Hráči ročníku 2008 si z Českých Budějovic dovezli stříbrné medaile

20.04.2019 / Jaroslav Wollmann

Další mládežnická kategorie, hráči ročníku 2008, se ve dnech 6. - 7. 4. zúčastnili prestižního turnaje SPRING CUP v Českých Budějovicích. V zápasech hraných na 3 x 15 minut se družstvo Tomáše Dzurika poměřilo systémem každý s každým s týmy Olomouce, Vítkovic, pořadatelským týmem Lvů Českých Budějovic patřící Jaroslavu Pouzarovi, Letňan a v závěrečném utkání s Kladenskými Rytíři.

Turnaj nabídl spousty překrásných hokejových bitev, přičemž ani jedno družstvo neprošlo turnaje bez hořkosti porážky. Tým Dukly vyjma utkání s vítěznou Olomoucí ostatní zápasy herně zvládl, soupeře dokázal třikrát zaslouženě porazit a jedenkrát smolně prohrát. Suma sumárům si jihlavští páťáci z turnaje odvezli zasloužené stříbrné medaile a udělali tak parádní tečku za uplynulou sezonou.


Dominik Koníř brání obětavě brankáře proti nájezdům Kladenských Rytířů

Výsledky

HC Lvi 2009 - HC Letci Letňany 2:3

HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 1:6
Branka Jihlavy: Kouba.
Komentář Tomáše Dzurika: Do půlky zápasu bylo klání poměrně vyrovnané a drželi jsme výsledek 1:1. Soupeř měl ve svých řadách tři výrazné hráče, kteří vzali poté osud utkání do svých rukou a zaslouženě dotáhli svůj tým k vítězství.


Tomáš Pešl společně s brankářem Janem Menšíkem uhasili oheň v jihlavském brankovišti

HC Lvi 2009 - HC Vítkovice RIDERA 2:4

HC Lvi 2009 - HC Rytíři Kladno 5:4

HC Lvi 2009 - HC Olomouc 2:3


Rychlonohý Pelhřimovský Jiří Forst byl jeden ze dvou nových akvizit v dresu s ježkem na prsou

HC Dukla Jihlava - HC Vítkovice RIDERA 6:4
Branky a nahrávky Jihlavy: Kouba (Katolický), Kouba (Kunc, Lukáš), Katolický (Kouba), Katolický, Katolický, Zmrhal.
Komentář Tomáše Dzurika: Krásná hokejová bitva, které nechybělo tempo, kombinace či individuální akce na obou stranách. Přesto jsme měli více ze hry než soupeř a zaslouženě vyhráli.


Druhá posila, Šimon Katolický, předváděl skvělé výkony a patřil k nejlepším hráčům na turnaji

HC Rytíři Kladno - HC Letci Letňany 2:5

HC Rytíři Kladno - HC Vítkovice RIDERA 3:7


Matyáš Matulka prchá před Kladenským kapitánem

HC Dukla Jihlava - HC Lvi 2009 4:6
Branky a nahrávky Jihlavy: Zmrhal (Pešl, Kouba), Koníř (Katolický), Pešl (Katolický), Kouba (Zmrhal).
Komentář Tomáše Dzurika: I v tomto utkání jsme měli nad soupeřem navrch, to i přesto, že domácí nechali téměř celé utkání svojí třetí formaci na střídačce a na led víceméně chodili pouze první dvě. V půlce utkání a v úvodu třetí třetiny jsme měli mnoho možností odskočit o více než jednu branku, což se nám nakonec nepodařilo a zákonitě vymstilo, kdy poté po sporném trestném střílení bylo několik minut před koncem vyrovnáno. Do rozhozené hry soupeř v rychlém sledu přidal další dvě branky a utkání otočil, nicméně nehledě na výsledek zaslouží za toto utkání kluci pochvalu.

HC Rytíři Kladno - HC Olomouc 3:12


Tomáš Kunc nedaroval nikomu metr ledu zadarmo, o čemž se mohl přesvědčit jeden z kladenských hráčů

HC Vítkovice RIDERA - HC Letci Letňany 4:5

HC Dukla Jihlava - HC Letci Letňany 2:1
Branky a nahrávky Jihlavy: Kouba, Forst (Katolický).
Komentář Tomáše Dzurika: Začátek utkání byl u obou týmů velice ospalý, kdy hráči se vzpamatovávali z předchozího dne, kdy museli odehrát tři utkání v téměř kompletním hokejové čase 3 x 20 minut. Od půlky zápasu jsme začali hýřit větší aktivitou, projevilo se to, že téměř celý tým jsme měli z kvalitních bruslařů a dokázali jsme si utkání v poklidu pohlídat.


Radující se David Zmrhal z branky v Kladenský síti. Jihlavský univerzál i přes střeleckou smůlu a několik nastřelených brankových konstrukcí zapsal v turnaji slušných 6 branek

HC Vítkovice RIDERA - HC Olomouc 6:2

HC Letci Letňany - HC Olomouc 1:3

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 11:2
Branky a nahrávky Jihlavy: Zmrhal (Kouba), Katolický (Lukáš), Beraczka (Matulka M., Drdla), Katolický, Zmrhal (Kouba), Zmrhal, Katolický (Koníř, Lukáš), Beraczka (Kouba), Zmrhal, Katolický, Forst.
Komentář Tomáše Dzurika: S vidinou medaile jsme na soupeře vlétli a od začátku se tlačili do šancí, které jsme dokázali proměňovat. Po druhé části jsme vedli zaslouženě 8:0, ve třetí části prvně dokázali kluci udržet koncentraci a pokračovat v nastavené hře, bohužel poté v závěrečných minutách jsme polevili a soupeři dovolili výsledek korigovat, což nás v případě závěrečného vítězství domácích a počítání skóre mohlo mrzet. Naštěstí se tak nestalo a při závěrečné minitabulce tří týmů jsme s oběma soupeři měli pozitivní bilanci a došli si pro skvělé druhé místo.


Adam Beraczka umí přitvrdit, což na vlastní kůži poznal jeden z hostujících hráčů

Tabulka

Pořadí   Tým                    Skóre   B
1.       HC Olomouc             26:13  12
2.       HC Dukla Jihlava       24:19   9
3.       HC Letci Letňany       15:13   9
4.       HC Vítkovice RIDERA    25:18   9
5.       HC Lvi 2009            17:18   6
6.       HC Rytíři Kladno       14:40   0  


Společné foto zúčastněných družstev

Hodnocení turnaje Tomáše Dzurikem

Kluci se s turnaje popasovali parádně, kdy jsme přijeli pouze ve 13 hráčích do pole, jelikož jeden hráč nám onemocněl a druhého jsme nevzali skrze problémy s chováním ve škole a na hokeji. Zvládli jsme pět těžkých zápasů ve dvou dnech bez nějakého většího zakolísání, drtivá většina kluků se stejně jako v sezóně točila na postech obránců a útočníků, přesto jsme zaslouženě skončili na druhém místě za Olomoucí, která měla největší herní kvalitu ze všech týmů a tři výrazné hráčské osobnosti. Brankáři si také dovezli svojí lepší formu a můžeme říct, že druhé místo lze nazvat překvapením i zadostiučiněním, jelikož kluci toho ročníku nejsou obdařeny herními schopnostmi jako některé jiné ročníky, ale jsou to takové nenápadné pracovité povahy, které se vždy snaží odvést ze sebe maximum, někdy se daří více, někdy méně, přesto se snaží jet nadoraz a tato medaile je jim odměnou a motivací do další práce.

Statistiky hráčů Jihlavy

Post    Přijmení        Z    G    A     B 
Ú	Katolický 	5    7    4    11
Ú	Kouba	        5    5    5    10
Ú/O	Zmrhal          5    6    1     7
O/Ú	Lukáš	        5    0    3     3
O/Ú	Beraczka	5    2    0     2
O/Ú	Forst		5    2    0     2
Ú/O	Koníř		5    1    1  	2
Ú/O	Pešl		5    1    1    	2
Ú/O	Drdla		5    0    1	1
Ú/O	M. Matulka	5    0    1	1
Ú	Kunc		5    0    1	1
O/Ú	Jurný		5    0    0	0
Ú	Toman		5    0    0	0

Post    Přijmení        Z    Minuty    OB 
B	Menšík		5	123	7
B	Žďimera		5	122    12


Horní Řada: asistent trenéra Pavel Zmrhal, David Zmrhal, Matyáš Drdla, Matyáš Toman, Tomáš Pešl, Jiří Forst, Jinřich Lukáš, Dominik Koníř, Martin Kouba, trenér Tomáš Dzurik
Spodní řada: Matyáš Matulka, Jan Menšík, Tomáš Kunc, Šimon Katolický, Ondřej Jurný, Albert Žďimera, Adam Beraczka