Buďme rádi za dva body a za zlomení série proher, těší útočníka Vlastimila Dostálka

27.11.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Druhý zápas za Duklu, první gól a asistence v červenožlutém dresu. Již v utkání proti Hradci Králové se Vlastimil Dostálek prezentoval dobrým výkonem, stejně jako celý tým, ovšem na body to nestačilo. Ve 26. kole doma proti Olomouci už ano. Robustní útočník nejprve ve 30. minutě po šikovné dorážce srovnal stav a krátce před koncem prostředního dějství načal vyhozením gólovou akci červenožlutých na 2:1. „Díky Bohu, že nám tam spadly dva góly. Dostali jsme se na koně a jen škoda, že jsme další šance neproměnili. Ale také díky za dva body a že se zlomila série proher,“ hlásí třiadvacetiletý forvard.
Foto: Michal Boček/Jihlavské listy

Byl přesně tam, kde měl být. Psala se přesně polovina utkání, když si Lukáš Žálčík dával puk zpoza branky před Konráda, kde cítil Zemana. Jihlavský forvard s číslem devatenáct tam skutečně byl, ovšem tísněn obráncem, nedokázal výrazněji ohrozit gólmana. Odražený puk s našel právě Vlastimil Dostálek a další příběh už znáte. 190 cm vysoký rodák z Přerova, za který dal v předešlých dvou sezonách 42 gólů, zapsal svojí druhou trefu v extralize. „Vyplaval jsem tam a puk se odrazil přímo ke mně. Jenom jsem ho uklidil do brány. Gól na 1:1 byl pro nás důležitý, protože jsme zase byli zpátky v zápasu,“ říká autor srovnávací trefy.

Na konci druhého dějství byl u vedoucí jihlavské branky. Vysokým obloučkem vyhozený puk z obranného pásma sklepl přes olomouckého beka k Josefu Skořepovi a započal tak gólovou akci. „Byl tam vyhozený puk z pásma, protože jsme potřebovali vystřídat. Skořápka jej sebral ze střídačky, našel Čagyho a ten kotouč krásně zasunul za gólmana, krásný gól. Jen škoda, že jsme vedení nedokázali udržet. Ale jsme strašně rádi za dva body, to je pro nás důležité,“ ví moc dobře, jak důležité bylo opět najít vítěznou karmu.

Byť za Duklu odehrál teprve dva zápasy, moc dobře věděl, že Jihlavští v poslední době většinou inkasují jako první. „Zase jsme dostali gól, zase prohrávali a zase museli dotahovat. Po první třetině jsme si řekli, co a ně platí a jak hrát. Dvěma brankami jsme se dostali na koně a škoda, že jsme nevyužili další šance. Mohlo to být jiné, protože ve třetí třetině nás mrzí obdržená branka. Ale buďme rádi za dva body a za zlomení série proher,“ vypočítává Vlastimil Dostálek, jenž má do extraligového klubu vyřízené střídavé starty z Českých Budějovic. Vedení Jihlavy se na Motor obrátilo z důvodu výpomoci v době, kdy nyní hráčský kádr Dukly trápí zranění (na marodce jsou útočníci Michal Hlinka, Radovan Puliš, Wacey Rabbit a obránce Nicolai Bryhnisveen). Další Dostálkovo působení v červenožlutém dresu nyní záleží právě na Motoru.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Zdeněk Venera (HC Olomouc)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC OLOMOUC 3:2 pr.

Autor videa: YouTube HZStv1