4:5sn
(1:1, 2:2, 1:1)

Dukla nestačila na Hradec Králové, prohrála po samostatných nájezdech

20.02.2012 / Libor Kucza

Oba celky vstoupili do utkání velmi opatrně. Jako první se ale dokázali prosadit ve vlastním oslabení hradečtí hokejisté. Dukla hnedle vzápětí díky trefě Michala Jeslínka vyrovnala. Ve druhé třetině se s brankami roztrhl pytel, na obou stranách padlo shodně po dvou přesných zásazích. V závěrečné periodě se vedení ujali hosté, Roman Maliník ale dokázal vyrovnat. V prodloužení branka nepadla, a tak museli rozhodnout samostatné nájezdy. Tato disciplína patřila hostujícím borcům, kteří si tak odvezli bonusový bod. Dukla podlehla Hradci Králové 4:5 po samostatných nájezdech.
20.02.2012 17:30, 1. liga ČR - 51. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Kolafa, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Petráček, Grundmanis, Jaroš - Hodek, Filip, Čachotský - Jeslínek, Krupka, Maliník - Indra, Hubáček, Vysloužil - Polcar, Domin, Bezděk
4

Hradec Králové

Luňák - Hendrich, Roupec, Pánek, Zdráhal, Chmelíř, Čížek, Poživil, Bendík - Kubeš, Marosz, Kadlec, Kubica, Havel, Půhoný, Budínský, Moskal, Karpov, Berger, Tvrdík, Záhorovský
5
Branky a nahrávky: 16. Jeslínek (Indra, Dobrovolný), 21. Ficenc (Filip, Čahotský), 23. Čachotský (Hodek, Filip), 60. Maliník (Filip, Čachotský) - 16. Moskal (Kadlec), 24. Marosz (Havel, Karpov), 30. Tvrdík (Kubeš), 50. Marosz (Havel), rozhodující nájezd Havel. Rozhodčí: Horák - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1121. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

Po zhlédnutí úvodních minut utkání by jen málokdo hádal, že bude na Horáckém zimním stadionu k vidění gólová přestřelka. Oba celky sázely především na zabezpečenou obranu, za níž nechávali nahlédnout soupeři jen sporadicky. Když v 15. minutě nedokázal Daniel Hodek proměnit stoprocentní příležitost, udeřili paradoxně ve vlastním oslabení hosté. Jiří Kadlec poslal kotouč na Filipa Novotného, který si s jeho střelou poradil. Na bleskovou dorážku Patrika Moskala již ale nestihl zareagovat – 0:1. Dukle ale stačilo k vyrovnání pouhých 19 vteřin. Marek Indra prokázal přehled a přihrál v mezikruží najíždějícímu Michalu Jeslínkovi. Jihlavský forvard pak neotálel a nasměroval „kus gumové pryže“ mezi betony Luňáka – 1:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Z druhého dějství bylo ukrojeno pouhých 39 vteřin a červenožlutí borci mohli opět slavit. Projektil Tomáše Ficence totiž s pomocí horní tyče hradecké branky zapadl za Luňákova záda – 2:1. V čase 22: 56 pak Dukla odskočila svému sokovi na rozdíl dvou branek. Na pravé straně hřiště operující Daniel Hodek viděl k brance se blížícího Tomáše Čachotského, kterému také poslal pas. Dravý útočník pak v pádu doklepl puk za brankovou čáru – 3:1. Hradec Králové již ale za necelou minutu snížil. Lukáš Havel vybídl Rostislava Marozse, jenž obkroužil branku a překonal bezmocného Filipa Novotného – 3:2. Ve 30. minutě bylo vyrovnání dokonáno. Po přihrávce Vladislava Kubeše se se štěstím prosadil Michal Tvrdík – 3:3. Klání tak bylo stále otevřené na obě strany.

Do vedení se mohli zástupci z krajského města Vysočiny dostat ve 47. minutě. Tomáš Čachotský s Danielem Hodkem ale nevyřešili přečíslení dvou na jednoho ideálně. Druhý jmenovaný nedokázal ani nadvakrát překonat Filipa Luňáka. V čase 49:06 tak skórovali opět Východočeši. Rostislav Marosz obdržel kotouč, načež se prokličkoval až před domácí branku. Tváří v tvář Novotnému pak zasunul puk pod beton jihlavského mága – 3:4. Již se zdálo býti o vítězi rozhodnuto, v tom ale přišel úchvatný závěr utkání. Domácí odvolali brankáře a začali se hnát za vyrovnáním. A povedlo se! Pouhých 14 vteřin před koncem vymetl nádhernou střelou levý růžek hradecké svatyně Roman Maliník – 4:4. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Hned úvodní vteřiny nastaveného času přinesly vzrušení, do samostatného úniku se vydal Marek Indra. Červenožlutý forvard ale obtěžován hradeckým obráncem branku těsně minul. Když nedokázal 25 vteřin před koncem prodloužení skórovat ani Tomáš Kolafa, musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Jako první se na zteč vydali hosté. Rostislav Marosz nádherným blafákem proměnil. Radek Hubáček na druhé straně se svou střelou neuspěl. Lukáš Havel provedl téměř na vlas stejné zakončení jako jeho kolega v předchozí sérii, taktéž uspěl. Jiří Dobrovolný sice dokázal snížit, Michal Tvrdík ale ve třetí sérii potvrdil vítězství Hradce. Dukla Jihlava podlehla Východočechům 4:5 po samostatných nájezdech, rozhodující nájezd zaznamenal Lukáš Havel.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové): Zápas jsme dnes odehráli dobře, až na začátek druhé třetiny, kdy jsme dostali dva rychlé góly. Důležitým momentem bylo snížení Rosti Marosze na 3:2, to nás vrátilo zpátky do hry. Na začátku třetí třetiny jsme ubránili dvojité oslabení, dokonce jsme potom vyrovnali. Poté už jsme to měli ustát a získat 3 body. V prodloužení jsme šli opět do oslabení, ale i to jsme uhráli. V penaltovém rozstřelu jsme zaslouženě vyhráli.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Budu souhlasit, že soupeř byl většinu zápasu lepší, tedy až na tu první půlku druhé třetiny, kdy jsme dali dva góly. Myslím, že zápas rozhodly přesilové hry, které jsme neproměnili, i když jsme hráli dvakrát dokonce 5 na 3. To potom nemůžeme vyhrávat. Pozitivum je, že jsme vyrovnali v závěrečné hře bez brankáře, to si ani nepamatuji, kdy se nám naposledy povedlo.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie