1:0sn
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0 -1:0)

V dramatickém souboji zdolala Dukla Mladou Boleslav po samostatných nájezdech

03.11.2012 / Libor Kucza

Do utkání vstoupili oba celky velmi opatrně, v první části nebylo k vidění příliš brankových příležitostí. To se však změnilo ve druhé periodě, kdy se začala aktivita z obou stran stupňovat. I přes několik stoprocentních šancí se ale skóre neměnilo. O osudu duelu tak musela rozhodnou závěrečná třetina. Ani ta však kýžený přesný zásah nepřinesla. Vypjaté utkání dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých domácí díky brankám Tomáše Čachotského a Adama Zemana rozhodli o zisku bonusového bodu. Mladou Boleslav zdolali 1:0 po samostaných nájezdech. Výtečným výkonem se v utkání prezentoval také Filip Novotný.
03.11.2012 17:30, 1. liga ČR - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Podlipnik, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Zadražil, Drtina, Jícha - Hodek, Maliník, Čachotský - Zeman, Polcar, Hubáček - Malec, Filip, Jeslínek - Pekárek, Pometlo, Kadlec
1

BK Mladá Boleslav

Will - Kasík, Pojkar, Toman, Jindra, Němeček, Chaloupka, Bohunický, Šmach - Nouza, Vrbata, Mikulík - Pabiška, Výborný, Kafka - Jiránek, Loskot, Demel - Lenc, Koudela, Mozík
0
Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Čachotský. Rozhodčí: Volf - Musil, Toman. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1687. Střely na branku: 24:42. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Již po necelých dvou minutách získala Dukla výhodu v podobě přesilové hry. Do větší brankové příležitosti se však svěřenci Petra Vlka nedostali. Ani následující minuty nepřinesly příliš krásy, v první desetiminutovce zahrozili pouze David Pojkar a Michael Polcar. Mladoboleslavský obránce vyslal dělovku od modré, avšak bez úspěchu. Mladý jihlavský útočník zamířil po přihrávce Adama Zemana pouze do betonu Romana Willa. V 11. minutě byla nabídnuta početní výhoda také hostující družině. Když se ani „škodovkáři“ neprosadili, dospělo první dějství pomalu, ale jistě ke svému konci.

Druhá část hry přinášela již od svého úvodu diametrálně odlišnou hokejovou podívanou. Hned ve 21. minutě se ocitl v obrovské šanci Tomáš Nouza. Produktivnímu forvardovi stačilo pouze uklidit kotouč do odkryté sítě. Domácí mág se však stihl přemístit a uhasit hrozící nebezpečí. Postupem času začala obě mužstva vystrkovat růžky. Po lehkých pokusech Martina Filipa a Michala Jeslínka přišla další velká šance hostujícího celku. Zcela sám se totiž ocitl před Novotným David Vrbata, který zvolil jako zakončení střelu. Ta ale trefila pouze hrudník připraveného jihlavského brankáře. Po přelomu poloviny utkání se dostali ke slovu opět hokejisté s Ježkem na hrudi. Velmi tvrdou ránu vyslal na Willa rozjetý Roman Maliník. Dělovka však nevlastnila zamýšlenou trajektorii, mířila těsně nad mladoboleslavskou branku. Závěr druhé dvacetiminutovky přinesl dvě obrovské šance. Nejprve trefil po přihrávce Malce Michal Jeslínek pouze rameno hostujícího brankáře, na druhé straně hrací plochy zasáhl nadvakrát Novotný. Nejprve zlikvidoval ránu Mikulíka, následně vychytal brilantním semaforem Davida Výborného.

Třetí část započala přesilovou hrou Dukla. Mladá Boleslav si ale s početním deficitem poradila na výbornou. O několik vteřin později selhala jihlavská defenziva. Téměř nikým nehlídán uháněl směrem k domácí svatyni boleslavský Mikulík. Filip Novotný však jeho záměr přečetl a nájezd zlikvidoval. Rozsvícení červeného světla nepřinesla ani série vyloučení, domácí pykali dvakrát za sebou, boleslavský Tomáš Demel byl vyloučený hnedle nato. V závěru utkání se začaly oba týmy soustředit spíše na bezchybný výkon, neboť každá minela mohla znamenat výraznou komplikaci v cestě za body. Opatrný výkon přivedl hokejové dění až do prodloužení.

Nastavený začali lépe hosté, kteří hned vlétli do jihlavského obranného pásma. Z nastalého závaru však žádné nebezpečí nevzniklo. Autorem závěrečného pokusu v prodloužení byl hostující Milan Mikulík. Se střelou si ale Filip Novotný poradil, srazil ji do ochranné sítě. Vzrušení v ochozech přineslo také vyloučení Milana Tomana, který si proti domácímu hráči počínal přinejmenším velmi rozrušeně.

Samostatné nájezdy odstartoval Tomáš Čachotský, který famózním bekhendovým blafákem překonal Willa. Následovala série neúspěšných penalt. Na dnes výtečných gólmanech si postupně vylámali zuby David Výborný, Radek Hubáček či David Vrbata. Ve třetí sérii zpečetil osud Mladé Boleslavi Adam Zeman. Dukla tak zdolala mladoboleslavské hokejisty 1:0 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Viděli jsme bojovné utkání. Boleslav ukázala, proč je v této lize momentálně nejlepší. Ve druhé třetině nás několikrát dostala pod tlak, ale my jsme podali velmi zodpovědný výkon, který ještě podpořil gólman. V závěru, kdy utkání gradovalo, a šance se přelévaly ze strany na stranu, jsme byli o něco aktivnější. Nájezdy jsou už o štěstí, a to se tentokrát přiklonilo na naši stranu.

Jiří Slabý (BK Mladá Boleslav): Utkání mělo nasazení, bylo bojovné. My jsme byli o něco lepší, ve druhé a třetí třetině jsme měli nějaké šance, které jsme bohužel neproměnili. Ceníme si toho, že se kluci snažili hrát tak, aby neinkasovali. To je pro nás pozitivum. Je škoda, že jsme zápas nerozhodli dřív, příležitostí jsme měli dost i v prodloužení. Nájezdy nám dnes bohužel nevyšly, i když normálně je to disciplína, kterou ovládáme. Myslím, že dnes nevyhrál lepší, ale spíše šťastnější.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie