0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Dukla vyválčila s Mostem těsné vítězství

19.11.2011 / Lukáš Šonský

Ve 24. kole zavítala jihlavská Dukla na led beznadějně posledního celku tabulky, Mostu. Pro Severočechy to byla domácí premiéra pod zkušeným koučem Vladimírem Jeřábkem. V utkání hrály prim obrany obou celků. Utkání rozhodl svým zásahem ke konci druhé třetiny jihlavský obránce Tomáš Kolafa. V samotném závěru ještě padla branka na 2:0, která byla připsána Tomáši Čachotskému.
19.11.2011 17:30, 1. liga ČR - 24. kolo

HC Baník Most

Benda - Saviels, Látal, Prošek, Přindiš, Martinec, Apelis, Parýzek, Kuncl - Kotrla, Heinisch, Tvrdek - T. Rohan, Vachovec, Klíma - Tauš, Vrtek, Ondráček - Slavíček, Divíšek, Vaněk
0

HC Dukla Jihlava

Halmoši - Ficenc, Malena, Kolafa, Grundmanis, Dobrovolný, Kolda, Kaláb - Čachotský, Zeman, Hodek - Krupka, Jeslínek, Domin - Polcar, Hubáček, Mikšovský, Karpov
2
Branky a nahrávky: 40. Kolafa (Hubáček), 60. Čachotský. Rozhodčí: Würtherle - Frodl, Hejl. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 361. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Mostečtí zahájili duel s bodově bohatším protivníkem aktivněji, Halmoši měl v prvních minutách plné ruce práce. Kotrla mohl poslat svůj výběr do vedení, když se dostal ke kotouči po zaváhání jihlavské defenzivy. V nadějné příležitosti ale brankáře nepokořil.

Dukla postupem času vyrovnala se severočeským soupeřem hru, ovšem šancí se rodilo poskromnu. Oba výběry si vyzkoušely také hru proti oslabenému sokovi, ale necelé tři stovky diváků nebyly svědky vážnější příležitosti.

Zajímavé momenty přišly až v průběhu druhého dějství. V pětadvacáté minutě musel vyřešit nepříjemnou situaci před svoji svatyní jihlavský gólman Halmoši, před jehož teritoriem důrazně operoval Vachovec. Brankář Dukly však dokázal udržet kotouč před brankovou čarou.

Jihlavští odpověděli příležitostí Jeslínka, který se po přihrávce Krupky ocitl při přesilové hře v nadějné střelecké pozici, avšak Bendu pokořit nedokázal. Na hostující celek poté čekala také krátká výhoda dvou mužů v poli, ve které mohl otevřít gólový účet podvečerního klání Čachotský. Jenže ve slibné příležitosti na Bendu nevyzrál.

Hosté se nakonec vedoucí trefy dočkali dvacet vteřin před koncem druhé třetiny. Tomáš Kolafa nahazoval kotouč na mosteckou branku, Benda měl zakrytý výhled a lehká střela jihlavského zadáka zapadla do vzdálenějšího rohu mostecké klece – 0:1.

V závěrečné dvacetiminutovce usiloval Most o vyrovnávací zásah. Druhá útočná formace domácích chvilkami nepříjemně zatápěla soupeřově defenzivě, ale spolehlivý Halmoši stále držel čisté konto. Domácí s přibývajícím časem otevřeli hru, což mohl potrestat Čachotský. Rychlý kontr však nezakončil zrovna podle představ.

Severočeši vzápětí sáhli také ke hře bez brankáře, ale riskantní tah jím nevyšel. Tomáš Čachotský si zřejmě připsal jednu z nejkurióznějších branek ve své kariéře. Dezorientovaný Tauš totiž z půlky hřiště nešťastnou zpětnou přihrávkou na své spoluhráče zaslal prudký kotouč až do vlastní branky. Do střelecké listiny se zapsal právě Čachotský, jenž se jako poslední z jihlavských hokejistů dotkl kotouče - 0:2.

Tři body si tak v nepříliš pohledném klání připsala Dukla, které stačily k vítězství pouze dvě branky. Mostečtí naopak nedokázali prostřelit Halmošiho ani jednou a z ledu odešli opět poraženi.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Utkání nebylo jednoduché, soupeř bojoval. Bylo to hodně urputné z obou stran. S tím jsme ale počítali, protože i týmy, které tady před námi hrály, tak tady uhrávaly těsné výsledky. Tady nebyl vyloženě žádný propadák, vyjma zápasu s Ústím, takže jsme věděli, že soupeř bude důrazný, což byl. V některých fázích to bylo hodně cítit. Párkrát jsme měli i štěstí, kdy puk lítal kolem tyček. Dali jsme první gól a i přesto, jak se utkání vyvíjelo, tak jsme vyhráli zaslouženě. Chceme, aby beci nahazovali puky zápěstím, prostor před brankou je přehuštěný a gólman nevidí. Gól na 1:0 vyplynul ze situace, která byla cílená.

Vladimír Jeřábek (trenér Mostu): Výsledek je pro nás špatný. Hráli jsme lépe než v minulém zápase v Berouně, lépe jsme bruslili, byli jsme aktivní, dostávali jsme Jihlavu pod tlak, vypracovávali jsme si docela dost gólových šancí. Žádnou jsme neproměnili. Zápas rozhodl jeden gól, který Jihlava dala tím nahozením obránce. My se o tom bavíme také, ale takovou střelu neumíme vyslat, střílíme po ledě a to je špatně. Střela se pak nedá tečovat.
Můžu říct, že jsme s tak kvalitním soupeřem, jakým Jihlava je, hráli vyrovnaný zápas. Jihlava má hodně zkušených hráčů, dobře bruslili. Myslím si ale, že jsme měli stejně gólových příležitostí, ne-li více jako oni. Nechci říci, že je to nezkušeností, ale máme v mužstvu hodně mladých hráčů. Stala se taktická chyba při prvním gólu, který jsme dostali. Pro mě a mého asistenta je jediným pozitivem to, že jsme dokázali s Jihlavou držet krok.