4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

Úvodní zápas zvládla Dukla na výbornou

15.09.2010 / Pavel Zeman

Do úvodního zápasu sezóny vstoupila Dukla aktivně, když se v závěru první dvacetiminutovky trefil Tomáš Čachotský. Svojí dominanci nad soupeřem prokázali jihlavští i ve zbytku zápasu, když přesně mířili dvakrát Oldřich Bakus a jednu branku přidal Jaroslav Mareš. Dukla tak zaslouženě zvítězila v poměru 4:0.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
15.09.2010 17:30, 1. liga ČR - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Šidlík, Malena, Staněk, Kaláb, Zelený, Suchý - Hodek, Bakus, Bezděk - Padělek, Hollý, Čachotský - Jeslínek, Mareš, Škumát - Pitule, Zeman, Krupka
4

Medvědi Beroun 1933

Furch - Nedvěd, Jebavý, Malý, Hertl, Jelínek, Růžička, Husák, Látal - Kupec, Karpov, Vlček - Hafenrichtr, Hašek, Švagrovský - Besser, Novotný, Pavel - Kafka, Tůma, Pacovský
0
Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Šidlík), 32. Bakus (Hodek, Ficenc), 34. Mareš (Staněk, Kaláb), 49. Bakus (Hodek, Bezděk). Rozhodčí: Petružálek - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:5, navíc Pacovský (BER) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2348. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Trenér Berounských Medvědů, Richard Žemlička, přijel do Jihlavy ukázat poněkud revoluční systém hry, který svým svěřencům vnutil během přípravných zápasů. Novátorský ofenzivní způsob rozestavení hráčů 1-1-3 přispěl k větší atraktivnosti duelu. (Podívejte se, jakým způsobem Beroun zakládá útok)

Po slavnostním nástupu domácích hokejistů, které bylo obohaceno menším ohňostrojem, ukázali svůj um mladí hokejisté Dukly. Ti vytvořili ve středovém kruhu dvě skupinky a společně s diváky zapěli chorál „Ta jihlavská, naše Dukla!“

Začátek duelu se nesl v ospalém duchu. Ale tak už to přeci v úvodu každé sezony bývá. Spolehlivému Řehořovi svým výkonem v první polovině úvodní dvacetiminutovky zdárně sekundoval Dominik Furch, slávistický „Reno Reins“.

Poprvé si jihlavští fans zakřičeli gól v 17.minutě. Tomáš Čachotský jakoby chtěl ukázat, co většině současných hokejistů chybí. Dravost, nebojácnost, přímá hra. Místo, aby po přejetí modré čáry zamířil do rohu a počkal na své spoluhráče, namířil si to přímou cestou k Furchovi. Ani internetové připojení na HZS nemá takovou rychlost, jakou předvedl jihlavský asistent kapitána. Překvapení obránci nestačili modle domácího publika zabránit v úspěšné honbě za pokladem - 1:0. První bod mezi dospělými si díky asistenci připsal šestnáctiletý obránce Petr Šidlík.

Vyrovnanou ofenzivní podívanou rozhodly trefy dvou matadorů. Zavzpomínat na představení bývalého dirigenta jihlavského souboru, Petra Kaňkovského, dal ve 32.minutě Daniel Hodek. Nezištnou, rychlou, přesnou nahrávkou z rohu kluziště vyzval ke skórování u druhé tyče sjíždějícího Oldřicha Bakuse - 2:0.

O necelé dvě minuty později vystřelil od modré čáry Tomáš Kaláb. Před bránu se sjela hned trojice jihlavských forvardů. Nejrychleji se zorientoval ten nejzkušenější z nich, třiatřicetiletý Jaroslav Mareš. Dorážkou za bezmocného Furcha zvýšil na 3:0.

Jako Pat a Mat... Z dílny geniálních nápadů jihlavských kutilů Bakuse a Hodka se urodila poslední branka středečního klání. Nejlepší střelec loňského ročníku první ligy narýsoval ve 49.minutě zpoza brány Bakusovi šibalskou přihrávku a jihlavský lídr bez váhání upravil na konečných 4:0.

Předváděná hra obou celků se fanouškům musela líbit. Pískot se z hlediště ozval jen v momentě, kdy místní hlasatel oznámil všem přítomným novinářům návštěvu 1538 diváků. Chybný „podhodnocený“ údaj byl způsobem závadou na jednom z turniketů, který nenačetl příchozí fanoušky do celkového součtu. Po opravení technické závady vyšlo najevo, že střetnutí Jihlavy s Berounem sledovalo 2348 diváků, což je mimochodem druhá nejvyšší návštěva 1. kola.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (trenér Berouna): „První třetina byla celkem vyrovnaná. V jejím závěru jsme bohužel dostali po naší individuelní chybě gól. To samé se stalo i v průběhu druhé třetiny. Jihlava nás poté začala přehrávat. Za stavu 3:0 domácí trochu polevili a hra se vyrovnala. Nám však chyběla větší vůle po vítězství a taková ta hladovost po vstřeleném gólů.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli. První třetina byla z našeho pohledu celkem nervózní. Postupem času se utkání dostalo do solidního tempa. V úvodu třetí třetiny soupeř zvýšil důraz, pohyb a agresivitu. Dostávali jsme se pod tlak. Zklidnili jsme se až tím čtvrtým gólem, který soupeři vzal vítr z plachet.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava