1:2
(0:0, 0:1, 1:1)

Tomáš Chlubna rozhodl v 54. minutě zápas a Dukla veze ze Šumperku tři body

19.12.2022 / Natálie Poláčková

V utkání Dukly na ledě Šumperku se na gól čekalo v úvodní třetině marně, ačkoliv Jihlava byla aktivnějším týmem. První branka padla až ve 26. minutě, kdy se z dorážky prosadil Tobiáš Handl. Ve třetí třetině se ale domácím povedlo po střele mezi betony srovnat. Trvalo pouze dvě minuty a Jihlava šla znovu do vedení. Tentokrát zásluhou Tomáše Chlubny, jehož střelu si do brány zasunul domácí kapitán. Zbytek zápasu již červenožlutí zvládli a i podruhé v sezoně vezou z ledu Draků tři body - 2:1.
19.12.2022 18:00, Chance Liga - 30. kolo

DRACI PARS Šumperk

Hamalčík – Eliáš, Kadeřávek, Hrachovský, Rutar, Dudycha, Kunst, Drtil – Mácha, Bartoš, Průžek – Jelínek, Šuhaj, Svoboda – Nedvídek, Kohút, Vachutka – Jouza, Bernat, Křemen
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Chvátal, Kolář, Kočí, Jáchym, Vala, Dundáček – Chlubna, Miškář, Brož – Harkabus, Skořepa, Pořízek – Cachnín, Handl, Juda
2
Branky a nahrávky: 51. Mácha (Průžek, Bartoš) – 26. Handl (Cachnín), 54. Chlubna (Dundáček). Rozhodčí: Valenta, Rapák – Zídek, Hnát. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1104. Střely na branku: 23:30. Zblokované střely: 5:7. Vhazování: 19:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Jako první se do akce dostal domácí Rutar, ale jeho pokus skončil v ochranné síti. Po zakázaném uvolnění se k pokusu dostal také Dundáček. Ten však trefoval bránu z ostrého úhlu a pouze rozvlnil boční síť. Zmatku v předbrankovém prostoru se minutu poté snažil využít Pořízek, který nakonec trefil pouze brusle bránících hráčů. Na obou stranách byly síly vyrovnané až do 10. minuty, kdy přišla tutovka domácího Průžka. V samostatném úniku volil forhendové zakončení do středu brány. Beran byl však nejúspěšnější.

Do koncem třetiny už k vidění příliš šancí nebylo. Dukla sice dostala šanci na přesilovku, ale příliš platné jí to nebylo. Největší šanci měl Tomáš Chlubna, když z levé strany vymyslel forhendové zakončení.

Již od začátku druhé dvacetiminutovky byly k vidění šance na obou stranách. V průběhu jedné minuty se na straně domácích mohl prosadit Filip Eliáš a Joshua James Mácha. První jmenovaný ztratil stabilitu při srážce s Jáchymem. Naopak Mácha střílel z úhlu a Beran skvěle zasáhl. Poté se ale do šance dostal Cachnín, který z kruhu poslal křižný forhendový pokus na gólmana. Ten Hamalčík vyrazil před sebe, kde stál Tobiáš Handl. Ten už neměl problém nasměrovat kotouč do odkryté části brány.

O chvíli později se mohli prosadit také domácí. Po individuální šanci Průžka mohl skórovat Kadeřávek z kruhu, ten trefil pouze pravou ruku Berana. Faul Pořízka domácím příliš nepomohl. Šumperk se nemohl příliš dostat dopředu až do chvíle, než se vrátil jihlavský útočník na led. Po nepříliš výrazných šancích na trestnou zamířil také Handl, ale ani jeho vyloučení nedokázal Šumperk využít.

Tomáš Harkabus zkusil vystřelit z levého kruhu, puk nakonec skončil nad břevnem. Jihlava se dostala do přečíslení dva na jednoho, ale to úspěchem neskončilo. Rutar vystrčil hokejku a zabránil tak střele. U mantinelu vybojoval puk Mácha, který přetlačil Křehlíka. Ačkoliv se Mácha dostal ke střele, tak jeho pokus mezi betony zastavil Beran. Nastalo vyloučení Chlubny, což dostalo Šumperk do šance. Lukáš Nedvídek dostal nabito k pravému kruhu, Adam Beran nejprve vyrazil jeho pokus a poté zasáhl i proti dorážce. Domácí nevyužili ani třetí přesilovku v zápase, ale stále se drželi na kotouči.

V 51. minutě nakonec přeci jen Joshua James Mácha překonal svou střeleckou smůlu, když prostřelil puk pod levým betonem Berana. Trvalo pouze dvě minut a Dukla šla znovu do vedení, když Tomáš Chlubna vystřelil. Jeho pokus sice vyrazil Hamalčík betonem, ale puk mu skončil u brusle. Toho si všiml domácí kapitán, ale právě on nakonec dorazil puk za brankovou čáru. Jihlava poté hrála spíše trochu defenzivnější hokej, což se jí také vyplatilo a udržela si tak vedení až do konce zápasu.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): My jsme moc rádi, že to dnes dopadlo tak, že jsme vyhráli za tři body. Myslím si, že bylo znát, že se zápas hraje po delší době. Hráli jsme ve třech lajnách a soupeř dobře bruslil, dobře nás napadal, měli jsme s ním problémy, ale kluci to zvládli. Jsem rád, že i když soupeř vyrovnal ve třetí třetině, tak jsme znovu našli způsob, jak hrát, a vyhráli jsme. Dnes parádně odmakaný zápas a děkuji klukům za tři body.

Lukáš Majer (DRACI PARS ŠUMPERK): Dnes to byl náročný, těžký a urputný zápas. Jihlava těžila ze silových parametrů a hrála velmi zkušeně. My jsme měli poměrně dobrý pohyb na to, že to byl zápas po reprezentační přestávce. Bohužel jsme z těch šancí, které jsme si vytvořili, vstřelili pouze jednu branku. Myslím si, že jsme zápas měli dotáhnout do bodového zisku, už jenom díky tomu vyrovnání. Bohužel jsme udělali jednu chybu na modré čáře a soupeř z protiútoku trestal. Jihlava byla dnes prostě zkušenější. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme s tím týmem drželi krok celých 60 minut, ale jednoznačně jsme měli sílu na to, abychom ten zápas zlomili do bodu, což se nepovedlo. Lukáš Žálčík dnes do zápasu nenastoupil pro nemoc.