Zájem byl oboustranný a jsem rád, že jsem v Dukle, říká Roman Půček

04.05.2024 / Tomáš Lysý

První týden letní přípravy má za sebou také útočník Roman Půček, který přišel z Vítkovic, ovšem polovinu sezony odehrál také ve Vsetíně. Tříleté pendlování mezi oběma týmy vyměnil za jistotu v Jihlavě, se kterou bude chtít dosáhnout co největších úspěchů. „Se spoluhráči se nyní vidím každý den. Nemám problém zapadnout kamkoliv. Město jsem si zatím prošel jen tak trošku a určitě mám ještě co dohánět,“ usmívá se hráč s 32 starty v extralize.

Jeho přestup do Dukly se rodil velmi rychle a poměrně jednoduše. Zájem měl totiž hráč i klub. „Snažil jsem se přes svého agenta zjistit, jak to na Dukle vypadá. A zjistil jsem, že se na mne trenér pan Ujčík také ptal. Zájem byl oboustranný, takže pak vše bylo velmi rychlé. Jsem rád, že jsem v Dukle,“ říká Roman Půček, který v předešlých třech sezonách pendloval mezi Vsetínem a Vítkovicemi. „Uvědomil jsem si, že takhle to dál nejde. Chci hlavně co nejvíce hrát. Je jen na mne, jaký prostor dostanu, ale udělám pro to maximum,“ sdělil před několika dny, kdy ho Jihlava oznámila jako posilu.

První týden byl pro něj zejména poznávací. Vyjma dvou sezon strávil celou kariéru ve Vsetíně nebo ve Vítkovicích. „Se spoluhráči se vidíme každý den. Nemám problém zapadnout kamkoliv a v tomhle žádný problém nevidím. Město jsem si zatím prošel jen tak trošku, určitě mám ještě co dohánět,“ hlásí s úsměvem hráč, který nemá letní přípravu příliš v oblibě. „Je to každý rok celkem stejné. Má to tak podle mne většina hokejistů. První týden přípravy byl standardní, měli jsme nějaké počáteční testy a teď už jsme najeli do normálního režimu. Jsme zde proto, abychom se zlepšovali a když budeme dodržovat, co máme, tak to splníme,“ myslí si 190 centimetrů vysoký útočník, který byl měl se svými parametry uplatnit i potřebný důraz.

Během letní přípravy bude probíhat mistrovství světa v ledním hokeji, na které by se velmi rád vydal. Nikoliv do Prahy, ale do moravskoslezské metropole, která bude spolu s hlavním českým městem na více jak dva týdny hokejovým centrem. „Říkal jsem si, že bychom možná s přítelkyní na nějaký zápas zašli. Uvidíme, jak to dopadne, ale určitě bychom se do Ostravy na nějaký zápas rádi podívali,“ hlásí útočník, který strávil sezonu 2018/2019 v kanadské juniorce (Soo Greyhounds) a po návratu zkoušel rok štěstí v Liberci, aby se následně vrátil do mateřského Vsetína.

Roman Půček bojoval v posledních třech sezonách v barvách Vítkovic a Vsetína, se kterým se Dukla během předešlých čtyř sezon pravidelně utkává v play off. Nyní přechází na opačnou stranu barikády. Foto: Markéta Křížová