Útočník Tomáš Harkabus přidá minimálně dvě další sezony v dresu Dukly

27.06.2023 / Daniel Lhotský

Dukle se po konci sezony podařilo udržet stálici v sestavě Tomáše Harkabuse i pro následující ročník Chance ligy. Novou informací však je, že klub si pojistil nejlepšího střelce sezony 2022/23 až do sezony 2024/25. „Tomáš byl nejlepším střelcem týmu v loňské sezoně. Uplatňovali jsme opci pro letošní sezonu, pak ale kontrakt po sezoně 2023/24 končil. Chtěli jsme ze strany klubu mít Tomášovy služby zajištěny i na sezonu 2024/25, a to se povedlo. Dnes jsme úmluvu stvrdili podpisem,“ řekl k podpisu nové smlouvy s důležitým hráčem jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Tomáše Harkabuse znají fanoušci Dukly velmi dobře. První starty v červenožlutém dresu si připsal už v sezoně 2014/15 a od sezony 2018/19 už působí výhradně v Jihlavě. Zajímavostí je také Harkabusova stabilita v počtu nasbíraných bodů, během sezon 2018/19 a 2022/23 až na jednu výjimku vždy posbíral mezi 25 až 30 body. Celkově stihl odehrát v dresu Dukly už 360 zápasů, ve kterých vybojoval 182 bodů za 95 gólů a 87 asistencí.

„S panem Ščerbanem to bylo víceméně rychlé jednání. Moje priorita byla zůstat tady v Dukle a dohodli jsme se bez problémů, moje smlouva je podepsaná na další dvě sezony,“ říkal k podpisu Tomáš Harkabus. Ke konci aktuálního kontraktu by už mohla finišovat stavba nové Horácké arény, což je i pro Harkabuse jisté lákadlo. „Určitě bych si chtěl zahrát i v nové aréně. Doufám, že už se neobjeví žádné zádrhely v bourání a stavbě, aby se hala rychle postavila, a hokej se mohl hrát znovu v Jihlavě, kam patří.“ A jakého umístění by rád dosáhl během následující sezony? „Řekl bych udělat lepší výsledek než loni. První cíl je samozřejmě play-off, potom už se uvidí podle aktuální formy,“ dodal.


Tomáš Harkabus a Bedřich Ščerban během podpisu nové smlouvy.