1:6
(1:2, 0:1, 0:3)

Dukla veze z Kotliny suverénní vítězství

02.02.2013 / Pavel Buňat

Do utkání vstoupili lépe Rebelové, kterým se hned ve druhé minutě podařilo využít početní výhodu. Dukla ale dokázala také zásluhou Michala Veleckého ještě v prvním dějství otočit nepříznivý vývoj duelu.V prostřední periodě přidal Martin Vysloužil další branku. Třetí třetina plná důrazu a řady šarvátek měla jednoznačný průběh, jihlavští hokejisté rozsvítili červené světlo hned třikrát, čímž dospěli k pohodlné výhře 6:1.
02.02.2013 17:00, 1. liga ČR - 47. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - A. Jelínek, Protivný, Novotný, Pavlík, Soldán, Ostrčil, Starý - Endál, Knotek, Vondráček - Havel, Polodna, Musil - Rytnauer, Kostourek, Ondráček - Dvořáček, Štěpánek, Stehlík.
1

HC Dukla Jihlava

Rittich - Jaroš, Podlipnik, Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Kolda, Jícha - Maliník, Velecký, Hodek - Prokš, Filip, Jeslínek - Malec, Hubáček, Pekárek - Vysloužil, Mikeš, Kuřítko
6
Branky a nahrávky: 2. Pavlík (Havel, Musil) - 7. Velecký (Maliník, Hodek), 9. Hodek (Hubáček, Jaroš), 27. Vysloužil (Mikeš, Kuřítko), 45. Filip (Jícha, Zadražil), 54. Filip (Jeslínek, Maliník), 59. Prokš (Jícha). Rozhodčí: Vampola - Frodl, Svoboda. Vyloučení: 9:8, navíc Rytnauer (HBR) 5 minut + do konce utkání krosček - Dobrovolný (JIH) do konce utkání vražení na hrazení, Malec (JIH) 5 minut + do konce utkání hrubost. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3123. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 1:0, 1:6.

Průběh utkání

Domácí Rebelové vlétli do utkání s pořádnou vervou a už po 77 vteřinách slavili gólový úspěch. Bleskově využitou přesilovou hrou se prezentoval Jan Pavlík, když jeho tvrdá střela od modré čáry přesně zapadla až do sítě. O dvě minuty později mohl druhou trefu svým důrazem na brankovišti vybojovat Knotek, ale nestalo se tak. Na tahu byli hosté, kteří taktéž svojí první velkou příležitost proměnili ve vstřelenou branku. V přesilové hře uzamkla Dukla Rebely v pásmu, Maliník v mezikruží našel na levém kruhu volného Michala Veleckého, který zametl kotouč do téměř odkryté klece.

Dukla byla rázem při chuti a v deváté minutě slavila druhý úspěch. Daniel Hodek se v útočné třetině ujal puku, vybruslil si do prostoru pravého kruhu a polovysokou střelou propálil Dolejše pod lapačkou. Hosté i po druhé brance diktovali tempo hry a jejich třetí úspěch visel ve vzduchu. Dobrou příležitost promarnil krátce poté Prokš, jenž v přečíslení nedokázal zpracovat Veleckého svižnou přihrávku.

Nicméně Jihlavští se přece jenom třetího gólu dočkali ve druhé části. Poprvé jim sice branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti, v sedmadvacáté minutě už ale Martin Vysloužil zvýšil na 3:1. V mezikruží jej skvěle našel Mikeš, načež si Vysloužil položil Dolejše a prosadil se střelou ke vzdálenější tyči.

V polovině hrací doby se mohli Rebelové dostat zpět na dostřel. Za faul na Havla bylo nařízeno trestné střílení, to ovšem tentýž hráč neproměnil, když zápěstním pokusem dokonce minul prostor mezi třemi tyčemi. Domácí i nadále tlačili na pilu a snažili se do přestávky s nepříznivým stavem něco udělat. Největší příležitost k tomu měl Protivný, jehož razantní projektil od modré Rittich vyrazil ramenem do ochranné sítě.

S přibývajícími minutami hra pořádně přitvrdila a Dukla pykala za razantní fauly. Po ataku na Endála u mantinelu dostal pětiminutový trest plus osobní trest do konce utkání Dobrovolný. Při přesilovce půl minuty před vypršením dvacetiminutového časového limitu rozhodčí odpískali faul Rytnauerovi za nedovolené bránění na gólmana Ritticha. Po této situaci fanoušci naházeli na led množství předmětů, pro které musela být druhá třetina předčasně ukončena.

Třetí části předcházela půlminutová dohrávka té předchozí. Rebelové od prvních minut pokračovali v tlaku. Jedinečnou příležitost nezužitkoval Polodna, když dostal namazáno před brankoviště zpoza branky. Výborný zákrok betonem předvedl jihlavský brankář Rittich. A právě tehdy se potvrdilo hokejové pravidlo „nedáš – dostaneš“. Hosté se dostali do rychlého přečíslení, Jícha posunul puk ze strany Martinu Filipovi na brankoviště, jenž byl sice atakován domácím obráncem, ale stačil puk tečovat pod Dolejšovu paži.

Jihlava v tu chvíli měla utkání plně pod kontrolou, a navíc rozhozený Havlíčkův Brod potrestala dalšími brankami. Bleskově početní převahu využil druhým gólem v utkání Martin Filip, když po Dolejšově zákroku betonem dorazil puk do sítě. Kanonádu hosté zakončili v předposlední minutě. V pořadí šestý gól vsítil Marek Prokš po střele z bezprostřední blízkosti.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (HC Rebel Havlíčkův Brod): Když tam našeho hráče někdo začne schválně řezat, aby mu znemožnil hru, tak si myslím, že to je... (odmlčí se). Já se k tomu nebudu vyjadřovat, protože to si musí každý sám sáhnout do svědomí. Já si myslím, že rozhodly samozřejmě góly, na které my se hrozně nadřeme. Poslední tři zápasy jsme měli šance, ale neproměnili jsme je. Za stavu 1:0 tam byl Protivka (Tomáš Protivný - pozn. red.) sám. Za stavu 1:2 tam šance taky byly, ale hraje se na góly. My musíme ve středu zabrat a uspět v Třebíči.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Úvod utkání byl poznamenaný brankou, kterou jsme inkasovali po našem střídání. Další vývoj utkání byl z naší strany velice dobrý a točili jsme lajny. Co se týče týmového nasazení a agresivity, tak to bylo v pořádku. Určitě se mi to hodnotí dobře, ale myslím si, že domácí si to prohráli svojí nedisciplinovaností a tvrdými zákroky, které tam často byly. Kdyby pan rozhodčí pískal tak, jak měl, tak by těch vyloučení bylo ještě víc.