2:3sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0 - 0:1)

Dukla vyšla vítězně z nájezdové loterie v Olomouci

15.01.2011 / Miroslav Fantal

V 37. kole zajížděla Dukla Jihlava na led Olomouce. Hanáci byli jediným týmem, se kterým se červenožlutí v nadstavbové části ještě nepotkali. Jako první šli do vedení domácí, Dukla ale zásluhou Tomáše Čachotského vyrovnala. Stejný muž srovnával stav i po druhém gólu Kohoutů. Po třech třetinách svítil na ukazateli skóre stav 2:2. Když nepřineslo rozlousknutí tajenky, kdože získá druhý bonusový bod pětiminutové prodloužení, přišla na řadu nájezdová loterie. V ní se jako jediný nemýlil nájezdový specialista souboru Petra Vlka Aleš Padělek. Dukla si z Hané veze dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.
15.01.2011 17:00, 1. liga ČR - 37. kolo

HC Olomouc

Žigárdy – Tesařík, Bartoň, Janáček, Mikel, Lhotský, Staněk R. – Pekr, Ministr, Vyrůbalík – Kucharczyk, Domin, Haluza – Meidl, Černý, Řípa – Brančík, Ondrušek
2

HC Dukla Jihlava

Benda – Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, Staněk P., Suchý, Zelený – Hodek, Bakus, Čachotský – Jeslínek, Maliník, Kucsera – Sojčík, Padělek, Bezděk – Škumát, Man, Krupka
3
Branky a nahrávky: 22. Haluza (Domin, Kucharczyk), 44. Mikel (Kucharczyk, Janáček) – 29. Čachotský (Ficenc, Hodek), 59. Čachotský (Hodek, Ficenc), rozhodující nájezd Padělek. Rozhodčí: Vampola – Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1523. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

První část nabídla vyrovnanou partii. Domácí vstoupili do utkání šancí Milana Ministra, který už v první minutě jen těsně minul horní růžek Bendovy branky. Ve čtvrté minutě to byla opět první olomoucká pětka, která mohla rozvlnit síť. Martin Vyrůbalík dostal puk od Pekra, ale z první minul.

Hosté z Vysočiny se poprvé k ohrožení Žigárdyho klece dostali až v polovině třetiny. Po důrazu v útočném pásmu putoval kotouč až na hokejku volného Lukáše Krupky. Tomu ale bekhendový pokus moc nevyšel a domácí gólman nemusel vůbec zasahovat.

Největší šance první dvacetiminutovky přišla ve čtrnácté minutě. Do samostatného úniku se dostal Jiří Řípa. Olomoucký útočník se s pukem vůbec nepáral a z mezikruží vystřelil. Pohotový Benda vymrštil lapačku a kotouč lapil. I díky tomu bylo skóre zápasu po první periodě bezbrankové.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se mohli příznivci domácího celku poprvé radovat. Útočná dvojice Petr Domin a Petr Haluza tak dlouho dotírala na Bendu, který neudržel puk ve své moci, a domácí šli do vedení.

Ani ne za minutu mohli Hanáci získat dvoubrankové vedení. Jiří Řípa trefil z pravého kruhu jen tyč hostující branky. A tak se slova ujal tým z Vysočiny. Střelecký pokus Tomáše Ficence vyrazil Žigárdy jen k nehlídanému Tomáši Čachotskému, který měl dostatek času přesně zamířit. V polovině utkání se tak začínalo od nuly.

V následujících minutách mělo více ze hry domácí mužstvo, ale branky Kohouti nedocílili. Dukla se do tlaku dostala v přesilové hře. Žigárdy ale hostující střelce vychytal. Do kabin se tak opět odcházelo za remízového stavu.

Třetí dějství mělo podobný začátek, jako to předchozí. Ve čtyřiačtyřicáté minutě získali Hanáci podruhé v utkání vedení, když se do puku opřel Jan Mikel. Na začátku padesáté minuty mohli Kohouti vsítit uklidňující branku. To by ale musel Alexandr Lhotský lépe mířit.

Jihlavští mohli korigovat o dvě minuty později. Na střele Michala Jeslínka si ale olomoucký gólman pochutnal. Tři minuty před koncem měl vyrovnání na hokejce Daniel Hodek, ale ani on nedokázal černý nesmysl zasunout za olomouckého gólmana.

Domácí se v závěru dostali pod obrovský tlak hostů, což vyústilo ve dva icingy. A právě toho hostující celek dokonale využil. Kohouti, kteří byli na ledě už delší dobu, na útočníky soupeře nestačili. Necelé dvě minuty před třetí sirénou se tak Dukla dočkala. Po střele Hodka umístil kotouč za Žigárdyho záda Tomáš Čachotský, čímž zajistil prodloužení.

V nastavení měli více ze hry domácí hráči, ovšem rozhodující trefu nevsítili. A když se neprosadili ani hostující hráči, došlo na samostatné nájezdy. V této disciplíně dokázalo mužstvo z Vysočiny zvítězit i v předchozím zápase na Hané a jinak tomu nebylo ani dnes. Bonusový bod zajistil pro Duklu Aleš Padělek.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): S výsledkem nemůžeme být nespokojeni, protože se zápas nevyvíjel příliš dobře. Domácí byli aktivnější. My jsme vytěžili z minima maximum. Měli jsme podstatně míň střel jak domácí. Dva body, to je pohádka. Vítězství ale bereme s pokorou, protože Olomouc byla lepší.

Jan Tomajko (HC Olomouc): S výkonem hráčů jsem spokojen. Kromě závěrečných minut jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme nedokázali vyhodit puk a soupeř nás potrestal. Nájezdy jsou už jen loterie, Jihlava má šikovné hráče. Musíme se z toho poučit, protože jsme vůbec nehráli špatně, ale nevyužili jsme příležitosti. V posledních zápasech nám chybí útočníci, takže na jejich pozici nastupují Vyrůbalík a Ondrušek. Jsme rádi, že máme schopné hráče, kteří za ně můžou zaskočit. Atmosféra dnes byla skvělá, bohužel jsme diváky moc nepotěšili. Snad i příště dorazí ve větším počtu, protože se hraje úplně jinak.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava