0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Dukla proti Liberci znovu neskórovala, nebodovala a celkům před sebou se nepřiblížila

05.01.2018 / Tomáš Lysý

Úvodní třetina zápasu 37. kola mezi Duklou a Libercem, jenž měl vyměněné pořadatelství, domácím nevyšla. Jihlavští hokejisté totiž již po 25 vteřinách hry inkasovali a v dalším průběhu nevyužili dvouminutovou početní výhodu pět na tři. Ve druhé části se hra Jihlavy zvedla a Bílé Tygry musel zachraňovat od inkasování gólman Will. Liberečtí se naopak ve 36. minutě prosadili podruhé a s Jihlavou to již vypadalo hodně špatně. Ani ve třetí třetině nevstřelila Dukla branku, proti Liberci se ve dvou domácích zápasech neprosadila a prohrála s ním znovu 0:2.
05.01.2018 17:30, Tipsport extraliga - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa, Kubalík – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš, Hubáček, Rabbit
0

Bílí Tygři Liberec

Will – Ševc, Pyrochta, Šmíd, Kolmann, Derner, Jánošík, Maier – Kvapil, Jelínek, Lakatoš – Krenželok, Redenbach, Bakoš – Vlach, Bližňák, Ordoš – Mikyska, Vantuch, Jašek
2
Branky a nahrávky: 1. Pyrochta (Lakatoš, Jelínek), 36. Derner (Bakoš). Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:7, navíc Suchánek (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 4293. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Jestliže v předešlém zápase proti Litvínovu šla Dukla již po 66 vteřinách do vedení, nyní již po 25 sekundách inkasovala. Lakatoš přihrál zpoza branky nehlídanému Dominiku Lakatošovi, jenž se z ideální střelecké pozice mezi kruhy nemýlil a rychle uklidil puk pod horní tyč - 0:1. Pro domácí mohlo být za dalších devět vteřin ještě hůře, šli totiž do oslabení. Hru v početní nevýhodě ale Jihlava zvládla na jedničku a podobně si vedla i při vyloučení Zemana zkraje čtvrté minuty. Příležitost k vyrovnání dostala také Jihlava. Martin Ševc dostal dvě plus dvě minuty a za chvíli hráli Bílí Tygři v šesti, nicméně s dlouhou dvouminutovou přesilovkou pět na tři naložila Dukla špatně a vyrovnat nedokázala. Ke konci úvodního dějství byl u gólmana na chvilku sám Čachotský, nicméně zády k brance a při otočce ho hráči soupeře dostihli.

Do druhého dějství nastoupila Jihlava oslabena kvůli potyčce ze závěru předchozí části. Za hosty byl ale rychle vyloučen Ševc a síly na ledě se srovnaly. Při hře čtyři na čtyři zahrozil Anděl, jenž předvedl z levé strany hezkou individuální akci, leč v zakončení ho vychytal Will. Dukla poté ustála další oslabení, tentokrát tři na čtyři, a po jejím konci sama zahrozila. Skořepa hledal před brankou Kubalíka, do jeho přihrávky vložil hůl Derner a poslal puk těsně vedle vlastní klece. Šanci měli i hosté, když do protiútoku pláchl Ordoš, jehož ránu vytěsnil Vejmelka nad. V polovině zápasu znovu zahrozil domácí kapitán Čachotský, jenož bekhendové zakončení schoval gólman hostí pod sebou.

Druhá polovina druhé třetiny nabídla hodně neurovnanou pasáž hry, kterou ukončili hosté druhým gólem. Jihlava se po tlaku soupeře ještě stačila osvobodit, ale z následného protiútoku inkasovala. Lukáš Derner zamířil z levého kruhu a trefil naprosto přesně bližší šibenici - 0:2. Pro domácí celek to byl šok, ve druhém dějství totiž nehrál špatně, a při snaze o vyrovnání zbytečně inkasoval.

Na začátku třetí třetiny se mohli Jihlavští vrátit do zápasu, jenže dobrá Žálčíkova střela z rychlého protiútoku šla těsně vedle. Na druhé straně se vyznamenal Vejmelka, když vytáhl dobrý zákrok proti dorážce a následně vzal lapačkou radost Pyrochtovi. Jihlava se v čase 44:23 už mohla radovat z branky, jenže Hamillovi bylo odpískáno postavení v brankovišti a gól tak neplatil. Bílí Tygři hráli zodpovědně z obrany a nepouštěli Duklu do šancí. Voda na mlýn pro ně byla přesilová hra, kterou sice nevyužili, ale smazali z času další dvě minuty. Šest a půl minuty před koncem se z přesilovky neradovali ani domácí. Ti ještě zkusili hru bez gólmana, nicméně soupeři ani v druhém vzájemném zápase doma gól nedali a prohráli 0:2.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Bílí Tygři Liberec): Přijeli jsme do Jihlavy s obrovským respektem k soupeři. Víme, jak Dukla dokáže doma hrát a kolik bodů na domácím stadionu udělala. Na to jsme se snažili připravit. Mužstvo odevzdalo poctivý výkon podpořený výborným gólmanem Willem. Klíčový moment utkání vidím v tom, že se nám podařilo ubránit přesilovku tři na pět. Nechci to úplně hodnotit, protože neznám úplně pravidla, ale mrzel mě výkon časoměřičů.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Utkání se nehodnotí dobře. Celá první třetina byla poznamenána rychlou brankou, kterou jsme dostali. Během pětadvaceti vteřin jsme nasekali asi pět chyb. Ve druhé třetině jsme si začali vytvářet příležitosti, paradoxně jsme dostali špatný, laciný gól... I přes to, že jsme se snažili, tak soupeř v další části hrál to, co potřeboval. Když to nešlo, hodil puk vidlemi do středního pásma, když to bylo malinko otevřené, tak zkusili zaútočit a pak se zase zatáhli. Už si výsledek pohlídali. Nenašli jsme sílu, abychom je překonali. Od začátku nám chyběla síla v klinčích a větší zarputilost. Dnešní utkání nebylo z naší strany dobré.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie