3:6
(2:3, 1:1, 0:2)

Největší venkovní kanonáda! Přestřelka v Polárce vynesla Dukle tři body

19.11.2018 / Petr Sumbal

Lepší vstup do zápasu si jihlavští hokejisté ani nemohli přát. Po daleké cestě do Frýdku-Místku totiž vedli v polovině osmé minuty již o dvě branky po trefách Tomáše Jiránka a Josefa Skořepy. Poté navíc Dukla ubránila dvouminutové oslabení tří proti pěti a ve třinácté minutě navýšil vedení hostí Lukáš Anděl. Jenže na konci třetiny se domácí dvěma góly během 17 sekund dostali zpět do zápasu. Prvním střelcem druhé třetiny byl nejlepší jihlavský kanonýr Vlastimil Dostálek, ale dvoubrankové vedení vydrželo hostím jen do jednatřicáté minuty. Martynek totiž vsítil kontaktní gól. Od této chvíle ale Jan Brož zamkl svojí klec. Hostům se navíc zkraje třetí části začalo výrazně lépe dýchat, trefil se totiž Matěj Pekr a tříbrankový náskok vrátil Dukle Tomáš Havránek. Domácí následně nevyužili přesilovku a Jihlava tak bere osmou výhru v řadě - 6:3. Již ve středu 21. listopadu nastoupí svěřenci trenérů Vlka a Zemana doma proti Porubě.
19.11.2018 18:00, Chance Liga - 25. kolo

HC Frýdek-Místek

Hamerlík – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Haman, Krisl – Kofroň, Hladonik, Rudovský – Martynek (C), Novotný, Machala – Kalus, Peterek, Raška – Klimša (A), Kuťák, Christov
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Štebih, Pohl, Váňa, Kajínek (A), Vála, Štindl, Mareš – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Dostálek, Werbik, Havránek – Hrníčko, Hlinka, Osmík
6
Branky a nahrávky: 18. Kofroň (Zahradníček), 18. Machala (Martynek), 31. Martynek (Machala) – 4. Jiránek (Harkabus, Váňa), 9. Skořepa (Anděl), 14. Anděl (Pekr), 25. Dostálek (Pohl, Havránek), 43. Pekr (Anděl), 47. Havránek (Pohl). Rozhodčí: Koziol, Obadal - Bubela, Zedník. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1080. Střely na branku: 23:26. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.

Průběh utkání

První třetina dlouho připomínala z pohledu Frýdku-Místku hororový zážitek, naopak pro Jihlavu se jednalo o start do utkání jako z toho nejlepšího snu. Dukla už ve čtvrté minutě otevřela skóre, když Tomáš Jiránek překonal z brejku zakončením mezi betony Petera Hamerlíka. Ještě se první třetina nepřeklopila ani do své druhé poloviny a hosté vedli už 2:0, tentokrát se prosadil střelou z mezikruží přesně k tyči Josef Skořepa.

Poté dostali Slezané ideální příležitost snížit nebo dokonce vyrovnat, hráli totiž plné dvě minuty přesilovku pět na tři. Jenže Jihlava se skvěle ubránila a po čtyřech minutách nato ještě navýšila svůj náskok. Na zadní tyči zůstal zapomenutý Lukáš Anděl a procedil kotouč za Hamerlíka.

Když už to vypadalo, že hotovo bude už po první dvacetiminutovce, dali o sobě poprvé v utkání vědět také střelci Frýdku-Místku, a to hned dvojnásobně. V 18. minutě se nejprve prosadil střelou přes obránce mezi betony brankáře Jana Brože David Kofroň. O třináct sekund později už to bylo z pohledu domácích 2:3, po Martynkově přihrávce zpoza branky se trefil Ondřej Machala.

Do druhé třetiny měla znovu lepší vstup jihlavská Dukla. Už v první minutě měl velkou šanci Adam Zeman, ten Hamerlíka nadvakrát nepřekonal. Ve 25. minutě se už ale hosté radovali z gólu, kotouč dostal za už ležícího Hamerlíka bekhendovým zakončením Vlastimil Dostálek.

Frýdek-Místek znovu dokázal odpovědět, povedlo se mu to krátce po polovině základní hrací doby. Při hře čtyři na čtyři zavezl kotouč do útočného pásma Machala, našel volného Rostislava Martynka, a ten se trefil přesně pod horní tyč.

Ve třetí třetině se Frýdek-Místek chtěl tlačit za vyrovnáním, ale Jihlava mu zkřížila plány už ve 43. minutě, z předbrankového prostoru se prosadil Matěj Pekr. Definitivně pak naděje domácích srazil na bod mrazu o čtyři minuty později Tomáš Havránek, který našel skulinu mezi Hamerlíkovými betony. Zbytek utkání si už Jihlava zkušeně pohlídala a připsala si na své konto už osmou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že to utkání ovlivnily laciné góly. Jednak ty, které jsme dali, a jednak ty, které jsme inkasovali. Myslím si, že za stavu 3:0 jsme měli mít hru více pod kontrolou. Neměli jsme nechat ovlivnit průběh utkání dvěma lacinými góly, které jsme dostali. Myslím, že došlo k uspokojení hráčů a soupeř to dokázal využít. Naštěstí jsme vždycky stačili včas zmobilizovat síly do útoku a dát ten gól.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Těžce hodnotím dnešní utkání, protože jsme si ho v podstatě prohráli sami. I přesto, že je Jihlava kvalitní tým, hrají na vrchu tabulky. Dneska padlo šest branek po našich pěti hrubých chybách, takže se to pak s takovým týmem těžce hraje. Na rozdíl od slabších mančaftu oni ty chyby dneska dokázali trestat. Dnes to bylo vyloženě o nás, že jsme to nezvládli. I když jsme se dvakrát vrátili do zápasu z 0:3 na 2:3 a z 2:4 na 3:4, tak ta poslední třetina, dvě obrovské chyby, které nás stály minimálně vyrovnání.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava