Překážím před brankou a případně tam sáhnu Pihovi do střely, aby neměl zas tolik gólů, směje se Filip Seman

05.02.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Kadaň dobře zná, vždyť zde Filip Seman působil při angažmá v Chomutově. Na stadionu místního Sportovního klubu odehrál 64 zápasů, ve kterých vstřelil 26 branek. Proto jej po utkání zastavovali někteří domácí fanoušci a dali se s ním do řeči. Jednatřicetiletý útočník Dukly rozhodl zápas v prodloužení, když tečoval střelu Jiřího Říhy. „Škoda, že jsme soupeři neodskočili na rozdíl dvou branek. Zápasy s Kadaní jsou vždycky vyrovnané, věří si na nás a vyhovuje jim náš styl, takže jsme za dva body rádi,“ ohlíží se za dalším vítězným utkáním na ledě soupeře.

Těžko by se mezi třinácti dalšími týmy WSM Ligy hledal jiný tým, na jehož stadion Dukla jezdí nepříliš ráda. Ještě loni to bylo třeba Ústí nad Labem, kde jihlavští hokejisté vyhráli po třech letech, poté přidali výhru i ve druhém utkání na ledě soupeře a hlavně pod Střekovem zvítězili v důležitém čtvrtém utkání semifinále. Nyní to je Kadaň, kde Jihlava prohrála poslední tři zápasy shodně 2:3 – jednou na nájezdy, dvakrát rozhodli Kadaňští o svém tříbodovém vítězství v posledních minutách zápasu. Tentokrát domácí stihli ve třetí třetině srovnat vedení soupeře ze sedmnácté minuty, ovšem prodloužení už patřilo Dukle, která na neútulném zimáku vyhrála po dvou letech. „Taktika byla jasná, hrát ze zodpovědné obrany, což se nám poměrně dlouho dařilo. Škoda, že jsme v brejkových situacích neodskočili na rozdíl dvou branek. Pak se stala drobná chybička, ale jinak jsme do obrany hráli dobře a zodpovědně,“ myslí si Filip Seman, jenž se postaral o rozhodující gól.

V tomto ohledu se mu daří nadmíru. Filip Seman totiž dal letos již osm vítězných branek, žádný jiný hráč jich nevstřelil více. Celkově rozvlnil jihlavský útočník síť soupeře již popatnácté. Dukla dostala na ledě Kadaně pouze dvě přesilové hry. První z nich byla po minutě skončená faulem, v druhé početní výhodě padl v prodloužení onen vítězný gól. „Mám za úkol tečovat střely od modré. Překážet před bránou a případně tam do střely sáhnout Pihovi, aby neměl zase tolik gólů,“ směje se Filip Seman, jelikož tečoval do branky tvrdou střelou od modré v podání nejlepšího jihlavského střelce, obránce Jiřího Říhy.

Videoohlasy s Filipem Semanem


Že Dukla chtěla po celý zápas vycházet ze zabezpečené obrany, potvrzují i slova střelce jihlavského prvního gólu Adama Zemana. „V první třetině se nám podařilo odskočit na 1:0 a věděli jsme, že tady můžeme vyhrát na jeden gól. Ale ve třetí třetině jsme udělali zbytečnou chybu a soupeř jí potrestal. Zápas jsme dostali do prodloužení a v něm naštěstí vyhráli, ale mohlo to tady být za tři body,“ domnívá se jihlavský útočník. Dukle se letos již jednou podařilo vyhrát na jednu vstřelenou branku, když ve třicátém kole na ledě Havířova rozhodl gól právě Adama Zemana ze sedmé minuty. Pětadvacetiletému útočníkovi Dukly se nyní poměrně daří, během předešlých dvanácti zápasů zaznamenal pět branek. „Jsem rád, že mi to tam teď poslední dobou padá. Chtěl bych si to přenést do play-off a co nejvíce pomoct týmu,“ vyhlíží odchovanec klubu nejdůležitější fázi sezony.

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Autoř videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla