Byl to těžký zápas, protože je nás strašně moc zraněných. Ale zvládli jsme to, těší Josefa Skořepu

09.02.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jeho patnáctá trefa v sezoně byla opatřena důležitým puncem – šlo o vítězný gól. Josef Skořepa totiž čtyři minuty před koncem utkání za stavu 1:1 dostal parádní přihrávku od Richarda Diviše, zavřel oči a? Byť netrefil puk ideálně, kus černé gumy doplachtil za záda překvapeného gólmana Juraje Šimbocha. „Ríša mi to nalil, já chtěl vystřelit mordu a tečoval jsem si to na druhou stranu, než jsem chtěl. Gólík dobrej, ne?,“ žertuje po utkání zkušený útočník, jenž atakuje metu 50 branek za Duklu během dvou sezon.

Vítězství proti Frýdku-Místku se nerodilo vůbec jednoduše. A to ze dvou důvodů. První byl jasný, Duklu trápí rozsáhlá marodka, do utkání proti Slezanům nemohlo nastoupit hned devět hráčů. Druhá příčina přišla v průběhu utkání, jelikož Jihlavští od jednadvacáté minuty prohrávali 0:1. „My jsme hlavně měli v první třetině štěstí. Dvakrát jsme soupeři namazali, oni dali břevno, ale Kouba (Jakub Škarek – pozn. aut.) nás podržel. Ve druhé třetině jsme dostali takový smolný gól, blbě jsme se vrátili. Ale ve třetí části jsme šli postupně za vítězstvím a to se nám povedlo,“ hodnotí Josef Skořepa všechny tři dvacetiminutovky.

Čtěte také: Je to sen zahrát si za Duklu. Kvůli tomu jsem chodil od pěti let na zimák, sděluje mladý obránce David Váňa

Tentokrát neplatilo časté a nepsané pravidlo, že kdo nevyužije dlouhou přesilovku pět na tři, tak nemůže vyhrát. Jihlava dokázala ve 48. minutě zásluhou Aleše Jergla srovnat stav a v čase 55:20 přišla chvíle pětatřicetiletého zkušeného útočníka. Tomáš Jiránek se za brankou popral o kotouč, Richard Diviš jej vzal protihráči před brankou ideálně našel Josefa Skořepu. „Ríša mi to nalil, já jsem chtěl vystřelit mordu a tečoval jsem si to na druhou stranu, než jsem chtěl. Gólík dobrej, ne?,“ rozesměje se při ohlédnutí za svojí patnáctou trefou v sezoně.

Ta znamenala tři jihlavské body, čímž červenožlutí překonali stobodovou hranici. Aktuálně mají 102 bodů a vyrovnali tak svůj rekord ze základní části sezony 2013/2014. K překonání vlastního bodového prvoligového maxima má Dukla ještě dva zápasy. Josefa Skořepu a vlastně i celý tým ale zajímá něco jiného. „Vůbec nevím, jak tady byly body. Na to nekoukáme. Chceme skončit v tabulce nejlépe, jak to půjde, a budeme se soustředit na play-off. Nekoukáme ani na první příčku. Budějovice mají kvalitní tým a nejspíše si jí pohlídají. Chceme prostě mít co nejlepší umístění,“ říká „Skořápka.“ Dukla má nyní slušně našlápnuto k obhajobě loňského druhého místa po základní části, jelikož dvě kola před koncem má na třetí Kladno náskok čtyř bodů.

Videoohlasy s Josefem Skořepou


Že vítězství proti Frýdku-Místku bylo z kategorie vydřených, ovšem o to více cennějších, potvrzují i slova Jakuba Škarka. „Zápas se nerodil úplně lehce. Ve druhé třetině jsme dostali gól a nebylo to lehké. Ale dokázali jsme utkání otočit a zaplaťpánbůh za tři body,“ zahajuje hodnocení utkání mladý brankář a vzápětí popisuje, jak se během každé dvacetiminutovky cítil. „První a druhou třetinu toho na mě šlo docela dost, ale ve třetí třetině už soupeř moc střel neměl. Takže bylo trošku těžší udržet se v koncentraci,“ sděluje gólman, jenž si na přelomu roku zachytal na juniorském mistrovství světa v Kanadě.

Během předešlých dvou utkání byl Jakub Škarek také jednou z hlavních postav jihlavských výher. V Kadani totiž inkasoval pouze jednou a jedinou radost dovolil také nováčkovi WSM Ligy. Přesto si obdržený gól trošku vyčítal. „Hráč vystřelil a trefil mi venkovní část loktu. Počítal jsem s tím, že se puk odrazí na lapačkovou stranu. Ale chytlo se mi to za výstroj a otočilo se to na vyrážečkovou stranu. Jednu dorážku jsem stihl chytit, ale puk se odrazil před bránu a dojíždějící hráč ho doklepával do prázdné. Byl to trošku smolný gól. Měl jsem lépe sledovat puk a určitě na tom budu pracovat, abych to příště takhle nepodělal,“ sděluje sympaticky jeden z nejlepších gólmanů celé soutěže.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Hodnocení trenérů: Marek Malík (HC Frýdek-Místek) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 2:1

Autor: YouTube HZStv1