5:0
(2:0, 2:0, 1:0)

Třetí výhra v řadě, celkové skóre 12:1. Dukla oplatila Přerovu porážku z prvního kola

20.10.2018 / Tomáš Kalas

Vysoké tempo a kvalitní hokej nabídl v první třetině „otvírák“ druhé čtvrtiny Chance Ligy proti Přerovu. Na první góly se čekalo až do rozmezí časů 15:45 a 16:50, kdy se nejprve po stopadesáté v první lize prosadil David Tůma, druhou trefu obstaral prvním gólem za Duklu Matěj Vála. Prostřední periodu zahájil po 54 sekundách chladnokrevným zakončením Nicolas Werbik. Jihlava ve druhé části přebrala kontrolu nad hrou a využila i přesilovku 5 na 3, když se poprvé tuto sezonu prosadil Tomáš Jiránek. V poslední části přidal brzy pátý gól Miha Štebih. Jan Brož dokázal udržet podruhé za sebou čisté konto a přispěl k výhře nad Přerovem, kterého před zápasem sužovala střevní chřipka, 5:0.
20.10.2018 17:30, Chance Liga - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Doudera, Kajínek, Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa, Pekr – Tůma, Werbik, Havránek – Harkabus, Hlinka, Jiránek – Vála, Hrníčko, Čermák
5

HC ZUBR Přerov

Klimeš (27. Šurý) – Pala, Čáp, Černý, Zbořil, Padrnos, Malina – Doležal, Sýkora, Kratochvíl – Moučka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Mašín, Václavek
0
Branky a nahrávky: 16. Tůma (Harkabus), 17. Vála (Kajínek), 21. Werbik (Tůma, Havránek), 38. Jiránek (Kajínek, Doudera), 42. Štebih (Harkabus, Werbik). Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1778. Střely na branku: 30:25. Zblokované střely: 7:4. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Do utkání vstoupily oba týmy ve velkém stylu, první polovina třetiny patřila naprosto jasně hostujícímu celku. Ten mohl otevřít skóre již po 30 sekundách, domácí obrana nechala na útočné modré kapitána Přerova Sýkoru, sám proti Brožovi neuspěl. Přerov si i nadále vytvářel šance a byl jednoznačně lepší. Přesně na přelomu páté a šesté minuty se dostal do úniku na pravém křídle Hejcman, střelou na protější tyč ale Brože nepřekonal. Naopak z toho vyšla protější šance Dukly, Jiránek v situaci 2 na 1 ale taktéž vyšel naprázdno. Okolo poloviny třetiny měly oba týmy přesilové hry, obě přerovské snesly přísné měřítko, ale domácí obrana všechny závary ubránila. Jihlavská neměla sice takové parametry, ale nabídla šanci, Anděl švihem v 15. minutě trefil z pravého kruhu tyčku. V čase 15:45 se ale již skóre měnilo. Harkabus z rohu vyvezl puk a nechal ho Kajínkovi, ten z první pálil pouze do Klimeše, před ním se ale nejlépe zorientoval David Tůma a zadovkou poslal domácí do vedení. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Meopta sice ihned po inkasovaném gólu sevřela domácí v pásmu, 65 sekund od prvního gólu ale přišla špatná nahrávka, Hlinka přistrčil na Matěje Válu, který nabídnutou možnost vyřešil střelou do vinglu a mohl tak zapsat první gól za A-tým Dukly v kariéře. S koncem třetiny se hra přece jenom vyrovnala, skóre se ale neměnilo.

Druhá třetina nemohla pro Duklu začít lépe. Již po 54 sekundách nechala hostující obrana před brankou volného Nicolase Werbika, ke kterému přišel od Tůmy pas z rohu kluziště. Werbik se neunáhlil a zakončil přesně nad rameno Klimeše. To byl také jeden z posledních momentů hostujícího gólmana v utkání. V 27. minutě ještě stihl vychytat Tůmu, který se proti němu řítil, po této střele však zůstal ležet a za asistence doktora byl odveden přímo do kabiny. Na jeho místo šel Michal Šurý. Dukla byla od té doby jasně lepší a Zubry k ničemu nepustila. Diváci mohli vidět v 29. minutě i pěstní vložku, po přerušení hry Goiš sekl Brože do lapačky a mstít se vydal Hrníčko, který měl ve výměně názorů navrch. V trestech to bylo přesně naopak, Goiš dostal ještě o dvě minuty za sekání navíc. V přesilovce mohl udeřit znovu Tůma, z vrcholku kruhu trefil břevno. Zahrozila i první formace Jihlavy, na začátku 33. minuty hosty od téměř jasného gólu uchránilo nepřesné zpracování puku Skořepy, v 36. minutě pro změnu nepřekonal Šurého Pekr. Kritická chvíle pro hosty přišla záhy, nejprve byl vyloučen Moučka, následně pak Goiš a 52 sekund dlouhou přesilovku Dukla přetavila v gól. Ten byl velice podobný prvnímu. Kajínek se na modré napřáhl ke střele, Šurý vyrazil před sebe na Tomáše Jiránka, který z první uklidil puk do branky. Utkání v závěru druhé třetiny skončilo i pro Goiše, ten se zranil při souboji u mantinelu a v zápase již nepokračoval. O jasné dominanci Dukly svědčil i počet střel ve druhé třetině - 12:1.

I třetí třetina začala pro domácí dobře. Ti se po 97 sekundách prosadili zásluhou Mihy Štebiha, který od modré trefil vrchní část branky - 5:0. Zápas se rozdrobil do mnoha vyloučení, v poslední části se sedmkrát vylučovalo! Po jednom takovém vyloučení Paly měl šanci Tůma, zakončení mu ale nevyšlo ideálně. Zápas se spíše dohrával, ani jeden tým se nikam moc nehnal. Poslední šance přišla přesně dvě minuty před koncem, Jiránek po přistrčení od Hlinky minul zblízka branku a ani vyloučení hostujícího Čápa šest sekund před koncem nezměnilo skóre. Dukla díky výhře 5:0 poskočila na páté místo tabulky a pojede do Českých Budějovic s třízápasovou sérii výher.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov) se na tiskovou konferenci nedostavil.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě spokojeni s body, ale musím říct, že soupeř byl v prvních deseti minutách hodně aktivní v pohybu. Trošku nám dělalo problém soupeřovo vytahování do středního pásma na dlouhé přihrávky mezi obránce. Postupem času jsme na to zareagovali a hodně nás zklidnil první dotlačený gól. Postupem času jsme si cíleným tlakem vytvářeli příležitosti a zákonitě přišly i branky. Jsme rádi, že jsme gól nedostali. V naší hře byla spousta už i hokejových věcí, které jen volaly po tom, aby zakončení bylo razantnější. Jednoduchý zápas to nebyl. Přerov byl důsledný a důrazný v osobních soubojích. Postupem času přicházela z jeho strany taková trošku frustrace, ale naši kluci to ustáli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava