1:0
(0:0, 1:0, 0:0)

Druhé čisté konto za sebou. Dukla zdolala Přerov fotbalovým výsledkem

14.01.2019 / Milan Sochor

Jak zakončili třetí čtvrtinu, tak do čtvrté čtvrtiny základní části Chance Ligy vstoupili. Dukla totiž opět získala tři body a opět s čistým kontem. Jihlavě k tomu tentokrát stačila jedna branka. Gólman Niklas Lundström se totiž vyznamenal a po celý zápas udržel přerovské střelce na uzdě. Zejména ve druhé části měli Zubři několik šancí, ale recept na švédského gólmana nenašli a naopak v čase 34:26 vstřelil jedinou branku zápasu v přesilovce Matěj Pekr. Jihlava se tak přehoupla přes hranici 90 bodů a na čele tabulky si stále drží osmibodový náskok na Vsetín.
14.01.2019 17:30, Chance Liga - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Holý, Pohl, Matějíček, Mareš, Půža, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa, Anděl – Čachotský, Werbik, Zeman – Hrníčko, Osmík, Klíma – Chlubna, Čermák, Harkabus
1

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Černý, Zbořil, Malina, Pala, Novotný, Hamrlík – Tomi, Pšurný, Doležal – Kratochvíl, Sýkora, Sikora – Navrátil, Hejcman, Goiš – Indrák, Moučka, Dvořák
0
Branky a nahrávky: 35. Pekr (Pohl). Rozhodčí: Grech, Šindel – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 339. Střely na branku: 37:34 (10:9, 11:12, 16:13). Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Diváci na Horáckém zimním stadionu museli dlouho čekat na nějaké vzrušení. V úvodu utkání se hrálo především ve středním pásmu, brankáři příliš práce neměli. Až s přibývajícím časem jako by se hráči osmělili, jako první vystrkoval růžky Jaroslav Moučka. Jeho nepříjemnou střelu z levého kruhu ale Niklas Lundström vyrazil, o pár chvil pak nedokázal zakončit svůj průnik z levého křídla.

Také jihlavští hokejisté se začali dostávat do nebezpečnějších míst, přerovského útočníka zkoušel napodobit Martin Osmík. Jeho průnik Zubři ještě přestáli, Nicolase Werbika už ale museli zastavit faulem. Tribuny se dožadovaly trestného střílení, sudí si ale stál za svým a Tomáše Doležala potrestal dvěma minutami. V oslabení Přerova se Lukáš Klimeš vyznamenal proti dělovce Jana Pohla od modré.

Hrdinou druhé periody byl Niklas Lundström, který zlikvidoval řadu obrovský šancí Přerova. Hned dvakrát si na jeho zákrocích vylámal zuby Tomáš Sýkora. Nejprve nedokázal zvednout puk nad brankářovy betony po skvělé přihrávce Marka Sikory, později maskovaného muže neprostřelil z otočky před brankovištěm. Lépe si nevedl v přesilové hře po přihrávce přes brankoviště ani Roman Pšurný.

Gól visel ve vzduchu, málo kdo v tu chvíli ale čekal, že se o něj postará Dukla. Matěj Pekr si v přesilové hře narazil kotouč s Janem Pohlem a nechytatelnou dělovkou rozvlnil síť. Zubři se před druhou přestávkou snažili vyrovnat, leč marně. Jakub Navrátil v dobré pozici hned po vhazování těsně minul, v závěru periody pak před prázdnou bránou odklidil puk Václav Půža.

Ve třetí třetině se na výraznější šance opět čekalo až téměř do jejího závěru. Ty si vytvářeli převážně domácí. Lukáš Klíma se dostal do úniku a mohl Jihlavu přiblížit ke třem bodům, Lukáše Klimeše ale nepřekonal. Rozhodnutí měl na holi po přihrávce Nicolase Werbika také Tomáš Čachotský, hostující brankář ale držel přerovské naděje do poslední chvíle.

Zubři tak mohli zdramatizovat utkání při hře bez brankáře. Nedokázali si ale vytvořit potřebný tlak, a rušno tak místo toho bylo před prázdnou bránou Přerova. Matěj Pekr chtěl dopřát gól Nicolasovi Werbikovi, ten ale přihrávku zpod bruslí dloubl vysoko nad bránu. Lépe si pak nevedli ani Lukáš Anděl s Josefem Skořepou, mrzet je to ale nemuselo. Dukla si po fotbalovém výsledku dokráčela pro další tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Zápas byl naprosto vyrovnaný a rozhodly maličkosti. My jsme své šance nevyužili a domácí využili jednu přesilovou hru. Kdybychom neměli takové vyložené šance, tak se mi zápas hodnotí jinak a proto prohra mrzí. Domácím v klíčových momentech zachytal opravdu výborně brankář. Samozřejmě nám taky, ale v určité fázi zápasu jsme mohli vést 1:0 nebo 2:0. Bohužel a chtěl bych pogratulovat domácím trenérům k vítězství.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Bylo to těžké utkání. Soupeř byl silný, kor v defenzívní fázi, a byl hodně nepříjemný v rychlých protiútocích a hře okolo brány, kde je Přerov silný v klinčích a z toho si vytvářel příležitosti. Výborně zachytal Nik, protože chytil tutově tři čtyři nebo pět jistých gólů. Vyhrát na jeden gól je samozřejmě pěkné, ale musíme si vzít ze zápasu něco jiného. Protože v určitých fázích nám soupeř dělal problémy. Měli jsme spoustu hluchých míst v defenzívní fázi, v přechodu zpátky do obrany, a na tom musíme zapracovat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava