V Jihlavě zatím vládne spokojenost

15.10.2005 / Eva Streichsbierová

První hokejová liga má za sebou úvodní čtvrtinu základní části. Dukla Jihlava se po třinácti odehraných kolech usadila na třetím místě tabulky. Zatímco v domácím prostředí si vedla až jako sedmá nejlepší, v zápasech na cizím ledě jednoznačně dominovala. Nejproduktivnějším hráčem jihlavského týmu je se 14 body Daniel Hodek.

Před začátkem sezóny pasovali hokejoví odborníci do role favorita především Ústí nad Labem a Mladou Boleslav. Prvně jmenovaný klub je v současné době druhý, Středočechům patří sedmá pozice. S ještě loni extraligovou Jihlavou se sice také počítalo, ale podstatně méně. „Myslím, že moc lidí nám nevěřilo, ale my hrajeme dobrý hokej a třetí místo je velmi slušné. Daří se nám hlavně venku, naopak doma máme trošku svázané ruce,“ říká jeden z nejproduktivnějších jihlavských útočníků Roman Hlouch.

Na Horáckém zimním stadionu mohla Dukla v první čtvrtině soutěže nasbírat maximálně 21 bodů, získala jich 13. Venku bylo ve hře 18 bodů a jihlavští hokejisté si jich domů přivezli také 13. „Musíme hrát pořád stejně, venku i doma. Chceme našim fanouškům dokázat, že hokej hrát umíme,“ tvrdí Roman Hlouch. Důvod je zřejmý, do hlediště jihlavského hokejového stánku se totiž zatím diváci příliš nehrnou. „Určitě nás to mrzí, je to velká škoda. Myslím, že hodně zápasů jsme odehráli dobře. Ale zase na druhou stranu to není jenom problém Jihlavy. Když se koukám do novin, tak ve spoustě jiných měst je to podobné.“

S postavením v tabulce po třinácti kolech je spokojený také jihlavský lodivod Aleš Polcar. „Určitě si nestěžujeme. Jsme nahoře a kluci hrají dobrý hokej. Myslím, že zatím se nám nepovedl jenom zápas proti Ústí nad Labem. Tam nás soupeř přehrál. Jinak můžeme být maximálně spokojeni a já jsem přesvědčen, že pokud takhle budeme hrát dál, tak se můžeme nahoře v klidu držet,“ nešetří chválou na adresu svých svěřenců asistent hlavního kouče Chalupy, Aleš Polcar.

Dukla v číslech
Na vedoucí Havířov ztrácí Dukla Jihlava dva body, na druhé Ústí nad Labem jeden a před čtvrtou Ostravou má momentálně náskok čtyř bodů. Statistikám jednotlivců v jihlavském týmu vévodí první útok. Nejproduktivnějším hráčem je se 14 body Daniel Hodek, nejlepším střelcem se 7 góly Ladislav Rytnauer a nejpřesnějšími nahrávači Daniel Hodek společně s Oldřichem Bakusem. Oba asistovali u 9 gólů. Brankář Jaroslav Suchan odchytal všech 13 zápasů a jeho úspěšnost zásahů přesahuje 94 procent.