Drla


Vzhledem k tomu, že Jakub Škarek dovolil třebíčským hráčům jen jednu nájezdovou radost, měla Dukla při čtvrté a páté sérii dvoubodový mečbol. Nevyužití nemusela litovat, v šestém pokračování rozhodl Adam Zeman. Pro svého parťáka z útoku má Tomáš Čachotský jen slova chvály. „Adam to je rozený střelec,“ směje se dobře naladěná jihlavská devadesátka. „Jsem rád, že mu to tam padlo. Pár těch nájezdů už taky jel a nedal je, tak zaplaťpánbůh za to. Je super, že se mu to povedlo. Máme dva body, takže jsme rádi,“ zakončuje útočník Dukly.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským


Recept na úspěšnou třetí třetinu, ve které se Dukle podařilo snížit, ubránit dvojnásobné oslabení a pak při přesilovce pět na tři vyrovnat, byl podle Adama Zemana jednoduchý. „Prohrávali jsme o dvě branky a něco jsme si v kabině řekli, že už prostě nemáme co ztratit. Tak jsme na ně vlítli a myslím si, že jsme měli i více ze hry. Šli jsme tomu naproti, vyrovnali a nájezdy už jsou loterie,“ sděluje odchovanec Dukly, co probíhalo v šatně o druhé přestávce zápasu. Nájezdovou loterii si Jihlavští letos už vyzkoušeli potřetí (předtím hned v prvním kole doma s Prostějovem a následně hned po novém roce proti Přerovu) a i tentokrát byli úspěšní. „Chtěl jsem vystřelit. Nic jsem nevymýšlel a naštěstí to tam padlo,“ povídá „Zemič“ lakonicky o své vítězné trefě.

Videorozhovor s Adamem Zemanem

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč)

Autor videa: YouTube SK Horácká Slavia Třebíč


Vítězná radost hráčů a fanoušků Dukly Jihlava

Autor videa: Tomáš Lysý