První trénink byl ve vysokém tempu. To mi ale svědčí, říká nováček Samuel Krajč

25.07.2023 / Vít Trubička, Daniel Lhotský

V sobotu navečer dorazil na Vysočinu a už v pondělních ranních hodinách se hlásil Viktoru Ujčíkovi na prvním tréninku letní přípravy. Řeč je o nové akvizici Jihlavy Samuelu Krajčovi. Ten minulou sezonu strávil střídavě v Prešově v nejvyšší slovenské soutěži a v prvoligové, taktéž slovenské Žilině. Nyní už má před sebou první české angažmá.

Novým mužem v sestavě Dukly je 21 letý slovenský útočník Samuel Krajč, který přišel do Jihlavy na hostování z extraligové Olomouce. „Urostlý útočník s potenciálem pro extraligu. Odehrál již přes 90 zápasů ve Slovenské extralize. Pro nás bude posilou a je dobře, že bude hrát za Duklu,“ říká k nové útočné posile jednatel Bedřich Ščerban.

Zkušenosti má ze slovenské nejvyšší soutěže, kde hájil barvy Trenčína a Prešova. Jedno utkání si střihl i v kanadskoamerické Western Hockey League za Calgary Hitmen. „Moje působení zde na Vysočině se zrodilo ze dne na den, zprvu jsem to vůbec nečekal a vůbec jsem nad ničím nerozmýšlel,“ prohlásil o svém příchodu. Je ovšem rád, že to takhle dopadlo.

„První trénink byl pro mě milým překvapením. Proběhl ve vysokém tempu, užil jsem si ho“ sdělil nováček v červenožlutých barvách o úvodním tréninku letní přípravy na ledové ploše. Trénink obsahoval hru, byla v něm zábava a na konci se trochu jezdilo, což Krajčovi vyhovovalo.

Nebyla to ale pro něj úplná premiéra v CZ Loko Aréně. „V patnácti letech jsem zde byl na reprezentačním turnaji,“ dodal. Už z této doby si pamatoval Jihlavu jako pěkné město.

Zatím se ale v ní jen trochu ve volné neděli prošel. Po svém sobotním příjezdu neměl úplně energii a hned v pondělí začal s týmem trénovat. „Poznám to nyní nejvíce v okolí stadionu, nicméně v nadcházejícím týdnu budu mít více času a více se s městem seznámím,“ doplnil mladý křídelník o svém novém sídle.

Samuel Krajč po příchodu do Dukly na prvním tréninku

Autor videa: Vít Trubička