2:1
(1:1, 0:0, 1:0)

I na počtvrté vítězně

06.03.2009 / Luboš Jaroš

Sen o extralize juniorů je opět o krůček blíže po čtvrté výhře, tentokráte mladíci Dukly porazili Hradec Králové. Vstup do utkání se povedl lépe hostům, když se ujali vedení po brance Salavy. Domácí odpověděli do konce třetiny Luďkem Dvořákem. Druhé dějství bylo v režii Jihlavy, leč hostující brankář Alexa jistými zákroky svůj tým podržel. V závěrečné dvacetiminutovce vsítil vítězný gól Martin Vysloužil a uzavřel skóre na konečných 2:1.
06.03.2009 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Rosendorf, Šustr - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Kotlík, Zeman, Kuřítko M.
2

Hradec Králové

Alexa - Seidl, Svoboda, Popler, Klement, Kotrč, Šnejdr - Berger, Březina, Zorkler - Stehno, Salava, Ježek - Javůrek, Fiedler, Kohout - Šafránek
1
Branky a nahrávky: 18. Dvořák (Kuřítko M., Malec), 43. Vysloužil (Polcar, Němec) - 11. Salava (Ježek, Stehno). Rozhodčí: Ondřej - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 6:7, navíc Salava 10 min. OT a 5 min. + do konce utkání, Berger (oba HKR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 682. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Do utkání baráže o juniorskou extraligu vstoupili lépe hosté, když se ve dvou šancích objevil Berger, ale domácí brankář Navrátil byl pozorný. Skórovat hostům se povedlo v 11. minutě Jakubem Salavou, který využil chyby domácí obrany a zamířil svůj projektil přesně - 0:1. Vyrovnat mohli jihlavští Musilem, který nedokázal ve vyložené příležitosti přehodit ležícího brankáře Hradce. Vyrovnání tak přišlo až krátce před přestávkou, kdy Dukla využila přesilovou hru Luďkem Dvořákem, který se trefil přesně nad vyrážečku Alexy - 1:1.

Druhou dvacetiminutovku začala Jihlava aktivně a hned v úvodu mohl skórovat Němec, jeho střelecký pokus však skončil pouze u připraveného Alexy. Na druhé straně zahrozil Salava, jeho samostatný únik však zlikvidoval Navrátil. Tlak Jihlavy pokračoval neproměněnou šancí Kuřítka a Vysloužila, leč hostující mág předváděl výborné zákroky a všechny pokusy likvidoval. Když brankou neskončila ani šance Polcara z pozice pravého kruhu, šlo se do kabin za remízového stavu.

Raketový vstup do závěrečné třetiny předvedli mladíci Dukly, když ve 43. minutě strhli vedení na svojí stranu Martinem Vysloužilem, který po nahrávce Polcara, trefil přesně horní růžek branky hostí – 2:1. O vyrovnání se pokoušel aktivní Salava, který vypálil od modré čáry, ale s jeho pokusem si poradil Navrátil. Další pěknou šanci předvedli Pometlo se Zemanem, kdy prvně jmenovaný přenechal krátkou zadovkou kotouč Zemanovi, který ale svojí bombou trefil pouze Alexu. Utkání pokračovalo častým vylučováním na obou stranách, čehož nedokázal využít ani jeden z týmů a tak utkání skončilo zaslouženou výhrou domácích 2:1.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie