5:8
(2:3, 0:2, 3:3)

Junioři poprvé v baráži prohráli

15.03.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři už měli před nedělním zápasem se Vsetínem sice postup do extraligy zaručený, před domácím publikem chtěli ovšem tento úspěch oslavit vítězstvím. I když jim plán zpočátku vycházel a vedli 1:0 a 2:1, postupně nakupili chyby v defenzivě a hosté je trestali. Dukla nakonec podlehla Vsetínu 5:8. Domácí branky zařídili Ondřej Malec, Ondřej Posmyk, Jan Zelený, David Musil a Michael Polcar.
15.03.2009 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (22. Jíra) - Musil, Vacek, Posmyk, Randa, Šustr, Rosendorf, Cirhan, Zelený - Němec, Polcar, Vysloužil - Kuřítko J., Pometlo, Kotlík - Malec, Zeman, Kuřítko M. - Dvořák, Mikeš, Brabec
5

VHK ROBE Vsetín

Hromada - Kapr, Lukeš, Trška, Farda, Sadil, Šimurda, Tyralík - Vítek, Plachtovič, Jurík - Kubo, Martyčák, Podešva - Pořický, Sýs, Klímek - Kitzberger, Kajaba, Kozák
8
Branky a nahrávky: 3. Malec (Šustr), 10. Posmyk (Němec), 52. Zelený (Vysloužil), 56. Musil (Posmyk), 60. Polcar (Kotlík) - 5. Kubo (Martyčák), 19. Pořický (Klímek), 20. Klímek (Kitzberger), 22. Podešva (Kubo), 38. Jurík (Vítek), 50. Pořický (Sýs), 59. Kubo (Lukeš), 60. Kajaba (Kozák, Kitzberger). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Jindra. Vyloučení: 3:9, navíc Kuřítko 5 + do konce utkání, Pometlo (oba JIH) 10 min. + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 863. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8.

Průběh utkání

Jihlavští junioři vstoupili do utkání velmi dobře. Hned ve třetí minutě poslal domácí borce do vedení Ondřej Malec, který se dobře zorientoval před Hromadou a došťouchl kotouč mezi jeho betony do sítě. Vsetínští ovšem velmi brzy odpověděli. Z mezikruží zužitkoval přihrávku Martyčáka Martin Kubo.

V 10. minutě vrátil Dukle vedení přesilovkovou bombou Ondřej Posmyk a s chutí hrající Jihlava začala dominovat hře. Místo branek však přišla pouze série neproměněných šancí a v závěru první části také studená sprcha. Nejprve domácí obraně ujel Jakub Pořický a blafákem překonal Navrátila, sedmadvacet sekund na to chyboval v obraně Vacek a osamocený David Klimek poslal Vsetín do vedení.

Ve druhé části sice jihlavští junioři vrhli síly do útoku, trestuhodně však chybovali v defenzivě a hosté dnem otevřených dveří nepohrdli. Ve 22. minutě se po chybné rozehrávce gólmana Navrátila trefil Jan Podešva, na 5:2 pro Vsetín zvyšoval v závěru třetiny ze sólového úniku Juraj Jurík. To už stál v jihlavské brance Jíra, který vystřídal svého kolegu po čtvrtém inkasovaném gólu.

Ve třetí třetině se na branku čekalo téměř deset minut. V přesilovce zvýšil vsetínský náskok střelou mezi Jírovy betony Jakub Pořický. Ani za stavu 2:6 se však svěřenci Aleše Tottera nevzdávali. V 52. minutě snížil Jan Zelený, o čtyři minuty později pak využil přesilovku pět na tři David Musil.

Jihlavští se v závěru ještě pokoušeli o zvrat, při hře bez brankáře ovšem sami inkasovali. Trefil se Martin Kubo. V poslední minutě pak ještě padly branky na obou stranách zásluhou Michaela Polcara a Reného Kajaby, a utkání tak skončilo 5:8.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie