Fanoušci byli skvělí, ať chodí dál, chválil atmosféru proti Vsetínu Richard Cachnín

24.09.2023 / Daniel Lhotský

Dukla ve čtvrtém kole Chance ligy poprvé musela zkousnout porážku. Zápas se Vsetínem však měla skvěle rozehraný, v úvodu druhé třetiny vedla už o dvě branky, pět minut před koncem znovu vedla o gól. Vsetínu se ale podařilo potrestat téměř všechna vyloučení Jihlavy a v prodloužení hosté využili jediné větší chyby Jihlavy. „Předvedli jsme nádherný výkon a nemáme se za co stydět, i když dnes bereme jen jeden bod. Na konci jsme měli trochu smůlu a vůbec nám nešla oslabení,“ hodnotil utkání hráč zápasu Richard Cachnín.

Mladý útočník ve službách Dukly i přes prohru v prodloužení byl s výkonem týmu spokojený. „Myslím si, že jsme dnes oba týmy předvedly krásný hokej. Předvedli jsme nádherný výkon a nemáme se za co stydět, i když dnes bereme jen jeden bod,“ říkal Cachnín po konci utkání.

„Na konci jsme měli trochu smůlu a vůbec nám nešla oslabení. Celkově ten výkon byl slušný, ale nedá se nic dělat, zítra se musíme dobře připravit na Třebíč,“ viděl Cachnín jako hlavní příčiny neúspěchu.

Právě oslabení stály Duklu tříbodovou výhru v zápase. „Určitě, v oslabení jsme dostali myslím tři góly, takže to byl zřejmě rozhodující faktor. Potom ale faul na konci. Nevím, jestli to někdo viděl jinak, ale za mě se hráč měl přiznat, protože z naší strany to faul nebyl,“ vrátil se Cachnín ke spornému vyloučení v závěru třetí třetiny.

Útočník Dukly se však nechtěl vymlouvat na chybu ostatních, podle něj si měla Dukla se situací lépe poradit. „K naší smůle stejný hráč rozhodl i prodloužení. Ale nemůžeme se na to vymlouvat, měli jsme to ubránit. Je to velká škoda,“ přiznal po zápasu.

Pro diváky šlo o atraktivní zápas, padlo celkem 11 gólů. Samotným hráčům by však vyhovoval klidnější průběh. „Asi je lepší nedostávat tolik gólů, protože hokej nahoru dolů nechce hrát asi nikdo. Pak je to trochu na palici, když jedna šance střídá druhou, takhle to nikdo nechce. Chceme hrát systémové věci a co nejlépe bránit, aby nepadalo tolik gólů,“ přidal svůj pohled Cachnín.

Útočník Dukly si po zápase pochvaloval skvělou atmosféru na zimním stadionu v Pelhřimově. „Moc děkujeme fanouškům, že přišli, pár přijelo i ze Vsetína. Naši fanoušci byli skvělí, přišlo jich opravdu hodně. Ať určitě chodí dál, protože v takové kulise se parádně hraje,“ pozval fanoušky i na další domácí utkání Dukly.

I přes porážku se Vsetínem Richard Cachnín hodnotí vstup Dukly do ligy pozitivně. „Všechny ty zápasy vypadaly celkem podobně. Bylo to ubojované, Bery (Adam Beran) odchytal výborné zápasy. Máme zatím dobrou obranu, takže jsme dokázali zápasy ubojovat. Lepší vstup jsme si asi nemohli přát. Proti Vsetínu jsme chtěli více, než bod, ale jedeme dál, sezona je ještě dlouhá," dodal.

Už v pondělí čeká Duklu první derby proti Třebíči. Podle Cachnína pojede tým i přes řadu porážek ve vzájemných zápasech odhodlaný vybojovat u rivala tři body. „Úplně nevím, co čekat, poslední dobou se nám proti Třebíči nedaří. Rozebereme si to na videu, v neděli potrénujeme, dobře zregenerujeme. Připravíme se na to a budeme chtít v Třebíči vyhrát.“

Richard Cachnín po porážce se Vsetínem

Autor: Daniel Lhotský

Sestřih 4. kola Chance ligy: Jihlava - Vsetín 5:6pp

Autor: Hokejka.tv