1:2p
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Jihlava neudržela jednobrankové vedení. Bonusový bod míří do Prahy

30.10.2019 / Milan Horák

30. října se na Horáckém zimním stadionu odehrálo 19. kolo Chance Ligy mezi Duklou a Slavii. Na stadion si našlo cestu 1508 diváků, kteří byli svědky velice vyrovnaného zápasu. Po 60 minutách se za stavu 1:1 čekalo na prodloužení. O bonusovém bodu rozhodl Daniel Vrdlovec, který se po dorážce trefil za záda Chaloupka a zápas skončil za konečného stavu 1:2 po prodloužení. Za Duklu se trefil jako jediný Michal Poletín.
30.10.2019 17:30, Chance Liga - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Mareš, Staněk, Půža, Holý, Černohorský, Kolář, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Lichanec, Juda, Fronk – Piegl, Davídek, Čermák
1

HC Slavia Praha

Michajlov – Duda, Novák (C), Hořava, Steinocher, Barák, Hejda, Antoš – Šmerha, Vampola (A), Vlček – Šteiner, Kuťák, Všetečka – Ondráček, Vrdlovec, Furch – Doležal (A), Kohút, Brož
2
Branky a nahrávky: 29. Poletín (Fronk) – 40. Všetečka (Vlček), 62. Vrdlovec (Novák, Kuťák). Rozhodčí: Fiala, Koziol – Roupec, Hranoš. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1508. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Začátek první třetiny byl z obou stran spíše opatrnější. Postupem času se začalo hrát nahoru dolů a v polovině první části začala mít domácí Dukla více ze hry. Nikdo by se nemohl divit, kdyby domácí šli po první dvacetiminutovce do kabin za příznivějšího stavu. Hráči Dukly měli na holích minimálně 4 gólové šance, ale chybělo přesnější zakončení. Chaloupek se na druhé straně spíše rozchytal než aby se příliš zapotil po pražských pokusech. Dukla si také v první části vyzkoušela dvě početní výhody 5 na 4, ale ani v těch nebyla úspěšná. Oba celky šly do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Dukla se mohla ve druhé třetině nastartovat další početní výhodou 5 na 4, která se 10 vteřin před koncem trestu proměnila na 5 na 3 po vyloučení Martina Ondráčka. Ani tu však Dukla nedokázala využít. Na první gól v zápase si fanoušci museli počkat až do 29. minuty. Rozehrávku Slavie vystihl Fronk, nahrál do jízdy Michalu Poletínovi a ten z pravého kruhu propálil betony Michajlova - 1:0. Dukla si vedení hlídala až do 40. minuty. Za podrážení si šel odsedět trest Lichanec a Slavia cítila šanci. 25 vteřin před koncem druhé části se na modré čáře do kotouče opřel Vlček a před brankou Chaloupka vznikl obrovský zmatek. Jako první si v předbrankovém prostoru našel kotouč Robin Všetečka a dokázal ho dopravit za záda domácího Chaloupka. Do kabin se rozcházeli hráči za stavu 1:1.

Třetí část se odehrávala ve stejných notách jako ta první. Na opatrný vstup a opatrnou hru se mohlo 1508 diváků dívat až do konce třetí části. Třetí třetina byla bez gólových šancí, výkon obou celků nemastný, neslaný. Necelou minutu před koncem měli hosté šanci opět po závaru před brankou Chaloupka, který si ale nakonec našel kotouč jako první a přikryl ho lapačkou. Po 60 minutách se na Horáckém zimním stadionu čekalo na prodloužení.

Prodloužení trvalo pouhou minutu a 21 vteřin. Bonusový bod ukořistil pro pražskou Slavii Daniel Vrdlovec, zavezl kotouč do pásma, vystřelil, kotouč se k němu opět odrazil a dorážkou ho dostal za záda Chaloupka. Konečný stav zápasu 1:2.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Ceníme si dvou bodů proti silnému soupeři. První dvě třetiny byly z naší strany slabší, rozkoukávali jsme se. Měli jsme málo střel a bylo to zapříčiněno i zbytečnými oslabeními. Těch se do příště musíme vyvarovat. Měli jsme v obou třetinách po dvou trestech a pak jsme se do zápasu pomalu dostávali. Třetí část byla z naší strany nejlepší. Měli jsme tlak do brány, vytvářeli jsme si střelecké příležitosti a možná ve finále jsme pak byli o jeden gól malinko lepší.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme vstoupili dobře. Měli jsme pohyb, vytvořili jsme si šance. Ale přesto, že jsme si je vytvořili, bohužel dáváme hrozně málo branek. Dneska jsme dostali dva stejné góly, dvě dotlačenky z brankoviště, při kterých se necháme někam odtáhnout a necháme před branou volného hráče soupeře. Je to pořád stejný scénář. Soupeř ale hrál velice dobře, byl urputný v obraně a během určitých fází hry stál na modré ve čtyřech, pěti hráčích, takže jsme se do hry těžko dostávali. Ale jak říkám. I přes naše vytvořené příležitosti jsme byli platoničtí v zakončení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie