Všichni víme, že Čagy je šikovný na puku. Umí najít hráče a já si na to počkal, usmívá se Lukáš Anděl

27.11.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtyři domácí zápasy se Dukla neradovala z výhry. Vše nastartoval smolný zápas proti Pardubicím, kdy Dynamo srovnalo v poslední minutě a poté vyhrálo na nájezdy. Po porážkách od Brna, Plzně a Liberce si mohli jihlavští hokejisté se svými fanoušky znovu užívat vítěznou radost, když doma zdolali Olomouc v prodloužení. „Chtěli jsme zlomit to, že jsme čtyřikrát v řadě prohráli. Prodloužení je nahoru-dolu. Samé brejky a jednou to tam prostě spadne. Jsme rádi, že se to povedlo nám za dva body,“ sděluje Lukáš Anděl, autor vítězné branky během pětiminutového nastavení.

První třetina přitom byla taková jako z posledních zápasů. Jihlava měla více ze hry, vytvořila si více gólových šancí, aby prohrávala 0:1. Soupeři stačila jedna situace z konce úvodního dějství. „Tlačíme se do soupeře, ale pak dostaneme lacino gól. Většinou první třetiny prohráváme a dotahujeme. To je každý zápas stejné,“ mrzí Lukáše Anděla. Tentokrát ale Dukla nepustila soupeře do dvoubrankového náskoku, naopak ve druhé třetině otočila stav na 2:1. Ve třetím dějství se ale hráči trošku zbytečně zatáhli a Hanáci zaslouženě srovnali. „Řekli jsme si v kabině, že chceme hrát pořád stále aktivně. Nedostat se pod tlak. Bohužel jsme se dostali a byl z toho gól.“

Šlo se tak do prodloužení, ve kterém Dukla ustála dvě hodně nebezpečné šance soupeře. Prvně díky výbornému zákroku Larse Voldena, poté se olomouckému útočníkovi Knotkovi zamotal puk mezi bruslemi v okamžiku, kdy byl sám před jihlavským gólmanem. Platilo tak nedáš – dostaneš. Tomáš Čachotský dojel kotouč, a byť ho nezkrotil ideálně, dostal se k němu Lukáš Anděl. „Všichni víme, že Čagy je šikovný na puku. Umí najít hráče a já si na to počkal. Dal mi tandem a mě se to otevřelo, tak jsem vystřelil, puk ta padl a jsem rád,“ popisuje svojí trefu, kterou lišácky schoval pod stojnou nohu gólmana Konráda. „Doufám, že se vše tímto zápasem obrátí,“ věří „Andy,“ že se jihlavský tým opět naladil na vítěznou vlnu.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Tomáš Čachotský přitom sám potvrdil, že celou situaci asi chtěl řešit trošku jinak. „Měl jsem za sebou už dva bazény, ale zkusil jsem, jestli neujedu. Bohužel jsem puk špatně sebral a trošku náhodně ho posunul k Andymu, který prostřelil gólmana. Zaplaťpánbůh za to,“ říká jihlavský kapitán, který brilantní akcí strhl na konci druhé třetiny svůj tým do vedení 2:1, když povytáhl gólmana z brány a poté puk hbitě zasunul zpoza strážce olomoucké svatyně do sítě. „Dostal jsem parádní přihrávku od Pepy Skořepy a udělal to tak, jak jsem chtěl. Ale měl jsem trošku delší střídání, tak jsem byl rád, že jsem vůbec dojel k bráně,“ vybavuje si svůj šestý gól v sezoně.

Byl jihlavský lídr spokojen se ziskem dvou bodů nebo jej spíše mrzelo, že Dukla nedotáhla dobře rozehraný zápas k výhře v základní hrací době? „Mám trošku smíšené pocity. Ale zase na druhou stranu musíme dva body brát. Výher ani bodů teď moc nebylo a tohle nás může nastartovat.“

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Zdeněk Venera (HC Olomouc)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC OLOMOUC 3:2 pr.

Autor videa: YouTube HZStv1