0:3
(0:1, 0:2, 0:0)

Z Havířova se třemi body a další nulou Honzy Brože!

03.11.2018 / Tomáš Vlček

Zápas 21. kola zahájil Havířov mnohem aktivněji a hrál i první přesilovku, v ní však neskóroval. Ani další dvě početní výhody nepřišly a ač neměla Dukla více ze hry, skórovala jako první v 17. minutě z hole Štindla. Druhá třetina nabídla úplně jiný obraz, Jihlavští měli herní převahu a tu korunovali šťastným gólem z hole Nicolase Werbika. Když to vypadalo na dvoubrankový rozdíl po čtyřiceti minutách, sekundu před koncem se prosadil Vlastimil Dostálek a dal Jihlavě trojgólový polštářek. V poslední dvacetiminutovce byli hosté pod tlakem havířovského útoku, Dukla ale odolala i dalším dvěma přesilovkám a Jan Brož si mohl připsat další nulu, neboť se Jihlava posunula na druhé místo po výhře 3:0.
03.11.2018 17:30, Chance Liga - 21. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Bláha – Chroboček, Matai, Bořuta, Mrowiec, Rutar, Dudek – Kotala, Seman, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Gřeš, Pořízek, Veselý – Macuh, Cihlář, Holec
0

HC Dukla Jihlava

Brož – Kajínek, Váňa, Štindl, Doudera, Štebih, Mareš, Vála – Tůma, Werbik, Havránek – Anděl, Skořepa, Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek – Osmík, Hlinka, Hrníčko
3
Branky a nahrávky: 17. Štindl (Werbik, Havránek), 28. Werbik (Havránek, Tůma), 40. Dostálek (Anděl, Skořepa). Rozhodčí: Skopal, Dědek – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1795. Střely na branku: 22:20. Zblokované střely: 16:13. Vhazování: 23:33. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

V úvodu zápasu byli mnohem aktivnější domácí hokejisté a už v první minutě měli gólovou příležitost, když Kotala nejprve tečoval Chrobočkovu střelu od modré a pak ještě dvakrát dorážel na brankovišti. Brož v jihlavské brance ale všechny jeho pokusy vyřešil. Od 4. minuty hrál AZ přesilovku, šanci v ní však měli paradoxně hosté. Werbik vyvezl puk, přihrávkou našel Tůmu, kterému chyběl kousek dotažení forhendového blafáku. V 7. minutě se dostal na druhé straně do brejku Seman, zakončit zkusil střelou na vyrážečku, Brož však byl pozorný. Hosté následně přežili, i s trochou štěstí, dvě havířovské přesilovky a pak sami udeřili. V polovině 17. minuty napřáhl od modré čáry Petr Štindl, a protože domácí gólman Bláha vůbec nic přes chumel hráčů neviděl, skončil kotouč za jeho zády – 0:1. V závěru třetiny ubránil i AZ oslabení, ale do šaten šli i tak spokojenější hráči Dukly.

Druhá třetina nabídla vyrovnanější obraz hry, šancí měli ale mnohem více hosté. Ve 26. minutě ještě Bláha na poslední chvíli zachytil kotouč po pokusu Jiránka. O dvě minuty později už ale neudržel střelu Nicolase Werbika z mezikruží a Dukla vedla 2:0. Chvíli na to mohl přidat další branku hostů Anděl, ale sám před Bláhou na domácího gólmana tentokrát nevyzrál. Domácí se nebezpečnějších situací dostali až v přesilovce od 33. minuty. Tu nejnadějnější měl v jejím závěru Gřeš, ale s jeho tečovaným pokusem si Brož na několik pokusů nakonec poradil. Pak hosté sehráli poněkud planou přesilovku a poté nedotáhli úspěšně do branky nájezd 2 na 1 Werbik s Andělem. Ale nakonec se přeci jen dočkali. Vteřinu před koncem třetiny propálil Bláhu, po přihrávce z poza branky, Vlastimil Dostálek a bylo to 0:3.

I přes nepříznivý stav hráči AZetu nic nevzdávali a snažili se o vylepšení skóre. Blízko tomu byl, jejich asi nejlepší útočník zápasu, Tomáš Gřeš, když se v oslabení prodral až před Brože, ale puk za jeho záda neprotlačil. Další šance si připravili havířovští v přesilovce od 49. minuty, ovšem jihlavská obrana v čele s Brožem odolávala. Většinu střel zblokovali hráči, a co prošlo, pokryl brankář. Jihlavští už se nikam moc nehnali. Bláhu vystrašila snad jen Hrníčkova střela z pravého křídla. A protože na druhé straně neuspěl u pravé jihlavské tyče Cihlář, vyhrála Jihlava v Havířově 3:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ Residomo Havířov): Do utkání jsme vstoupili dobře, ale nevyužili jsme šance. Ve druhé třetině začala Jihlava hrát výborný hokej, byla lepším týmem a my jsme tahali za kratší konec. Ve třetí třetině jsme měli šance na to klidně i srovnat, ale nenapadalo nám to tam, a tak bere body soupeř.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Náš vstup do utkání nebyl dobrý, měli jsme i tři zbytečná vyloučení, ale tlak domácích jsme přežili a naopak jsme vstřelili šťastnou vedoucí branku, která nás uklidnila. Ve druhé třetině šel náš výkon nahoru a zaslouženě jsme přidali další branky. Pak už jsme si to pohlídali, a proto si odvážíme tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava