Proti Liberci jsme body ztratili a musíme je získat s Hradcem, říká obránce David Kajínek

06.01.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po vítězství nad Litvínovem 5:4 hrála Dukla další domácí zápas, který ale hodně ovlivnila 25 vteřina. Přesně v tomto času se totiž Liberečtí ujali vedení. „Hned z první šance jsme dostali gól, pak tam byla nějaká oslabení, a prakticky jsme posadili Liberec na koně,“ ví moc dobře obránce David Kajínek, že šlo o jeden z důležitých momentů zápasu. Když Dukla v dalším průběhu první třetiny nevyužila dvouminutovou přesilovku pět na tři a na konci druhé třetiny inkasovala, bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

Důležitou výhrou v předešlém utkání snížili jihlavští hokejisté z posledního místa ztrátu na celky před sebou – Litvínov, Liberec a Mladou Boleslav. O stejný počin chtěli usilovat proti Liberci, jenže plány hodně nabourala necelá půlminuta hry. Po sérii chyb vznikla první příležitost Bílých Tygrů, která byla využita. „Po docela dobrém výkonu s Litvínovem jsme si řekli něco, s čím chceme jít do zápasu. To se nám prakticky nepovedlo. Hned z první šance jsme dostali gól, pak tam byla nějaká oslabení, a prakticky jsme posadili Liberec na koně,“ mrzí zadáka Davida Kajínka. Jihlavští ale dvě přesilovky soupeře zvládli a naopak sami mohli vyrovnat. Naskytla se jim k tomu dobrá možnost, dvouminutová početní výhoda pět na tři. Jenže bez využití. „Pět na tři, dvě minuty, to bychom měli proměnit. Rozebereme si to na videu a musíme se do příštího zápasu zlepšit.“

Porážka 0:2 mrzí o to více, že v konečném účtování 37. kola se Dukla zase mohla dotáhnout na celky před sebou – týmy na jedenáctém, dvanáctém i třináctém místě totiž prohráli. Jenže Jihlavští také a ztráta na třináctý Litvínov tak zůstává šestibodová. „Hráli jsme o hodně, protože Liberec je naším soupeřem v tabulce. Bohužel se nám to nepovedlo,“ smutní „Kája,“ ale na druhou stranu věří, že ztracené body z domácího utkání proti Bílým Tygrům muže Dukla získat hned v dalším kole, které sehraje v neděli 7. ledna znovu doma proti Hradci Králové. „Žádný zápas není jednoduchý. Musíme do toho jít s tím, že proti Liberci jsme body ztratili, a musíme je získat s Hradcem,“ uzavírá rozhovor obránce, který v dresu Bílých Tygrů několik sezon působil.

Videoohlasy s Davidem Kajínkem

Jediným pozitivem 37. kola z jihlavského hlediska je fakt, že třináctý Litvínov, dvanáctá Mladá Boleslav i jedenáctý Chomutov prohráli. Ztráta na tři týmy, které jsou před Duklou, tak nevzrostla. Jihlavští hokejisté ztrácí nyní na Vervu šest bodů, na bruslařský klub bodů sedm a na Piráty mají desetibodové manko. „Do dalších zápasů musíme jít s tím, že se budeme tlačit více do brány a vytvořit si více šancí. Já se soustředím na svůj výkon, snažím se nepustit gól, což je moje práce, a doufám, že tam kluci něco doklepnou. Bohužel proti Liberci se to nepovedlo, hráli houževnatě a zezadu měli všechno pohlídané,“ myslí si strážce jihlavské svatyně, který je v Dukle na hostování z Komety Brno.

Videoohlasy s Karlem Vejmelkou

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Karel Mlejnek (Bílí Tygři Liberec)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – Bílí Tygři Liberec 0:2

Autor videa: YouTube HZStv1