4:5
(1:1, 0:2, 3:2)

Smolná série trvá, Dukla opět Rebely neporazila

13.12.2008 / Jakub Mezlík

I když se tentokrát jihlavští hokejisté dostali v derby s Havlíčkovým Brodem už po minutě a jedenácti sekundách zásluhou Oldřicha Bakuse do vedení 1:0, ani výborný vstup jim nepomohl ke zdolání svého rivala z Vysočiny. Rebelové brzy vyrovnali, ve druhé třetině si pak vypracovali rozhodující náskok a zvládli i poslední část, kdy se jim domácí dokázali přiblížit na rozdíl gólu, ale vyrovnat nedokázali. Dukla podlehla Brodu 4:5 a na prolomení prokletí si bude muset počkat minimálně do ledna.
13.12.2008 17:30, 1. liga ČR - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Kašpar, Andersons, Martinka, Novák - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Bezděk - Krupka, Hradecký, Suk - Kotlík
4

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Vyhlídal, Soldán, Šulc, Jelínek, Borůvka, Špelda - Kraučuk, Němec, Křišťan - Endál, Dušátko, Varga - Kubeš, Stromko, Ondráček - Holec, Svoboda, Zohorna
5
Branky a nahrávky: 2. Bakus (Malena, Hodek), 45. Man (Malena), 56. Bakus (Hodek, Andersons), 59. Bakus (Andersons, Hodek) - 5. Němec (Varga, Ondráček), 36. Šulc (Endál), 39. Stromko (Kubeš, Ondráček), 46. Endál (Varga, Němec), 59. Endál (Svoboda). Rozhodčí: Smitka - Žídek, Podrazil. Vyloučení: 10:14, navíc Kubeš 10 min. OT. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2460. Střely na branku: 43:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Derby odstartovalo ve vysokém tempu a už po minutě a jedenácti sekundách poslal Duklu do vedení Oldřich Bakus, který šikovně tečoval Malenovu střelu od modré - 1:0. Vyrovnání na sebe ovšem nenechalo dlouho čekat. Rebelové využili v 5. minutě hned svoji první přesilovku. Postaral se o to Ondřej Němec, kterému se povedlo přehodit ležícího Řehoře - 1:1.

Tempo zápasu po brance Havlíčkova Brodu mírně opadlo, vzruch na ochozy Horáckého zimního stadionu přinesl až závěr první dvacetiminutovky. Hosté se nechali třikrát v krátkém sledu vyloučit a domácím se naskytla dlouhá výhoda přesilové hry pět na tři, Neruda v brance Rebelů ovšem dokázal všechny jihlavské šance pokrýt.

Ve druhé třetině se hrál dlouho velmi bojovný hokej, oba týmy spíše vyčkávaly na chybu soupeře, než aby se pouštěly do bezhlavého útočení. Ve 36. minutě se konečně skóre pohnulo. Vyloučení Martinky potrestal tvrdou střelou od modré Jakub Šulc - 1:2. Domácí se pokusili o rychlý obrat, ale místo vyrovnávací trefy Rebelové přidali další gól z rychlého protiútoku. Kubeš našel před brankou Jakuba Stromka a ten ze vzduchu poslal puk za záda Řehoře - 1:3.

Třetí dvacetiminutovku otevřeli gólem domácí, ale na gól Jiřího Mana ze 45. minuty hosté bleskurychle odpověděli. Chybu Ficence před vlastním gólmanem potrestal Lukáš Endál - 2:4. Jihlavští hokejisté se ale nevzdávali a už v polovině 56. minuty se odhodlali ke hře bez brankáře. A tento tah jim vyšel. Oldřich Bakus se prosadil z dorážky - 3:4.

Ani tentokrát však Dukle vedení dlouho nevydrželo. Další pokus o power-play skončil neúspěšně. Do odkryté branky dovezl puk Lukáš Endál - 3:5. Ani to však ještě nebyl konec brankové přestřelky. V závěru 59. minuty využil přesilovou hru Oldřich Bakus, zkompletoval tak svůj hattrick a ještě vykřesal Dukle naději – 4:5. Rebelové ale ani tentokrát domácí hokejisty k vyrovnání nepustili, a opět tak vezou z Jihlavy všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Novák(Havlíčkův Brod): „Získali jsme tři body, podali jsme dobrý výkon a jsme spokojení. Nebylo těžké odhadnout, co Jihlava bude hrát, taky se nám to potvrdilo, a zase jsme dokázali dát víc gólů. Bylo to pro nás zlomové utkání i v tom, že věčně opěvovaný Míra Třetina nehrál, a přesto jsme zvítězili. Musím mančaftu poděkovat. Myslím, že to bylo i pro diváka pěkné utkání, padlo nevídaně hodně gólů, nebyl to jen souboj brankářů jako v předchozích zápasech. Rozhodla naše ubráněná přesilovka pět na tři, Jihlava má určitě hráče na to, aby tohle proměňovala.“

Bedřich Ščerban (Jihlava): „Souhlasím s Petrem, že pro diváky to byl velmi dobrý zápas, dramatický až do konce, lidem se to všem muselo líbit. I přestože jsme prohráli, jsem s výkonem kluků spokojený. Za velkou chybu považuji, že jsme při našem tlaku v první třetině nedokázali dát nějaký gól navíc, což se nám potom vymstilo.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie