1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Pátá výhra z posledních šesti zápasů! Dukla přetlačila Benátky 3:1

26.10.2019 / Tomáš Nejedlo

Jihlavští hokejisté vstoupili do zápasu na ledě Benátek dobře. Aktivní hrou si vybojovali přesilové hry a jednu z nich využil dorážkou z brankoviště bek Daniel Kolář. V průběhu druhé části se Dukla dostala do velkého tlaku, který zakončil úspěšnou střelou od modré další zadák Jan Holý. Jenže domácí poté při přesilovce snížili a o zápletku do třetí třetiny bylo postaráno. Extrémně důležité však bylo, že hned ze začátku posledního dějství hosté přestali i díky výbornému Janu Brožovi tři oslabení a v závěru pečetil tři body trefou do prázdné klece Matěj Pekr - 3:1.
26.10.2019 17:00, Chance Liga - 18. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Žajdlík – Bukač, Žůrek, Buchtela, Kunst, Niko, Kovář, Aubrecht – Rychlovský, Šír, Průžek – Duda, Najman, Klapka – Jiruš, Chrtek, Wiencek – Šafařovský, Šeliga
1

HC Dukla Jihlava

Brož – Mareš, Staněk, Půža, Holý, Černohorský, Kolář – Čachotský, Skořepa, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Lichanec, Fronk, Machala – Čermák, Davídek, Piegl
3
Branky a nahrávky: 34. Duda (Niko, Průžek) – 10. Kolář (Poletín, Machala), 32. Holý (Pekr, Čachotský), 60. Pekr. Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Axman, Podrazil. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 303. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

V úvodu utkání mohli jít domácí do vedení, avšak Průžek po Bukačově přihrávce trefil jen tyčku. A tak po necelých deseti minutách hry trestali hosté, když využili svoji druhou přesilovou hru. Nutno podotknout, že jim k tomu pomohlo štěstí. Machalova pěkná střela prošla klubkem těl, Žajdlík viděl puk na poslední chvíli, přesto ho dokázal vyrazit, dojíždějící Poletín nasměroval kotouč na branku, zřejmě neúmyslně bruslí, ten prošel pod tělem přesouvajícího se Žajdlíka do brankoviště, kde už měl číhající Daniel Kolář opravdu lehkou úlohu - 0:1. Do konce první části hry měl ještě jednu šanci hbitý Jiří Průžek, kotouč za Brožova záda ale nedostal, a tak šly po první periodě oba celky do kabin za těsného vedení Dukly.

Ve 28. minutě zahrozili Jihlavští, a to dokonce při vlastním oslabení. Machala po svém úniku nechal vyniknout brankáře Žajdlíka, který se roztáhl na brankové čáře a zamezil cestě puku do branky. Domácím v utkání chybělo i trochu toho pověstného štěstíčka. Třeba jako při střele Šíra, která orazítkovala spojnici branky. Ve 32. minutě si hosté vytvořili tlak a po střele Jana Holého vedli o dva góly - 0:2. Benátky do zápasu vrátila přesilovková střela Radka Dudy z pravého kruhu - 1:2. Do konce druhé třetiny ještě zahrozil Šeliga, jenže neproměnil.

Do třetí třetiny šli Benátečtí v přesilovce a v ní mohl srovnat stav Radek Duda. Jeho pokus prošel změtí těl až k Brožovi, který důležitým zákrokem podržel Duklu. Další dobrou příležitost měl Jiří Průžek, jenže v sobotním večeru mu nebylo přáno - v této šanci jen těsně minul branku. Na druhé straně sám na Žajdlíka Poletín, zkusil střelu na vyrážečku, ale neuspěl. Jihlavští i nadále drželi těsný náskok, a tak jim příliš nevadila neproměněná tutovka Čachotského, který trefil Žajdlíkovo rameno. V samém závěru zkusili Benátečtí štěstí při hře bez brankáře, avšak prázdnou klec trefil Matěj Pekr a dal tak razítko jihlavské výhře - 1:3.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Odehráli jsme dobrou první třetinu, ve které jsme mohli jít do vedení, ale nepodařilo se nám vstřelit branky. Ve druhé třetině jsme se dostali pod mírný tlak. Opět jsme dnes měli sedm přesilových her, využili jsme ale jen jedinou. Beru to tak, že jsme opět prohráli o gól, protože v poslední minutě jsme inkasovali do prázdné branky. Přesilové hry neumíme využívat. Je dobré, že naším pohybem donutíme soupeře faulovat, ale pak přijde ta přesilová hra, ta třešinka na dortu, v tom smyslu, že dáme branku, což se nám ale nedaří. Na přesilových hrách musíme zapracovat. Věřím tomu, že se to otočí k lepšímu, přesilovky budeme využívat a budeme bodovat.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že nás čeká mladý tým, který bude dobře bruslit, což se potvrdilo. My v první třetině dali gól, pak jsme odskočili na 2:0 a bylo tam hodně šancí na zvýšení náskoku. Bohužel přišel kontaktní gól, to domácí „polilo živou vodou“ a do závěrečné třetiny jsme chtěli hrát dobře z obrany. Až na drobné chyby se to povedlo, domácí pak v závěru hráli na riziko a my to potrestali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie