2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

Třetí výhra za sebou! Bojovný zápas vyhrála Dukla o jediný gól

31.10.2018 / Tomáš Kalas

Tahák 20. kola zahájilo rozhodně lépe Kladno. To také jako první skórovalo, v přesilovce se prosadil v polovině 5. minuty Kružík. Domácí se dostávali do hry ztěžka, přesto se jim povedlo srovnat, když se po náporu prosadil David Váňa. Druhá třetina nabídla o poznání vyrovnanější hru, oba týmy měly šance na vedoucí gól. Prosadila se ale pouze Dukla, v 26. minutě se po krásné souhře zapsal do listiny střelců Martin Osmík. Ve třetí třetině se i přes enormní snahu hostí cokoli s výsledkem udělat nic více nestalo a Dukla vyhrála potřetí v řadě, když porazila Rytíře 2:1.
31.10.2018 17:30, Chance Liga - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Váňa, Kajínek, L. Doudera, Pohl, Mareš, Štebih – Tůma, Werbik, Mandát – Anděl, Skořepa, Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek – Osmík, Hlinka, Havránek
2

Rytíři Kladno

Cikánek – Nash, Zajíc, Hořava, Zelingr, Kehar, Říha, Veber – Zikmund, Kubík, Svedlund – Vildumetz, Kaut, Kružík – Jelínek, Š. Bláha, Hajný – M. Bláha
1
Branky a nahrávky: 8. Váňa (Havránek), 26. Osmík (Hlinka, Havránek) – 5. Kružík (Vildumetz) Rozhodčí: Souček, Ondráček – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:2, navíc Svedlund (KLA) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2848. Střely na branku: 24:25. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 39:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Za dalšími body se vydala Dukla poněkud rozpačitě. Na konci třetí minuty se nechal vyloučit Werbik a Kladno to potrestalo gólem v 5. minutě. Vildumetz z rohu kluziště našel křižně na modré Daniela Kružíka, který z první umístil střelu k levé tyči. Hosté chytili následně slinu a svého soupeře přehrávali. Dukle nepomohlo ani Vildumetzovo vyloučení v polovině třetiny, hosté potvrdili, že tabulce oslabení nevévodí nadarmo. Horší náladu na stadionu mohl přinést Štebihův kiks, kdy poslal napříč vlastním obranným pásmem nevýraznou přihrávku, kterou mezi kruhy zachytil Kehar, ale Brož zasáhl. Nepřesnou rozehrávku však ukázali i Kladenští, kotouč zachytil Dostálek a z hranice kruhu pálil, jeho střela byla sice tečovaná do protipohybu Cikánka, ale i také vedle pravé tyče. Ihned poté přišlo vyloučení Kauta, srovnat mohl Kajínek, Cikánek ale na poslední chvíli strčil do střely vyrážečku. Přesto se domácí srovnání dočkali, ze skrumáže těl vylétl puk na Havránka, který ho pustil Davidu Váňovi, mladý obránce následně trefil již prázdnou branku, neboť hostující gólman byl mimo brankoviště. Hostům nepomohla ani intervence hostující střídačky, která se domnívala, že byla před gólem přerušena hra.

Druhá třetina nabídla asi nejhezčí hokej, na jakoukoliv větší šanci nebo gól si však museli diváci počkat až do času 25:11. Tomáš Havránek za kladenskou brankou obral Zajíce o puk a z otočky servíroval před branku Michalu Hlinkovi, který počkal na Martina Osmíka. Levý křídelník čtvrté formace pak jednoduše zavěsil pod víko. O minutu později byl v šanci opět Osmík, Hlinka mu v přečíslení nahrál před branku, Cikánek ale udržel beton na ledě a zasáhl. Na druhé straně se v polovině zápasu dostal ke slovu střelec prvního gólu Kladna Kružík, z mezikruží švihem trefil pravou tyč! V 33. minutě přišla přesilová hra pro Kladno, když byl za sekání vyloučen Harkabus. Početní výhoda hostí ale nebyla nijak povedená a na konci 36. minuty se připomněl opět Osmík, tentokrát z dorážky v pádu mířil vedle levé tyče. Současně s blížícím koncem třetiny šly nahoru i emoce, 57 sekund před sirénou byl vyloučen za zásah holí do obličeje Kružíka Štebih. Paradoxně v oslabení mohla Jihlava udeřit potřetí, Tůma měl před sebou po Werbikově přihrávce prázdnou branku, v hromadě sněhu sice Cikánka mezi betony prostřelil, ale mimo brankoviště.

V poslední periodě se domácí soustředili vyloženě na obrannou fázi, zatímco Rytíři pouze na útočnou. Do pořádné šance se však dostat nemohli, veškeré střely z dálky buď zblokovala domácí obrana, nebo vychytal Brož. Do závěrečných minut zbytečně svůj tým oslabil centr první útočné formace Kladna, Linus Svedlund, který dostal deset minut za nesportovní chování. Zápas došel až do samotného závěru, kde si minutu a půl před koncem vyžádala hostující střídačka oddechový čas a započala power-play. Obětavá domácí obrana ale všechno odbránila a poslední sekundy zápasu se dohrávaly za Brožovou brankou, odkud nemohlo přijít pro domácí nebezpečí. Dukla tak i napodruhé přemohla kladenský celek, v bojovném utkání brala výhru 2:1 a posunula se na třetí místo tabulky, o bod právě před Kladno.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): Hrálo se vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. Dukla využila dvě, my jen jednu a to rozhodlo. Chyběl nám důraz v předbrankovém prostoru a byť jsme měli na konci šance, tak jsme je bohužel nevyužili. Jihlava v závěru zblokovala několik našich střel od modré čáry, padaly do toho po hlavě a tím si asi výhru zasloužili.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Moje hodnocení je podobné. První třetina byla hodně vyrovnaná. Ve druhé části jsme měli více ze hry, ale šance, které jsme si vytvořily a které volaly po gólu, jsme neproměnili. Ve třetí třetině soupeř zvýšil aktivitu a šel za vyrovnáním. Ale i to power-play naši kluci odehráli velice dobře. Myslím si, že i když byl zápas hodně vyrovnaný, tak jsme vyhráli zaslouženě. Tomáš Jiránek na konci pochytal tři nebo čtyři rány do kotníků, ale to k tomu patří.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava