V baráži bez Buzka, Kaděry a Mareše!

26.02.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava nepočítá pro baráž s trojicí zkušených hráčů. Ve zbývajících dvou zápasech základní části, ani v bojích o udržení, se v jihlavském dresu neobjeví Petr Buzek, Roman Kaděra a Jaroslav Mareš. Všichni tři hokejisté opustili tým před sobotním dopoledním tréninkem.

„Je to interní záležitost klubu. Vedení se prostě s těmito hráči nedomluvilo na další spolupráci. Možná je to dobrý krok, ale to se ukáže až v budoucnu,“ řekl k absenci Buzka, Kaděry a Mareše, kouč Dukly Richard Farda.
Více světla do situace nevnesl ani jednatel klubu ing. Ivan Padělek. „Sportovní přípravu těchto tří hráčů jsem dnes zastavil. Ani jeden z nich už není v kabině. Nejsou připraveni nastoupit za nás v baráži. To je zatím vše, co bych k tomu chtěl říct.“

Petr Buzek se na konci ledna vrátil do jihlavského týmu z měsíčního hostování v Litvínově. Mistr světa z Petrohradu se přitom nikterak netajil tím, že se mu zpátky do nejhoršího týmu soutěže nechce. Od svého návratu do Dukly měl neustále zdravotní problémy a na ledě se objevoval pouze sporadicky. V pátečním prohraném souboji se Znojmem nasbíral dva minusové body. „Nechci se k celé věci vyjadřovat. S panem Padělkem jsme zatím neměli žádné sezení, kde bychom si vše v klidu vyříkali. Možná později,“ odmítl jakékoliv komentáře sedmadvacetiletý bek.

Mizerný výkon z utkání 50.extraligového kola zřejmě definitivně zavřel dveře do jihlavské kabiny i zbývajícím dvěma hokejistům. Roman Kaděra byl na ledě vidět pouze ve chvíli kdy odjížděl na trestnou lavici, jeho minimální chuť do hry nešla přehlédnout. Jaroslava Mareše dokonce trenéři do poslední části ani nepostavili. „Museli jsme s naší hrou něco udělat a rozhodli jsme se raději poslat do útoku Petra Valu,“ prohlásil po pátečním zápase jihlavský trenér Richard Farda.