1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Fantazie! Dukla vykradla Kladno i potřetí a v úterý může sezonu ukončit

25.04.2021 / Filip Ardon

Tohle muselo fanoušky bavit! Jihlava předvedla na ledě favorita srdnatý výkon a nakonec slaví těsnou výhru. Přitom ale musela skóre otáčet, na šťastnou branku Kubíka z přesilovky ale včas reagoval z početní výhody Matěj Pekr, který pak musel kousnout tvrdý zákrok na jeho osobu od Zacharčuka. Ale Dukláky to nerozhodilo, vítěznou branku dal v čase 53:56 tečí Tomáš Jiránek a Jihlava má zase nabito na to, aby doma ukončila sezonu.
25.04.2021 17:00, Chance Liga - 0. kolo

Rytíři Kladno

Košarišťan – Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, Suchánek, Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec, Jágr – Marosz, Kubík, Hlava – Melka, Pitule, Račuk – Jelínek, Machač, Bílek
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Bukač, Černý, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Jiránek, Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, V. Brož
2
Branky a nahrávky: 31. Kubík (Melka, Račuk) – 34. Pekr (Černý, Čachotský), 54. Jiránek (Havránek, Lichanec). Rozhodčí: Zubzanda, Souček – Zídek, Bohuněk. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 0. Střely na branku: 47:24 (10:8, 13:9, 24:7). Zblokované střely: 9:5. Vhazování: 33:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Zápas odstartoval kladenskou aktivitou a hned v úvodu měl výbornou možnost Nicolas Hlava. Z dobré pozice ale trefil jen Zhukovovo rameno. V přesilové hře pak nadvakrát dorážel Machalovu střelu Rostislav Marosz a vzápětí pálil i Tomáš Plekanec, Jihlava však s velkým štěstím obstála. Jenže Rytíři nevyužili svoje početní výhody stejně jako Jihlava a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Změnu skóre nepřineslo ani přečíslení hostů v poslední minutě, protože Andrej Košarišťan si mezeru mezi betony šikovně pohlídal.

Druhá část ale opět odstartovala kladenským náporem. Domácí se v úvodních minutách drželi v pásmu a hrozili zejména od modré. Odtamtud pálil Jakub Suchánek i Stěpan Zacharčuk, tečované puky však vypadly jen těsně vedle jihlavské branky. Na druhé straně vzápětí Dukla dostala Košarišťana po Fronkově akci úplně z pozice, do odkryté sítě ale kotouč nedostala. Čekání na gól tak skončilo až po polovině utkání. Adam Kubík se v přesilovce dostal k dorážce na pravém kruhu, trefil tyč a otáčející se Maksim Zhukov si srazil puk do sítě – 1:0. Jenže Zach Frye následně v šarvátce neudržel nervy, dal o ránu navíc a poslal svůj tým do oslabení. Na modré čáře pak dostal nabito hostující Matěj Pekr a předvedl, jaký je střelec – 1:1.

Rytíři si ve třetí části mohli vystřelit vedení v další početní výhodě, zakončujícího Plekance ale skvěle vychytal Zhukov, který vzápětí zastavil i rozjetého Ondřeje Machalu. V jihlavských barvách proklouzl až před kladenskou bránu Filip Eliáš, Košarišťan ovšem zasáhl špičkou betonu. Velmi blízko skórování se posléze dostala také Maroszova formace. Zkušený centr individuálně neuspěl a vzápětí nevyužila dorážku ani obě jeho křídla. To Dukla byla úspěšnější. Při signalizované výhodě nahodil puk Tomáš Havránek a Tomáš Jiránek tečoval kotouč do sítě. Že se nejednalo o hru vysokou holí, posvětil i videorozhodčí – 1:2. Domácí v závěru odvolali brankáře a sahali po vyrovnání, ani z bezprostřední blízkosti však nedostali kotouč za ruského fantoma v barvách Dukly.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): Nehodnotí se mi to dobře. Chybělo mi tam větší nasazení. Hned na začátku zápasu jsme dostali šest minut přesilové hry, což jsme nevyužili. Po dvou vítězstvích v Jihlavě jsem čekal, že tam od nás bude víc. Až po gólu na 1:2 to najednou šlo. I když jsme zase měli hodně střel, tak nejsme produktivní.

Viktor Ujčík (Jihlava): Po dvou prohraných zápasech doma se mi tenhle hodnotí zase lépe. Byl to zápas play off se vším všudy. Byl to boj o každý metr ledu a oba gólmani podali vynikající výkony. Je vidět, že týmy už jsou trošku unavené a že je to dlouhé. Tohle už se rozhoduje hlavami a nasazením. My měli obětavost, všechno, samozřejmě i trochu štěstí, že jsme to byli my, koumu tam gól padl. Jsme za to rádi a moc si ceníme toho, že jsme dokázali Kladno potřetí porazit v této sérii u něj doma.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie