Dukla vítá zahraniční posilu, ze švédské juniorky přichází Marcel Štefančík

03.07.2023 / Daniel Lhotský

Po roční pauze bude mít Dukla opět zahraničního hráče ve svém kádru. Ze švédské juniorské soutěže do Jihlavy posílí útočník ze Slovenska Marcel Štefančík. Pro dvacetiletého odchovance Popradu nepůjde o první působení v českých soutěžích, Štefančík už působil v dorosteneckém týmu Chomutova. „Kontaktoval mě agent, že by Dukla Jihlava měla o mě zájem. Líbilo se mi to právě i s ohledem na dobrou tradici Dukly Jihlava a věřím, že budu v týmu platným hráčem," komentoval přestup do Dukly Marcel Štefančík.

„Marcel má velký potenciál do budoucna. Mohl by to být důležitý článek pro náš tým a opora. Už odehrál nějaké zápasy v nejvyšší švédské lize i v evropské lize. Je velmi dobře, že jsme ho získali pro Duklu,“ pochvaluje si novou posilu v kádru Jihlavy jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Marcel Štefančík zazářil během sezony 2018/19, kdy v dorostenecké extralize vybojoval během 30 zápasů neuvěřitelných 77 bodů za 37 gólů a 40 asistencí, své první starty začal sbírat i mezi juniory. O rok později se přesunul do Švédska, kde působil až do loňské sezony. V nejvyšší dorostenecké i juniorské soutěži sbíral přes dvacet bodů za základní část, od týmu Lulea dokonce dostal v minulé sezoně i možnost šesti startů ve švédské SHL. Kromě toho se také dostal několikrát do slovenských mládežnických reprezentací, nejvýznamnější z nich byl start na letošním Mistrovství světa do 20 let.


Marcel Štefančík ve dresu Chomutova, kde patřil k nejlepším střelcům celé Extraligy dorostu. Foto: Ronald Hansel/Hokej.cz


Marcel Štefančík a Bedřich Ščerban po podpisu smlouvy. Foto: Vladimír Šťastný