1:2p
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Dukla po dvou letech vyhrála v Kadani a letos podesáté zvítězila v prodloužení

04.02.2017 / Jiří Novotný (KAD)

První třetina zápasu na ledě Kadaně vyšla lépe Dukle, kterou poslal do vedení v sedmnácté minutě Adam Zeman a krátce poté navíc chytil Jakub Škarek trestné střílení Darka Hejcmana. Druhá dvacetiminutovka přinesla dvě šance na každé straně, ale stav se neměnil. Další gól tak padl až ve 48. minutě, kdy domácí Adam Raška využil nedorozumění v jihlavské rozehrávce. Zápas následně dospěl do prodloužení, ve kterém měla více šancí Dukla a také jej rozhodla. Červenožlutí dostali výhodu teprve druhé přesilovky v utkání a Filip Seman usměrnil do sítě střelu Jiřího Říhy - 1:2 po prodloužení.
04.02.2017 17:00, WSM Liga - 49. kolo

SK Trhači Kadaň

Strmeň – Trefný, Černý, Tomeček, Chalupa, Šimek, Havel, Baránek, Weinhold – Kůs, Chlouba, Raška – Kohout, Kaše, Osmík – Slavíček, Hejcman, Chrpa – Ringler, Harkabus, Vrána
1

HC Dukla Jihlava

Škarek – Říha, Půža, Bilčík, Dundáček, Kajínek, Kaláb – Jiránek, Seman, Jergl – Anděl, Skořepa, Diviš – Čachotský, Hubáček, Zeman – Danišovský
2
Branky a nahrávky: 48. Raška (Kaše) – 17. Zeman (Hubáček, Bilčík), 64. Seman (Říha, Čachotský). Rozhodčí: Zubzanda – Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Po opatrném úvodu se jako první osmělil Skořepa, ale napálil pouze Strmeňovu lapačku. Na druhé straně se uvolnil Kohout, ovšem i Škarek byl pozorný. Ve 12. minutě se ve stoprocentní šanci zjevil Seman, jenž z bezprostřední blízkosti přestřelil. Posléze pláchli Zeman s Hubáčkem, Strmeň byl na svém místě. V 17. minutě se kolem bránících hráčů Kadaně prohnal Adam Zeman a přesnou ranou poslal hosty do vedení. Kadaňští měli velkou šanci na vyrovnání za další dvě minuty, kdy byl po faulu na Hejcmana nařízen nájezd. Domácímu útočníkovi se trestné střílení příliš nevyvedlo a nechal vyniknout Škarka.

Hned na začátku druhého dějství pelášil na Strmeně Jiránek, domácí gólman skvěle zasáhnul lapačkou. Tentýž hráč zahrozil i ve 23. minutě, ovšem gólman Trhačů ošemetnou situaci zvládl. Za Kadaň odpovídal Chlouba, po jehož ráně se puk koulel po brankové čáře. Neuspěl ani Kaše, který trefil Škarka do hrudi. Domácí nadále tlačili, nicméně je trápila koncovka. Ve druhé třetině se tak skóre nezměnilo.

Úvod třetí periody patřil znovu Kadani, jež Duklu zatlačila před Škarka, nicméně dlouho se jí nepodařilo nebezpečně vystřelit. To se změnilo až ve 48. minutě, kdy se kotouče zmocnil Adam Raška a poslal svou bekhendovou střelu pod horní tyč. Aktivní Raška se před Škarkem objevil i v 50. minutě, kdy jej ani nadvakrát nedokázal překonat. Po vyrovnávací brance začalo tempo upadat, hrálo se ve středním pásmu a duel dospěl do prodloužení. To rozhodlo vyloučení domácího Kohouta, po němž vystřelil od modré Říha a exkadaňský Filip Seman puk usměrnil za záda gólmana Trhačů.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň): Jihlava je pořád jedním z favoritů ligy, podle toho se s ní musí hrát. První třetina byla od nás zbytečně opatrná. Z pasivity jsme dostali gól a Jihlava šla do vedení. Pro nás bod je málo, myslím si, že za druhou polovinu jsme se něco navíc zasloužili. Jihlava je po každém brejku, každé přihrávce strašně nebezpečný tým, což nás v tlaku a důrazu do brány brzdilo. Je to všechno před námi, hrajeme dál, jedeme do Třebíče, kam se jedeme poprat o body.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My jsme sem přijeli v sestavě, kdy máme spoustu zraněných a nemocných hráčů. I přes to, že jsme si v určitých fázích vytvářeli příležitosti, možná že i ze zkušenosti nějakých kluků, jsme příležitosti neproměnili. Dostali jsme se do vedení, ale bohužel našimi chybami jsme dali soupeři příležitosti, který z jedné šance vyrovnal. Prodloužení jsme odehráli velice dobře a zasloužili jsme si bod navíc.