4:8
(2:1, 2:5, 0:2)

Jihlavští hokejisté ovládli brankové hody v Berouně, porazili Medvědy vysoko 8:4

19.12.2012 / Dominik Kameš

Vstup do utkání patřil domácím, Medvědi se díky dvěma využitým početním výhodám ujali vedení. Těsně před koncem prvního dějství stihl snížit Daniel Hodek. Druhá perioda přinesla gólovou nadílku, padlo hned sedm branek! Pět z nich vsítila hostující Dukla. Svůj první přesný zásah v A-týmu červenožlutých zaznamenal slovinský zadák Miha Štebih. V závěrečné třetině skórovala pouze družina z krajského města Vysočiny. V Berouně nakonec zvítězila 8:4.
19.12.2012 18:00, 1. liga ČR - 33. kolo

Medvědi Beroun 1933

Sedláček (36. Kůdela) - Krejčí, Přindiš, Jebavý, Šulc, Kaláb, Hertl, Beneš - Hrdel, Plichta, Stromko, Videlka, Bárta, Doležal, Trojan, Hošťálek, Čurda, Pour, Polák, Mrňa
4

HC Dukla Jihlava

Rittich - Jícha, Dobrovolný, Jaroš, Ficenc, Kolafa, Štebih, Podlipnik - Hubáček, Prokš, Zeman, Filip, Maliník, Krupka, Velecký, Pekárek, Čachotský, Malec, Jeslínek, Hodek
8
Branky a nahrávky: 7. Videlka (Kaláb, Hrdel), 18. Mrňa (Plichta, Doležal), 32. Doležal (Plichta, Přindiš), 36. Hrdel (Krejčí, Videlka) - 20. Hodek (Čachotský, Velecký), 21. Prokš (Ficenc, Jeslínek), 30. Štebih (Dobrovolný, Zeman), 34. Hodek (Kolafa, Ficenc), 36. Velecký (Čachotský, Kolafa), 38. Filip (Jeslínek, Ficenc), 43. Malec (Rittich), 53. Čachotský (Velecký). Rozhodčí: Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 30:41. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:8.

Průběh utkání

Do utkání vstoupil lépe domácí tým. Při první šanci Videlky ještě nemusel brankář Rittich zasahovat, po chybné rozehrávce Dobrovolného a následné střele Martina Čurdy již musel jít do rozkleku a zakročit. Po minutě hry opět hosté chybovali v rozehrávce, David Videlka však trefil gólmana Dukly pouze do ramene. Na druhé straně se ke střele dostal obránce Jaroš, tomu jeho střela ale nesedla a touš prolétl pouze kolem berounské brány. Berounští hráli v sedmé minutě přesilovou hru a tuto výhodu také patřičně využili. Kaláb našel na vrcholu levého kruhu Davida Videlku, jenž tak otevřel skóre utkání - 1:0.

Domácí mohli záhy své vedení navýšit v další přesilovce. Ani po střelách Šulce a velice aktivního Videlky se ovšem skóre neměnilo. Z počátku druhé poloviny první části se do šancí dostávali spíše hokejisté Jihlavy. Sedláček ale chytil jak střelu Hubáčka, tak Maliníka, který se dostal před berounskou bránu po individuální akci. Vedení Berouna navýšil Zbyněk Hrdel, jenž při přesilové hře střelou od modré čáry překonal hostujícího brankáře - 2:0. Jedenáct vteřin před koncem první části dokázal skórovat nejproduktivnější jihlavský hráč Daniel Hodek, kterému adresoval puk před prázdnou bránu Čachotský - 2:1.

Do úvodu druhé dvacetiminutovky vstoupili jednoznačně lépe hosté z Vysočiny. Šestačtyřicet vteřin po jejím začátku zpoza brány uklidil puk za Vojtěcha Sedláčka Marek Prokš - 2:2. Další šanci měl z úniku po levé straně Maliník, tomu se však domácího brankáře překonat nepodařilo. Po podobné situaci vychytal na druhé straně Doležala gólman Rittich. Do vedení šli hráči v bordó dresech v polovině zápasu, kdy Sedláček nestačil na střelu, kterou vyslal slovinský obránce Miha Štebih - 2:3.

Během berounské přesilovky pěti proti třem se podařilo vyrovnat Tomáši Doležalovi, který protlačil na brankovišti puk za Ritticha - 3:3. Poté už si Jihlavští vzali vedení definitivně. Nejdříve dal svou druhou branku v utkání Daniel Hodek a následně po přihrávce Čachotského skóroval Michal Velecký - 3:5. Po této brance došlo ke střídání v berounském brankovišti, Vojtěcha Sedláčka nahradil Hynek Kůdela. Stav dokázal korigovat kapitán Medvědů Zbyněk Hrdel, jenž od modré čáry vyslal přesnou střelu do levého horního rohu Rittichovy brány - 4:5. Pátou branku Dukly v této třetině, celkově šestou, zaznamenal po přihrávce Marka Prokše veterán Martin Filip - 4:6.

Že přesilovky hrály v tomto utkání velkou roli, potvrdil ve 43. minutě Ondřej Malec, jenž poslal odražený puk do odkryté klece Medvědů a potrestal tak vyloučení Michala Plichty - 4:7. Následně se do šancí, ve snaze ještě zdramatizovat zápas, dostávali domácí hokejisté. Rittich si ovšem poradil jak s pokusem Krejčího, tak se střelou exjihlavského Tomáše Kalába. Odolal i dobrému pokusu Videlky, jenž pálil po precizní zadovce Petra Přindiše.

Jihlava znovu udeřila v 53. minutě, kdy vsítil dvanáctou branku zápasu Tomáš Čachotský - 4:8. Devátý gól Jihlavy mohl ještě dvacet sekund před závěrečným hvizdem přidat Hodek, jenž by tak zkompletoval hattrick. Po šedesáti minutách zápasu, který byl bohatý na góly, si tak Jihlava odváží z Berouna tři body.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava) - Zápas se nám hodnotí dobře, protože jsme vyhráli a po dlouhé době dali zase hodně gólů po krásných akcích. Samozřejmě jsme i nějaké laciné góly dostali a začátek se nevyvíjel dle našich představ. Prohrávali jsme 0:2, ale pomohlo nám snížení před koncem první třetiny a rychlé vyrovnání ve druhé. Zápas jsme sice začali dobře, ale udělali jsme nesmyslné chyby, které soupeř potrestal při přesilových hrách. V první třetině jsme měli šest minut v oslabení. Příští utkání je derby s Brodem doma, budeme se chtít co nejlépe připravit. Dnes jsme vyhráli a dali osm branek, což nám určitě pomůže.

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933) - Odehráli jsme dobrou první třetinu, možná jsme měli ještě nějaký gól přidat. Na začátku druhé třetiny dostaneme branku, na kterou soupeři sami nahrajeme, přestaneme si věřit, děláme zbytečné fauly a jsme nedůslední. Špatný přístup dostane soupeře na koně, nedokážeme se s tím poprat a tým neměl sílu, aby to zvládl. Jak se nedaří, tak osobnosti nejsou vidět tolik, abychom to otočili.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie