Vaškovič za svoji premiérovou trefu v dresu Dukly zaplatí

29.01.2006 / Jakub Mezlík

Berounští Medvědi ještě Jihlavu v této sezoně neporazili a nejinak tomu bylo i v posledním vzájemném zápase. O výhře Dukla rozhodla už v úvodní části. Poprvé mezi seniory se prosadila nedávná akvizice ze Znojma Lubomír Vaškovič, když si připsal dva kanadské body za gól a asistenci. „Určitě nějaké peníze do banku půjdou, ale myslím, že to bude adekvátní platu, který tady bereme,“ prozradil spokojený střelec.
Úvodní šance zápasu měli na svých hokejkách Berounští, ale pozorný Suchan dokázal jejich úniky zlikvidovat. V 7. minutě se už ale rozjel brankostroj Dukly. Pospíšil přistrčil kotouč Rytnauerovi a Horácký zimní stadion zajásal poprvé. Poté přestáli domácí oslabení 3 proti 5, i díky neuznanému gólu Medvědů a o chvíli později zaznamenal druhý gól Dukly Vaškovič. „Roman Hlouch mi to trefil do hokejky a odrazilo se to šťastně do brány," ocenil práci svého spoluhráče mladý slovenský útočník.

U další domácí branky byl nováček v jihlavském dresu Milan Baranyk, který naservíroval pěknou gólovou přihrávku Bakusovi. „Určitě spokojenost, jsem rád, že se mi povedl úvod, doufám, že to takhle půjde dál," přeje si Baranyk. Hosté sice brzy snížili na 3:1, v poslední vteřině první třetiny ještě překvapil všechny přítomné Roman Hlouch, jenž doklepl za záda gólmana Handla přihrávku Lubomíra Vaškoviče. „Myslím, že to byl ještě šťastnější gól než ta moje teč, ale je dobře, že tam padnul."

Na tom, že první třetina rozhodla, se shodli hráči obou týmů. „Nás přijelo jen patnáct, takže jsme přijeli bránit. Bohužel jsme dostali čtyři rychlé góly a bylo po zápase. Utekl nám prostě začátek," shrnul berounský Tvrzník. O přestávce mezi první a druhou třetinou však došlo také k jedné kuriozitě. Milan Baranyk, který nastoupil do zápasu s číslem 8, se od druhé části proháněl s dvacetosmičkou a svojí jmenovkou na zádech. „Dres nebyl ještě hotový, přivezli ho až o 1.přestávce, tak jsem rád, že jsem pak mohl hrát s novým,“ řekl Baranyk.

Jediný gól druhé třetiny padl už v její 1. minutě a postaral se o něj Čachotský po souhře první jihlavské formace. V poslední části hry už se radovali jen hráči hostí. „Nakonec jsme se ještě kousli a lidi mohli vidět docela solidní hokej. Jsme střelecky impotentní, kdybysme dávali víc gólů, myslím, že bysme je mohli trápit víc," poztěžoval si Míka. „Ke konci už jsme to chtěli mít za sebou, tak jsme polevili," prozradil důvod nepovedené třetiny Baranyk.

Utkání nakonec skončilo poměrně přesvědčivou výhrou Dukly 5:3. Největší pozornost na sebe určitě strhli dvě nejčerstvější jihlavské posily Baranyk a Vaškovič. Zatímco Baranyk zde odehrál první zápas, Vaškovič má za sebou téměř měsíčníční působení. „Zatím poznávám město, poznávám lidi, prostředí," říká a pokračuje hodnocením svého působení v klubu: „Bylo mi řečeno trošku něco jiného, než jak to teď vypadá. Že za juniory budu chodit občas, ale zatím hraju pořád. Ale zvládám to v pohodě."