3:2sn
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:0 - 1:0)

Jihlavští hokejisté ztratili v Berouně dvoubrankové vedení, Medvědům podlehli po samostatných nájezdech

29.09.2012 / Dominik Kameš

Dukla si počínala již od úvodního hvizdu velmi aktivně. Nejprve nastřelil břevno Michal Velecký, o několik málo minut poději si totožně počínal Lukáš Nahodil. První jmenovaný poté přeci jenom dokázal otevřít skóre. Ve druhé části navýšil vedení borců s Ježkem na prsou Radek Hubáček. Beroun se ale nevzdal, v závěru druhé periody snížil hostujícím hráčům dobře známý Aleš Padělek. V závěrečném dějtsví se podařilo Medvědům nepříznivé skóre vymazat. Když o vítězi nerozhodlo ani prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdu. Ty se lépe povedly domácím, jediný úspěšný zásah zaznamenal Aleš Padělek. Dukla podlehla Berounu 2:3 po samostatných nájezdech.
29.09.2012 17:30, 1. liga ČR - 7. kolo

Medvědi Beroun 1933

Svoboda - Nedvěd, Malý, Jáchym, Hertl, Jebavý, Vítek - Vostřák, Karpov, Klhůfek, Padělek, Doležal, Bárta, Palaščák, Pavel, Meidl, Videlka, Hošťálek, Kubeš, Milfait
3

HC Dukla Jihlava

Novotný (65. Rittich) - Zadražil, Dobrovolný, Jaroš, Ficenc, Kolafa, Podlipnik - Hubáček, Nahodil, Zeman, Filip, Pometlo, Velecký, Čachotský, Malec, Jeslínek, Hodek
2
Branky a nahrávky: 39. Vostřák (Doležal, Padělek), 47. Klhůfek (Vostřák, Nedvěd), rozhodující nájezd Padělek - 19. Velecký (Hubáček, Zeman), 26. Hubáček (Zeman, Velecký). Rozhodčí: Pavlovič - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 27:42. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina přinesla vyrovnaný hokej, kdy byly k vidění šance na obou stranách. Tu první měl po třiceti vteřinách hry berounský Tomáš Karpov, proti jeho střele ze středů kruhů ale zakročil Filip Novotný. Na druhé straně si první zákrok připsal Adam Svoboda, posila Medvědů z Plzně, proti střele Radka Hubáčka. Berounským divákům se v polovině patnácté minuty zatajil dech, když se do útočného pásma prodral Velecký, ten vystřelil tvrdou ránu a brankář Medvědů se štěstím vyrazil puk na horní tyč svojí brány. Přibližně za dvě minuty se na vlastní modré čáře chopil puku Pavel Vostřák a dostal se až ke střele na Novotného, který vyrazil touš do rohu. Ačkoliv šance byly na obou stranách, ty nebezpečnější si připravili hosté z Vysočiny, a tak v polovině prvního dějství za Svobodou opět zvonilo břevno. Hosté následně dostali šanci přesilové hry, avšak tu nesehráli podle svých představ. A tak se v čase 18:01 radovali domácí, když uzamkli Medvědy v jejich obranném pásmu. Velecký se zpoza brány snažil přihrávat spoluhráči, ovšem puk si do brány srazil domácí obránce Nedvěd. Dukla si tak po dvaceti minutách odnášela do kabin vedení 1:0.

Povzbuzení z vedoucího gólu si Jihlava přenesla do úvodu další dvacetiminutovky, kdy rychle zkombinovala její první útočná formace. Hodek ale pouze vyprášil betony berounského brankáře. Ve dvacáté šesté minutě se do útočného pásma dostal Adam Zeman, který objel Svobodovu bránu a předložil puk Radku Hubáčkovi, který vsítil druhý gól Jihlavy. Dukla za dvoubrankového náskoku začala více bránit modrou čáru a nepouštěla tak domácí do vážnějších šancí. Za to Martin Filip se dostal do vyložené šance, když stál mezi kruhy sám před klecí Medvědů, jeho střela však těsně minula levou tyč. Další nebezpečná akce týmu z Vysočiny skončila na Adamu Svobodovi, který vychytal Zemana v situaci dva na jednoho. Poslední pětiminutovka ale patřila domácím hokejistům. Nejprve posílal puk před bránu Hertl, nikdo z jeho spoluhráčů však puk netrefil. V čase 38:49 se už ale Medvědi dočkali prvního úspěchu. V situaci dvou útočníků na jednoho obránce předložil Tomáš Doležal ukázkově puk Pavlu Vostřákovi, který trefil odkrytou jihlavskou bránu.

Třetí třetiny se letos Berounu nedaří, ale na úvodu této to byli právě Medvědi, kdo měl více ze hry. Přibrzdilo je snad jen vyloučení Klhůfka, to ale domácí přečkali bez větších potíží a dále se snažili stáhnout jednobrankové manko. To se jim podařilo v čase 46:47, kdy jihlavští hráči chybně rozehráli, Jaroslav Nedvěd napřáhl na modré a jeho střelu tečoval Pavel Klhůfek, který tak vstřelil svou druhou branku v sezóně. Berounští se mohli dokonce dostat do vedení, když po střele Vostřáka předvedl výtečný zákrok Novotný. Ten předvedl další těžký zákrok proti osamocenému Hošťálkovi. Medvědi se nechtěli spokojit s nerozhodným stavem utkání a dostávali se do větších příležitostí. V pětapadesáté minutě se před prázdnou bránou objevil Karpov, jihlavský brankář ovšem předváděl skvělý výkon a ani tuto střelu za svá záda nepustil. Třetí třetina vrcholila a oba týmy se snažily získat všechny tři body. Stav se ovšem neměnil ani po šancích hostujícího Zemana a domácího Vostřáka.

Na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení, které začaly oba týmy opatrně, avšak od druhé minuty měli jihlavští navrch. Svoboda si nejdříve připsal zákrok proti dobře hrajícímu Martinu Filipovi a posléze vychytal i ujíždějícího Daniela Hodka. V závěrečném náporu Dukla uzamkla domácí v útočném pásmu, ale díky obětavosti berounských hráčů branka nepadla.

A tak došlo na řadu samostatné nájezdy, dovednostní disciplína, kterou si už domácí v této sezóně jednou úspěšně vyzkoušeli. Všechny zápasy Dukly doposud končily v základní hrací době. Na trestná střílení se do jihlavské brány postavil David Rittich. Ani tento taktický tah však hostům nepomohl a jediným úspěšným exekutorem se stal Aleš Padělek, který Ritticha překonal přesnou střelou nad vyrážečku.

Domácí Beroun tak získal další dva body do tabulky 1. ligy a nachází se tak po sedmi kolech na deváté příčce, za svým dnešním soupeřem z Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933): Bylo to hodně o první gólu, který dala Jihlava a odrazila se do zápasu. Na nás to potom sedělo. Zpět nás dostalo dobře ubráněné oslabení, gól z přesilovky a závěr druhé třetiny. To nás nakoplo. Od toho se odvíjela třetí třetina, kdy jsme zredukovali sestavu, začali jsme hrát jednoduše. Tým, který prohrává se samozřejmě tlačí víc dopředu a to nám vyhovovalo a takhle bych si představoval, abychom hráli. Adam Svoboda potvrdil, že je prvotřídní brankář, což se potvrdilo hlavně v nájezdech, protože jeli dobří hráči, ale nezakončili. Za nás jel Aleš Padělek, který zná dobře oba gólmany soupeře, což pro nás byla výhoda.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): První polovinu zápasu jsme byli lepší, ale paradoxně nám přesilovky, které jsme měli, moc nepomohly. Tam se zápas otočil. Beroun dal z přesilovky branku a ve třetí třetině měl víc tlaku a šancí. V prodloužení jsme měli zase šance my, ale tam už je to o štěstí. Ale myslím, že zápas jsme měli vyhrát už na začátku, takže pro nás je to ztráta bodů.